İstanbul’dan 1 milyon kişi otobüsle gidiyor

banner113

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla günde ortalama 150 bin olmak üzere yaklaşık 1 milyon kişinin İstanbul'dan diğer illere otobüsle taşınacağını belirtti.

banner114
ŞEHİRLERARASI 25.07.2014, 13:28 25.07.2014, 13:31 Taşıma Dünyası
İstanbul’dan 1 milyon kişi otobüsle gidiyor
Bayram tatili dolayısıyla hafta başından itibaren otobüslerle il dışına gidişlerde yaşanan yoğunluk, bayrama yaklaşıldıkça arttı. Günde ortalama 2 bin sefer yapılan İstanbul Otogarı, en hareketli dönemlerden birini yaşıyor.

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, yaz mevsimiyle artan yolcu trafiğinin Ramazanda azaldığını anlatarak, bayram tatilinin sektörü hareketlendirdiğini söyledi. Geçen pazartesiden itibaren İstanbul'dan il dışına giden yolcu sayısında ciddi artış yaşandığını dile getiren Erdoğan, "Özellikle 'uzun hat' diye tabir ettiğimiz, yolculuğun 8-10 saat sürdüğü otobüs firmalarında bilet bulmak zor. Ancak Trakya ve Marmara civarı gibi kısa mesafelerde mümkün" dedi.

Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 25 Temmuz ile 4 Ağustos arasında B2 ve D2 yetki belgeli otobüslerin de şehirlerarası yolcu taşımasına izin verdiğine dikkati çekerek, bu süreçte İstanbul'da bin, bin 500 otobüsün devreye gireceğini ifade etti.

Otobüsle 1 milyon kişi 

Erdoğan, İstanbul'dan il dışına günde bin 500 sefer yapıldığı, bayram öncesinde bu sayının 2 binlere çıktığını, ayın 25'inden sonra ise 3 bine çıkacağını kaydederek, İstanbul'dan günlük ortalama 150 bin kişinin şehir dışına gideceğini, Türkiye genelinde de günde 1 milyon kişiyi taşıyacaklarını anlattı. "Günde ortalama 150 bin kişiyi baz alırsak, bayramın ilk gününe kadar bir haftada İstanbul'dan Anadolu'ya 1 milyon kişi taşıyacağız" diyen Erdoğan, dönüşlerin ise 2-3 Temmuz'da yoğunlaştığını ifade etti.

Otogarlardan kalkan tüm otobüslerin denetlendiğinin altını çizen Erdoğan, vatandaşlara korsan firmaların kullanılmaması yönünde çağrı yaptı. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159