Yaz lastiğine geçme zamanı geldi!

banner113

Türkiye’de nisan ayıyla birlikte artmaya başlayan hava sıcaklığı, sürücülere yaz lastiğine geçilmesi yönünde işaret veriyor.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 01.04.2014, 15:00 01.04.2014, 21:36 Taşıma Dünyası
Yaz lastiğine geçme zamanı geldi!
Hem sürüş emniyeti, hem de lastik ömrü açısından mevsime göre lastik kullanımının önemine dikkat çeken uzmanlar, hava sıcaklığının 7°C derecenin üzerine çıktığı dönemlerde yaz lastiğine geçilmesi yönünde sürücüleri uyarıyor.

Kış lastiklerinin yazın kullanılması,
yol tutuş, fren mesafesi gibi güvenliğimiz için en önemli kriterlerde performans düşüşüne neden olabiliyor ve sürüş emniyetini tehlikeye düşürüyor. Konu hakkında bilgi veren Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış: “Hava koşullarını yakından takip ederek mevsim dönümlerinde kış lastiğinden yaz lastiğine geçmek, hem sürüş emniyeti, hem de lastik ömrü açısından büyük önem taşıyor. 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda ideal performans göstermek üzere tasarlanan kış lastiklerinin yazın kullanılması halinde, araçların fren ve yol tutuş performansında düşüş yaşanabiliyor. Öte yandan tüketiminde ve ses seviyesinde artış oluyor ve yumuşak yapılarından dolayı hızlı aşınma gibi problemler ortaya çıkıyor. Tüm bu nedenlerle araç kullanıcılarının, tıpkı kıyafet seçimlerinde olduğu gibi, mevsime uygun lastik kullanmayı da alışkanlık haline getirmesi, trafikte yaşanabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak açısından da çok önemli” diyor.

Lastiğinizi korumak için aracınızı gölgeye park edin!

Atış, “sadece yazın kullanılan yaz lastiklerinin ve sadece kışın kullanılan kış lastiklerinin kullanım ömürlerinin, 12 ay boyunca değişmeyen bir takım lastikten çok daha uzun olacağı şüphesizdir. Bu nedenle, mevsime göre 2 farklı takım lastik kullanmak, maliyet bakımından da avantajlıdır” diyor.

Atış ayrıca, lastiklerin yaz aylarında artan sıcaklıklardan olumsuz etkilenmemesi için araçların direkt güneş ışınlarından korunması ve araçların mümkünse gölge alanlara park edilmesinin de lastik ömrünün uzunluğu açısından önem taşıdığını vurguluyor.

Kış lastikleriniz yaz boyunca ‘Lastik Oteli’nde dinlensin!

Brisa’nın hayata geçirdiği inovatif hizmetlerden biri olan Lastik Oteli ile de araç sahiplerine kış lastiklerini kullanmadıkları dönemlerde sigortalı olarak saklama olanağı sunuluyor. Lastiklerin değişim dönemi geldiğinde ise yine Brisa’nın uzman ve eğitimli servis personeli tarafından bu işlem gerçekleştiriliyor.

Böylece hem kullanıcılar için bir depolama çözümü sunulurken, hem de lastikler en ideal şartlarda (kuru, serin, güneş ışığı almayan asit ve yağ benzeri kimyasallardan uzak) muhafaza edilerek, kullanım ömürleri boyunca aynı şekilde performans göstermeleri sağlanıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159