BusStore’dan, turizm taşımacılarına takas kampanyası

banner113

Mercedes-Benz Türk BusStore, turizm taşımacılarına Kasım Kampanyası hazırladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nda yaklaşık 60 TTDER üyesinin katıldığı toplantıda “Otobüsleri Gençleştirme” takas kampanyasını tanıtıldı.

banner114
TURİZM TAŞIMA 25.11.2014, 10:14 25.11.2014, 10:27 Taşıma Dünyası
BusStore’dan, turizm taşımacılarına takas kampanyası
Mercedes-Benz Türk’ün ikinci el araç alım satımındaki yapılanması Busstore, turizm taşımacılarına Kasım Kampanyası hazırladı. 19 Kasım Perşembe günü Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nda yaklaşık 60 TTDER üyesinin katıldığı toplantıda Mercedes-Benz Türk BusStore Kısım Müdürü Haluk Burçin Akı, Kasım ayına özel “Otobüsleri Gençleştirme” takas kampanyasını tanıttı. 

TTDER Başkanı Sümer Yığcı: Yenikapı’daki turizm parkına sahip çıkın 

Toplantının açılış konuşmasını TTDER Başkanı Sümer Yığcı yaptı. Yığcı, Turizm taşımacılarının Yenikapı’daki turizm parkına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Turizm taşımacıları olarak bir park alanına sahip olmak için uzun seneler uğraştıklarını kaydeden Yığcı, “Garaja sahip çıkın ve araçlarınızı oraya park edin. Oranın birtakım eksiklikleri giderilecek ve bizlerin ihtiyacı olan bir yer haline gelecek. O garaj sizindir, arabalarınız yol kenarında duracağına garaja gidin” dedi.

Yığcı, turizm taşımacılarının derneğine de sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı: “Bu derneğe herkes yardımcı olmak zorundadır. 17 senedir bu derneği ayakta tutuyoruz, sizlerin desteğiyle bir 17 sene daha
TTDER’i ayakta tutacağız.” 

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırımİstanbul turizm kentidir 

Yıldırım da Yenikapı’daki turizm parkının hayırlı olmasını diledi. Sahil koridorunun bu park sayesinde trafikten kurtulacağını dile getirerek turizm taşımacılarının hayatını kolaylaştıracak görüşmeler halinde olduklarını, İstanbul’un turizm kenti olarak kabul görmesi ve taşımacılara buna göre davranılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yıldırım, CNR Fuar Merkezi’nin oradaki alanın da turizm taşımacılarına tahsis edileceği müjdesini verdi: “CNR’ın arka tarafında bulunan büyük park alanının da turizmcilere verilmesi konusunda girişimde bulunduk. Bu park turizm taşımacılarının işlerini kolaylaştıracak. Karaköy’deki turizm otobüsçülerinin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili girişimlerde bulunacağız. İstanbul bir turizm kentidir. Buradaki karar verici arkadaşlar buna göre davranacak.”

Otobüsçülük en büyük paya sahip olacak 

Yıldırım, otobüs taşımacılığının havayolu taşımacılığı kadar değerli bir taşıma olduğunu ve otobüsçülüğün her zaman var olmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin dünyada hatırı sayılır otobüs işletmecilerinden biri olduğunu dile getiren Yıldırım, “Biz de otobüsçüler olarak varız diyeceğiz ve bunu her platformda dile getireceğiz. Otobüsçülük bugün de yarın da en büyük paya sahip olacak” dedi. 

İkinci el storu kurulsun

Yıldırım, ikinci el araç konusunda Türkiye’nin mevcut yapısını gözden geçirerek otomotiv şirketlerinin de desteğiyle ikinci el storunun kurulması gerektiğini söyledi: “Senenin bazı aylarında üreticilerle bir araya gelip arabasını satmak isteyen meslektaşlarımıza imkan yaratmamız lazım. Yenikapı’da, havaalanında, ikinci el otobüslerin satılmasını sağlamamız lazım. Türkiye’de bütün bakanlıkların katılımı ile Türkiye’yi ikinci el otobüs mezatı haline getirmemiz lazım” diye konuştu.

Busstore Kısım Müdürü Haluk Burçin Akı: 22 bayi ile Türkiye’ye erişiyoruz 

Akı, Busstore yapılanması hakkında turizm taşımacılarına bilgiler verdi, avantajları paylaştı. Akı, Busstore’nin Türkiye genelinde 22 bayisi bulunduğunu ve bayi ağını etkin kullanarak Türkiye geneline erişebilmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Biz Busstore olarak, farklı markaların da alım satımını yapıyoruz. İkinci elde otobüs ve midibüs seçenekleri sunuyoruz. Tek noktada hizmet düşüncemizle alım, satım, takas ve finansman işlemlerinizde gereksinim duyduğunuz her aşamada yanınızdayız” dedi.
Busstore gelişti 

Akı, 2009 yılında kurulan Busstore’un geride kalan 5 yıl içinde çok büyük aşama kaydettiğini söyledi. 2009 yılında 99 otobüs satışıyla başladıkları yolculukta bugün, toplamda bin 38 adede çıktıklarını dile getirdi. 
Busstore’un 9 kişilik ekibinin otobüs camiasını yakından tanıdığının ve bunun avantajını kullandıklarını belirterek, “Türkiye’den Azerbaycan, Gürcistan, Rusya ve Ukrayna’ya otobüs ihraç edilmiş. Biz de Busstore olarak, bu ülkelere yoğunlaşıyoruz. Türkiye’de ikinci el pazarında lider olduğumuzu belirtmeliyim. Daimler’de Almanya’nın ardından satış rakamlarında ikinci sıradayız” dedi.

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in başarısı 

Busstore’a kendilerine gelen taleplerde otobüsçülerin 2010 araba verip 2013 model araç alma isteğinde olduklarını dile getiren Akı, bu nedenle Ekim ayında bununla ilgili bir kampanya başlattıklarını söyledi: “Takas kampanyamıza Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in de desteği var. Bugün Mercedes-Benz’in yakaladığı başarıyı değerlendirdiğimizde hem ikinci elde hem de sıfır araçta Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’in çok önemli bir katma değeri var. Biz burada herhangi bir model marka sınırı koymadan elinizden çıkarmak istediğiniz ikinci el araçlara talip oluyoruz.”

BusStore: Kasım ayına özel kampanya 

Kasım ayı sonuna kadar sürecek bu kampanya kapsamında BusStore, müşterilere eski model Mercedes-Benz veya başka marka otobüslerini BusStore’a takasa vererek, ikinci el Mercedes-Benz Travego 15 SHD alma fırsatı sunuyor. Böylece otobüs müşterileri araçlarını daha yeni araçlar ile gençleştirme şansına sahip olabiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159