Michelin yakıt tasarruf sırlarını açıklıyor

banner113

“Yeşil lastik” koseptinin öncülerinden Michelin, en büyük sorumluluğu yol güvenliği sağlamanın yanı sıra düşük yakıt tüketimi sağlayan lastikleriyle de sürdürülebilir çevre yaratma konusunda çalışıyor.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 12.05.2014, 12:06 12.05.2014, 12:13 Taşıma Dünyası
Michelin yakıt tasarruf sırlarını açıklıyor
“Yeşil lastik” koseptinin öncülerinden Michelin, en büyük sorumluluğu yol güvenliği sağlamanın yanı sıra düşük yakıt tüketimi sağlayan lastikleriyle de sürdürülebilir çevre yaratma konusunda çalışıyor. Michelin daha temiz bir çevre ve daha düşük yakıt tüketimi sağlaması için önerileriyle sürücülerin yanında yer almaya devam ediyor.

Mevsim şartlarına uygun lastik kullanın

Michelin sürücüleri kış mevsiminde kış lastiği; yaz mevsiminde ise yaz lastiği kullanılması gerektiği konusunda uyarıyor. Yaz mevsiminde kullanılan kış lastikleri yapısının uygun olamamasından dolayı performans kayıplarına neden olur. Bu kaybı dengelemek için de daha faza gaza basılması gerekir. Bu da daha fazla yakıt tüketimi olacaktır. 

Ani hızlanmalar ya da yavaşlamalar 

Sürücüler yüksek devirlerden uzak durarak hızınıza uygun vitesle yolculuk ederse büyük ölçüde yakıt tasarrufu sağlar. “Yokuş aşağı inerken otomobilin vitesini boşa al, yakıt tasarrufu sağlarsın” gibi şehir efsanelerine can güvenliğini tehlikeye attığı gibi yakıt sarfiyatını da artırır.

Hava basıncı direnci 

Lastik hava basıncı ekonomik araç kullanımını doğrudan etkiler. Hava basıncı düştükçe lastiğin yuvarlanma direnci artar. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Eksik hava basıncı lastiklerde hızlı aşınmaya da yol açarak, lastik ömrünü yüzde 30’a varan oranda azaltır. 

Ömrü tamamlanmış lastikler

Lastiklerinizin diş derinliği yasal limit olan 1.6 mm'nin altına düştüğünde, hareket esnasında yol tutuş ve performansında kayıplara yol açar. Bu durumda lastikten kaynaklanan performans kaybının giderilmesi için sürücüler daha fazla yakıt tüketir.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159