Mehmet Selim Kara Yüksek Okul yapımı protokolü imzalandı

banner113

Hatay Valisi Ercan Topaca, HASTUR Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara ile Merhum Mehmet Selim Kara adına yapılacak olan yüksekokul için protokol imzaladı.

banner114
YAŞAM 22.03.2016, 12:45 22.03.2016, 12:53 Taşıma Dünyası
Mehmet Selim Kara Yüksek Okul yapımı protokolü imzalandı
Samandağ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca’nın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Fuat Çay, Hatay Eski Milletvekili Refik Eryılmaz ve eşi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve eşi, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İlçe Garnizon Komutanı Emrah Nergiz, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Hakan Dişli, eski Belediye Başkanı Ganim Canbolant, Hayırsever İşadamı Ayhan Kara ve ailesi, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Mehmet Selim Kara’ya ve Ankara’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek konuşmasına başlayan Hatay Valisi Ercan Topaca, ülkemiz ve milletimizin bu tür saldırılarla bundan sonra karşılaşmamasını temenni ettiğini söyledi.

Hatay Vali̇si̇ Ali̇ Topaca: “Kara Ai̇lesi̇ Hayırlı Evlatlar Yeti̇şti̇rdi̇”

Yetişmiş İnsanı Olan Ülkenin Sırtı Yere Gelmez
Bir ülke için en büyük zenginliğin yetişmiş insan olduğuna değinen Vali Topaca, “Yetişmiş insanınız, girişimci insanınız varsa o ülkenin sırtı yere gelmez. Mehmet Selim Kara, at arabası ile başladığı yolculuğunda dünya çapında bir filoya sahip olmuş ve ülkemize çok ciddi hizmetler vermiştir. Mehmet Selim Kara’lar bu ülkede ne kadar çok yetişirse geleceğimiz de o kadar aydınlık olur. Bu gibi insanlar yaptığımız bu okullarda yetişecek. Yaklaşık 20 milyonun üzerinde öğrencisi olan bir ülkeyiz. Bütün çocuklarımızı en güzel mekânlarda eğitim-öğretim gördürmek devletimizin öncelikli hedefleri arasındadır. Son yıllarda inanılmaz derecede okul yatırımları yapılmaktadır. Hatay’da da aynı şekilde yatırımlar devam ediyor. Temelini atacağımız ve geçen yıl bitenler dışında şu an sadece Samandağ ilçemizde inşaatı devam eden okul sayısı 6. Tüm bunlara rağmen eğitim-öğretim hizmetlerine yetişmek için hayırseverlerimizin desteğine ihtiyaç duyuyoruz’’ dedi.

İsminiz O Kadar Uzun Yaşar
Vali Ercan Topaca, Samandağ’da bir Fen Lisesi projesi olduğunu dile getirdi: “Bir hayırseverimizle yakın zamanda protokol imzalayarak ilçemize bir de Fen Lisesi kazandırmayı hedefliyoruz. Hayrın sınırı yoktur. Ne kadar çok hayır yaparsanız isminiz o kadar uzun yaşar. Ben bu anlamda meslek yüksekokulumuzu yaptıran Kara ailesine teşekkür ediyorum.”

Kara ailesine teşekkürler
Konuşmasına, Kara ailesine teşekkür ederek başlayan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, “Kara ailesi, rahmetli Mehmet Selim Kara’nın şanına yakışır bir tavır sergiledi ve Meslek Yüksekokulu ile ilgili olan sorunumuzun çözümü konusunda bize çok ciddi bir katkı sağladı. Kara ailesi daha önce ilçemize bir meslek lisesi ve bir ilkokul yaptırmıştı. Bu vesile ile bir yüksekokulun kaba inşaatını yapacaklar. Bu yüksekokul 20 ünite, 17 derslik, 1 amfi, 1 konferans salonu ve 1 kütüphaneden oluşacaktır. Yapılacak olan binanın animasyonunu hep beraber izledik. Bu bina için meslek yüksekokulu az gelir. Bu güzel binaya fakülte yakışır’’ dedi. 

En değerli müjdeyi Kara ailesi verdi
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise Samandağ’da yüksekokul hikâyesinin kangrenleşmiş bir hadise olduğuna değinerek, “Görüştüğümüz işadamları bize hiçbir zaman kapısını kapatmadı. Ticari hayatın tökezlediği bu ekonomik dönemde işadamlarımızın hiçbiri biz bu işin dışında kalırız demedi. Bu görüşmeleri yaparken en değerli müjdeyi değerli Kara ailesi verdi. Katkılarından dolayı onlara teşekkür ederiz. Bu unutulmayacak bir eser. Burada yetişecek öğrencilerin bu ülkenin selametine, huzuruna ve refahına katkı sunacak insanlar olacağına inanıyorum. O insanların diplomalarında Mehmet Selim Kara ismi geçecek. Bu sayede bu isim çok çok uzun yıllar yaşayacak’’ dedi.

Temeline taş taşıdı
HASTUR Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, böylesine kıymetli bir eseri güzel memleketimize ve ülkemize kazandırma çabası içinde olan herkese yürekten teşekkür ettiğini belirterek, “Babam Mehmet Selim Kara, eğitime ilk katkısını henüz 18 yaşında iken Atatürk İlkokulu inşa edilirken yapmıştır. O zamanlar sahip olduğu at arabası ile okulun temeli için taş taşımıştır. Daha sonra aynı okulu rahmetli teyzem ve annem adına yeniden yaptırmak babama nasip oldu. 60 yıllık ticari hayatı boyunca yüz binlerce kolinin öğrencilere ulaştırılmasını sağladı. Öğrenci bursları, karşılıksız ulaşım desteği ile hep eğitime katkı yapma arzusu içindeydi. Maddi açıdan da biraz güçlenince eğitim kurumları inşaatına geldi sıra. Önce rahmetli amcam ve şahsı adına İsmail Kara Mehmet Selim Kız Meslek Lisesi’ni, ardından rahmetli teyzem ve annem adına Sıdıka Bedia Kara İlköğretim Okulu’nu inşa ettirdi’’ dedi.

Babalarının açtığı bu yolda gençlerimizin geleceğini şekillendirmek adına çok önemli adımlar atacaklarını ifade eden Kara, bu projenin akabinde İsmail Kara Spor Kompleksi, bir botanik bahçesi,  butik bir arkeoloji müzesi ve bir sanat galerisi yapma arzusunda olduklarını söyledi. ■











Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159