Otobüsçülerde özlenen birlik

banner113

Güneydoğu’da 5 i̇lde 27 fi̇rma haksız ve yıkıcı rekabetle mücadele kararı aldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 27.03.2017, 10:21 27.03.2017, 10:25 Taşıma Dünyası
Otobüsçülerde özlenen birlik

 Güneydoğu’da 5 i̇lde 27 fi̇rma haksız ve yıkıcı rekabetle mücadele kararı aldı.

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, yıllardır sektörün sergileyemediği ortak hareketin ilk adımının Güneydoğulu firmalardan geldiğini belirterek, “5 ilin ve bölgenin 27 firması bir araya gelerek, haksız ve yıkıcı rekabetin önlenmesi ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik çok önemli kararlar alıp hayata geçirdiler. Kendilerini tebrik ediyor ve sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Sektörde yıllardır şikayet konusu olan maliyet kalemlerine yönelik ortak çözümle ilgili ilk adım Güneydoğu’nun 5 ilinde faaliyet gösteren 27 firma tarafından atıldı. Yapılan çalışmaya yönelik TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin bilgiler verdi: “Güneydoğu’da Batman, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa’da çok önemli bir birlikteliğin adımı atıldı. İl ve bölge olarak 27 firmanın sahibi haksız ve yıkıcı rekabet yapılmaması konusunda önemli bir karar aldı. Rekabet edilirken maliyetlerin dikkate alınması ve çalışmaların buna göre yapılması kararı alındı. Kararları bununla sınırlı da kalmadı.  İkinci kararları firma merkezleri de dahil olmak üzere şehiriçindeki acenteleri kapatmak oldu. Bundan sonra acente komisyonları ödemeyecekler. Firmalar artık otogardan bilet alacak. Üçüncü önemli kararları ise şehiriçi servislerini kaldırmak oldu. Ayrıca bu firmalar ayakçı, teşrifatçı gibi yolcuları rahatsız eden personeli çalıştırmayacak. Sektörümüzün ‘çorba’ dediği olayı tamamen kaldırdılar. Firmaların aralarında yaşayacağı sorunların çözümüne yönelik komisyonlar da oluşturdular.

Fon oluşturuldu 

Ayrıca alınan bir karar da firmalardan belirli bir oranda alınacak para ile bir fon oluşturulması ve ortak kararlar nedeniyle zarara uğrayan bir sektör mensubunun zararını karşılama kararı. Bu çok önemli bir adım. Sektörün ve federasyonların yıllardır yapamadığı birliktelik Güneydoğulu firmalardan geldi. Artık firma sahiplerinin canına tak etti. TOFED olarak bu yapılanmaya destek veriyoruz. Bu sürece öncülük edenler de TOFED’in ileri gelenleri. Şu anda Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’de bu kararlar uygulanmaya başlandı. Güneydoğulu firmaları tebrik ediyor ve sonuna kadar da destekliyoruz.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159