banner69

Ankara Otogarı AŞTİ taşınacak

banner113

AŞTİ, Mamak’taki Nata Vega yakınlarına taşınacak.

banner114
ŞEHİRLERARASI 02.02.2015, 12:08 02.02.2015, 12:25 Taşıma Dünyası
Ankara Otogarı AŞTİ taşınacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ekonomi Kulübü toplantısında projelerini açıkladı: 

AŞTİ, Ulus civarındaki küçük esnafın yer aldığı AVM’ye dönüşecek.

AŞTİ, Mamak’taki Nata Vega yakınlarına taşınacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamaları arasında turizm taşımacılığını ilgilendiren önemli projeler de bulunuyor.

Yapımı devam eden Ankapark tamamlandığında  3 milyonu yurtdışından olmak üzere yıllık 10 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Ankara ilinin termal su kaynakları çok büyük termal turizm potansiyeli barındırıyor. 

Arap işadamları, Ankara’ya içinde tıp, diş ve eczacılık fakültelerinin yer aldığı dünyanın en büyük dördüncü hastanesini yapma sözü verdi.


 
AŞTİ Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli

Ankaralı Otobüsçüler AŞTİ̇’ni̇n taşınmasına karşı

AŞTİ’nin taşınmasına yönelik Başkan Gökçek’in açıklamalarına Ankaralı otobüsçüler karşı çıkıyor. 

AŞTİ Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, “Mamak’taki söylenen yer kötü ve yanlış. AŞTİ bize fazlası ile yetiyor zaten. Gayet merkezi, şehir içinde olduğu için yolcular rahat gidip gelebiliyor. AŞTİ’yi yerinden taşımak, kamu kaynaklarının boşuna israf edilmesi demektir. Oraya gitmemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Gökçek’in AŞTİ’nin taşınmasını sürekli gündeme getirdiğini belirten Tekeli, “Sayın Melih Gökçek’in hep dediği şu: Otogarı yap-işlet-devret şeklinde yapabilecek birini bulabilirsek bunu yaparız. Bu planlama yeni bir şey değil. Ancak Mamak’taki yere böyle bir müteahhit ve işletmeci bulunamıyor. Çünkü oraya taşımak bu sektörü öldürecek bir şey. Bu iş öldüğü zaman da oraya yatırım yapacak kişinin parasını kazanma şansı yok” dedi.

Mamak’taki yer kötü ve yanlış 

Mustafa Tekeli, AŞTİ’nin taşınması planlanan Mamak’taki Nata Vega yakınlarının da kötü ve yanlış bir seçim olduğunu söylüyor: “Yer kötü ve yanlış. AŞTİ bize fazlası ile yetiyor zaten. Gayet merkezi ve şehir içinde olduğu için yolcular rahat gidip gelebiliyor. AŞTİ’yi yerinden taşımak, kamu kaynaklarının boşuna israf edilmesi demektir.” 

Ulus esnafı da AŞTİ’ye gelmek istemiyor 

AŞTİ’ye yönelik belediyenin değişik planları olduğunu da bildiklerini belirten Mustafa Tekeli, “Bunlardan birincisi Ulus esnafını AŞTİ’ye getirip Ulus’ta bir meydan yapmak. Fakat AŞTİ’ye geldikleri zaman onların da işi gücü olmayacak. Çünkü Ulus’ta yaya trafiği olduğu için esnafa ihtiyaç var. Ama orada bir yaya trafiği olmadığı zaman insanlar sırf oraya alışveriş yapmak için gitmeyeceklerdir. Oraya modern bir Rus pazarı yapılmaya çalışılıyor. Ulus esnafı da zaten AŞTİ’ye taşınmak istemiyor” dedi.

Gitmemek için mücadele edeceğiz 

Mustafa Tekeli, Mersin’de, Çorum’da otobüsçülerin yeni otogarlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını da vurguluyor: “Mersin’e yapılan otogarların durumu ortada. O otogarların hepsi sektöre zarar vermiş durumda. Ankara’da da bu tür bir uygulama yapıldığında Anadolu’dan daha yolcu gelmez artık. Üstelik Nata Vega olarak gösterilen yer İstanbul çevre yolu çıkış bağlantısına 45-50 km uzaklıkta uç bir noktada kalıyor. Yolcuların oraya gelmesi büyük bir mesele. Ayrıca raylı sistem bağlantısı da yok. Bu projenin bir mantığı yok. Biz sektöre zarar verecek bu projenin karşısındayız. Belediyenin emsal artışına yönelik dava açtık ve onu iptal ettirdik. Elimizden gelen her türlü mücadeleyi veriyoruz. Oraya gitmemek için de mücadele edeceğiz.” 

AŞTİ hizmet yapısı ile örnek 

AŞTİ’nin şu anda hizmet yapısı ile Türkiye’ye örnek bir otogar olduğuna da dikkat çeken Mustafa Tekeli, “AŞTİ’de hiçbir otobüsçü sıkıntı yaşamıyor. Şu anda Ankara otogarı Türkiye için örnek oluşturuyor. Gelen yolcu katı ve giden yolcu katı ayrı. Hepsi ortak giderle yapıldığı için temizlik ve güvenlik sorunları da yok. 600 bin metrekare kurulu arazi, 100 bin metrekare bina oturma alanına sahip AŞTİ, ancak havaalanı olur” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159