Trabzon Otogarı ihale süreci tamamlandı

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 09.09.2020, 11:52 09.09.2020, 11:55 Taşıma Dünyası
 Trabzon Otogarı ihale süreci tamamlandı

Başkan Zorluoğlu, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplantının başlangıcında, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Çok önem verdiğimiz otogar projesinin ihalesi 18 Ağustos tarihinde yapıldı. 3 tane katılımcı oldu. Sırasıyla 56, 64 ve 67 milyon küsur teklif verdiler. Fiyat dışı unsurlar da vardı şartnamede. Onlarla birlikte değerlendirdik ve bugün itibarıyla fiyat bakımından en avantajlı teklifi sunan firma birinci oldu. O firmayı önümüzdeki günlerde sözleşme yapmak üzere davet edeceğiz. Trabzon için çok önemli bir projedir. O bölgeye değer katacak, Trabzon’umuzun çok uzun yıllardır beklediği otogar son derece modern ve aynı zamanda bir eser olarak da adeta şehre apayrı bir görünüm kazandıracak. Bu önemli proje şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

Ulaşım tek elden control edilecek

“Moloz’da şu anda otobüslerimizin olduğu bir alan var. Orada baraka gibi konteynerlerde hizmet veriyorduk. Bu kabul edilebilir bir şey değildi. Bu nedenle Moloz’da Trabzon’umuza yakışır bir ulaşım binası yapmak istedik. Yer teslimi 11 Ağustos’ta yapıldı. Şu anda çalışmalara başladık. Tamamlandığında Trabzon’da ulaşımı tek elden kontrol edebildiğimiz, elektronik imkanlarla donatılmış, şoförlerimizin de dinlenebileceği çok güzel bir ulaşım binası inşa ediyoruz.”

Ulaşım meselelerine çözüm üretecek

“Ulaşım Master Planı’nın ihale dosyasını hazırladık. Şu anda ön yeterlilik ilanına çıkıldı. İnşallah makul süre içerisinde ihale süreci tamamlanıp yapım sürecine başlayacağız. Ulaşım Master Planı birçok anlamda ilimizin ulaşım meselelerine çözüm üretecek. Bu anlamda Ulaşım Master Planı çalışmasına çok önem veriyoruz.”

Sümela’ya ulaşım için alternatif bir yol yapıyoruz

Sümela’da gelen ziyaretçileri yukarı taşıma nokrasında bir karmaşa, park yeri sorunu var. Büyükşehir Belediyesi olarak orada çok büyük park alanları oluşturduk. Turistleri yukarıya ring biçiminde taşıma sorumluluğunu aldık. Süreç devam ediyor. Maçka Belediyemizle birlikte o bölgeye bir düzen getirmeyi hedefliyoruz. Var olan keşmekeşi sona erdireceğiz ve makul fiyatlarla insanlarımızı taşıyacağız. Orada aynı zamanda yaklaşık on kilometre ana yola paralel sayılabilecek orman içinden geçen alternatif bir yol da yapıyoruz. O yol tamamlandığında Sümela’ya değil de yukarıdaki yaylalara gidecek insanlarımıza alternatif güzergah oluşacak. Altyapısı büyük oranda tamamlandı, kaplaması kaldı. O kaplamayı da küp taş biçiminde yöreye uygun olarak yaparak hizmete sunacağız.”
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159