BURULAŞ: Hür müteşebbis ile rekabet etme telaşımız yok

banner113

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar açıkladı: “Vazife bize düşmüş, yoksa BURULAŞ’ın hür müteşebbis ile rekabet etme gibi bir telaşı yok. Yaşanan hadiseler işi biraz zaruret haline getirmiş. Biz verilen vazifeyi yerine getiriyoruz. Yoksa bizim bir piyasa oluşturma gibi düşüncemiz yok kesinlikle.”

banner114
ŞEHİRLERARASI 04.12.2017, 12:39 04.12.2017, 12:50 Taşıma Dünyası
BURULAŞ: Hür müteşebbis ile rekabet etme telaşımız yok
Erkan YILMAZ / BURSA-İNEGÖL 

BURULAŞ’ın yeni Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, ilk açıklamalarını TAŞIMA DÜNYASI’na yaptı. Otokar’ın İnegöl Belediyesi’ne yaptığı 110 Sultan teslimatında Genel Müdür Mehmet Kürşat Çapar’a, Bursa Otogarı’ndan Sabiha Gökçen’e düzenledikleri seferler ve Bursa Otogarı’na yönelik çalışmalarla ilgili sorular yönelttik. 

Zaruret hali… 
Özellikle şehirlerarası otobüs taşımacılarının, kamunun bu alana girmesine yönelik itirazları olduğunu dile getirdiğimizde, Mehmet Kürşat Çapar’ın açıklamaları şu şekilde oldu: “Sonuçta yürütülmesi gereken bir hizmet var. Vazife bize düşmüş, yoksa BURULAŞ’ın hür müteşebbis ile rekabet etme gibi bir telaşı yok. Yaşanan hadiseler işi biraz da zaruret haline getirmiş. Biz vazifemizi yapıyoruz, verilen vazifeyi yerine getiriyoruz. Yoksa bizim bir piyasa oluşturma gibi düşüncemiz yok kesinlikle.”  

Çekilin denilene kadar…
Bu çalışmadan geri adım atma gibi bir düşünceleri olup olmadığı sorusunu Çapar, “Bize bu vazifeyi, ‘taşımacılığı siz yapın’ diyenler verdi. Şimdi, onlar ‘çekilin’ derlerse çekiliriz. Biz vazifemizi yerine getiriyoruz” diye cevapladı.

Kazandığımız harcadıklarımız… 
Çapar, yolcu talebinin nasıl olduğuna yönelik sorumuzu da cevapladı: “Biz bu işi çok kâr amaçlı yapmıyoruz zaten. Vatandaşın ulaşımını sağlamaya çalışıyoruz, amacımız bu. Şu anda harcadığımız parayı kazanıyoruz. Tabii, ilk yatırım maliyeti var, o, zamanla çıkacak. Bir otobüsümüz vardı, 6 otobüs aldık. Şu anda 7 otobüsle sefer yapıyoruz. Araçların parası daha çıkmadı yani. İki günde çıksa keşke. Talep olursa araç sayımız da artabilir” dedi. ■

Bursa Otogarına yeni düzenleme 
Bursa Otogarı’na yönelik bir çalışma olup olmadığını da sorduk Mehmet Kürşat Çapar’a: “Şu anda işletme gayet verimli çalışıyor. Özellikle tuvaletler Bursa’ya yakışmıyor. Çok kötü vaziyette. İvedilikle onları yenileyeceğiz. Bu arada belediye otobüs terminali de bitmek üzere. Orada biraz geciktik, hızlıca üstünü kapatıp, insanların ıslanmasını önlemek istiyoruz. Ufak bir sarkma oldu. Bir de giriş çıkışları UKOME’de değerlendiriyoruz. Biraz farklı bir güzergah oluşturup, şehir trafiğini de olumsuz etkilemeyecek şekilde bir çalışma yapma niyetimiz var. Şu an gayet iyi.” 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159