Otokar otobüslerde ZF EcoLife otomatik şanzıman

banner113

Nisan 2016’da ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi Otokar kazanmıştı. Ekim ayında 60 adetlik partinin teslimatı yapıldı ve araçlar hizmete alındı. Yıl sonuna kadar araçların teslimatının tamamlanması bekleniyor.

banner114
ŞEHİRLERARASI 14.11.2016, 11:44 14.11.2016, 11:53 Taşıma Dünyası
Otokar otobüslerde ZF EcoLife otomatik şanzıman
Otokar’ın ürettiği araçlarda, başta aks ve şanzıman olmak üzere çeşitli ZF komponentleri kullanılıyor. ESHOT’un kullanacağı 100 adet körüklü otobüs, Otokar’ın Türkiye pazarında ZF-EcoLife şanzıman ile sunduğu ilk körüklü Kent modeli olma özelliğini taşıyor.

Güvenli ve verimli
Otobüs filosunu yenileme ve güçlendirmeye yönelik başarılı çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni 100 adet Otokar otobüs ile bu amaca yönelik önemli bir adım atıyor ve İzmir’e özgü çözümler sunuyor. Euro 6 motorla donatılan körüklü Otokar Kent otobüsler, ZF-EcoLife otomatik şanzıman ile üstün verimlilik ve sürüş konforuna bir arada sahip olarak İzmirlilerin hizmetinde olacaktır. 

ZF-Ecolife şanzımanlı Otokar Kent otobüsler, İzmir’in sıcak yaz iklimi ve zorlu güzergahlarının üstesinden başarıyla gelmektedir. 

Şehir içi ulaşımın tüm zorlu koşullarına uygun tasarlanan ZF-EcoLife şanzımanlar, 6 ileri vites ile optimum hız ve performans sağlamaktadır. Primer Retarderi ile halefi Ecomat’a göre yüzde 40 daha yüksek frenleme gücü sağlar. Helis dişli yapısı ve sunduğu düşük devirlerde sürüş imkanı ile sessiz çalışan ve verimliliği arttıran, çevre dostu bir şanzımandır.
Çift soğutma sistemi ile şanzıman aşırı ısınmaya karşı korunur ve yağ değişim aralıkları uzar. Topografiye bağlı vites kontrol sistemi TopoDyn Life standart olarak yer almakta olup sürüş boyunca şanzımanın, güzergahın topografisine uyum sağlamasına ve en uygun vitesleri en doğru zamanda seçerek yakıt ekonomisi yapmasına imkan sağlamaktadır.

Akslar da ZF’den
Körüklü Otokar Kent otobüslerinde AV132 ve AVN132 alçak tabanlı arka akslar ve RL82EC bağımsız ön süspansiyon kullanılmaktadır. ZF tarafından geliştirilen alçak taban özellikli portal akslar sayesinde araclara basamaksız biniş ve inişler hızlı ve konforlu olarak yapılabilmektedir. ■







Otokar, Nisan ayında kazandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü’nün 100 adet körüklü otobüs ihalesinin 60 aracını törenle teslim etti. Sahip olduğu Ar-Ge merkeziyle kullanıcı beklenti ve isteklerine uygun araçlar geliştirerek dayanıklılığı, güvenliği ve ekonomiyi bir arada sunan Otokar'ın yeni geliştirdiği körüklü otobüsü Kent LF Körüklü, İzmirlilere hizmet vermeye başladı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159