Çare Alibeyköy Otogarı

banner113

İstanbul Otogarına ilişkin çeşitli sıkıntılar Alibeyköy Otogarı ile yakında aşılabilecek.

banner114
ŞEHİRLERARASI 19.10.2014, 20:08 19.10.2014, 20:15 Taşıma Dünyası
Çare Alibeyköy Otogarı
Alibeyköy Terminali, kalkış-varış yapılması dahil her türlü yeterliliğe sahip. Yapılmış olan T1 yetki belgesi müracaatının yakında sonuçlanması bekleniyor. Belge sonrası, buradan kalkış-varış yapılması önünde bir engel kalmayacak. Otobüsçülere seçme fırsatı doğacak; İstanbul Otogarının yükü hafifleyecek.

Şehirlerarası otobüsçülerin terminallere ilişkin şikayetleri sıkça duyulur. Bunun için de terminale ulaşım ve terminal içi imkanların yetersizliği yanında yüksek çıkış ücretleri de yer alır. Bu şikayetlerin çoğunluğu da başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere yöneliktir. Geçtiğimiz bayram döneminde İstanbul Otogarında yaşanan sıkıntılar çözüm arayışını zorunlu kılmıştır. Peki, çözüm var mı?

Alibeyköy Otogarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırıp işlettirdiği bu otogar, taşımacıların ve yolcuların beklentilerini karşılayacak olumlu özellikler taşıyor. Halen kalkış-varış sonrası indirme ve bindirmelerde önemli bir işlev görüyor. Peki, kalkış-varış yapılamaz mı? 

T1 yolda

Bu otogar, kalkış-varış yapmaya uygun. Tek eksiği T1 yetki belgesi olmaması. Bunu alabilecek yeterliliklere sahip. Buna da bağlı olarak T1 müracaatı yapılmış olup önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. 

Çıkış ücreti belirleyici

T1 alımı sonrasında, taşımacılar, yolcu durumu, hizmet koşulları ve çıkış ücreti gibi hususları dikkate alarak iki terminalin birinden kalkış-varış yapabilme seçeneğine kavuşacak. Bu açıdan ücret tarifesi önemli olacak. 

Entegrasyon şart

Biletlerini bir terminalden alan veya bir terminale ulaşan yolcuların diğer terminale aktarılabilmesi önemli olacak. Bunun için Büyükşehir Belediyesinin iki terminal arasında çeşitli ulaşım araçlarıyla entegrasyon sağlaması önemli. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159