banner69

Gelecek Otomotiv’den Atik Turizm’e Sprinter

banner113

Atik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçı, 3 adet Sprinter yatırımı planladıklarını belirterek, “Bu yatırımın ilk adetini aldık Mart veya Nisan ayında yeni Sprinter araçlardan iki adet daha alım planlıyoruz. Yatırımımız bununla da sınırlı değil. İki büyük otobüs ve bir midibüs yatırım planımız daha var” dedi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 16.01.2020, 14:40 16.01.2020, 14:47 Taşıma Dünyası
Gelecek Otomotiv’den Atik Turizm’e Sprinter

Turizme yönelik beklentilerin olumlu olması taşımacıları araç yatırımlarına yönlendiriyor. Mercedes-Benz Türk bayii Gelecek Otomotiv Vadi İstanbul’daki merkezinde 15 Ocak Çarşamba günü düzenlenen törenle Atik Turizm’e Sprinter teslimatı yaptı. Törene Atik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçı, Genel Müdür Burak Gürhan Kaymakçı ve Gelecek Otomotiv İstanbul Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Gökhan Mede katıldı.



2 adet Sprinter daha almak istiyoruz


Atik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçı 2020 yılındaki yatırım planlarına yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Bu yıl için 3 adetlik bir Sprinter yatırımı planı yaptıklarını bir adetini de teslim aldıklarını belirten Fatih Kaymakçı, “Biz 3 adet yatırım planı belirledik. Ancak şu anda araç bulmak çok zor. Bir adet Sprinter teslim alarak filomuza kattık. Mart veya Nisan ayında yeni Sprinter araçlar gelecek. Biz de o süreçte 2 Sprinter yatırımı daha yapmayı planlıyoruz. Yeni yatırımlar büyümeye yönelik aldığımız Sprinter araç ile filomuzdaki özmal araç sayısı da 20 oldu. Bunlardan 5’i Sprinter. Yine bu yıl içerisinde ikinci el büyük otobüs yatırım planımız var. Bunlar Man veya Temsa olabilir. Bir adette sıfır midibüs Otokar Sultan alım planımız var. 10 adette kiralık araç ile de çalışmayı planlıyoruz” dedi.



Bakım ve onarım servisi  yatırımı 


Yine Mercedes ve Volkswagen araçların bakım ve onarımına yönelik 3 ortak olarak bir özel servis yatırımına başladıklarının bilgisini de veren Fatih Kaymakçı, “Dolapdere’de 300 metrekarelik bir alanda bu yatırım gerçekleşecek. Şu an binanın hazırlıkları sürüyor. Şubat ayı içinde açmayı planlıyoruz. Aynı anda 8 araca hizmet verilebilecek. Burada 12 kişiye de istihdam oluşturacağız” dedi.



Sprinter dayanıklılığı ve konforu ile tercihimiz oldu


Sprinter tercihlerindeki en önemli etkenin araçların seyahat sürecinde sunduğu konfor ve dayanıklılık olduğunu belirten Fatih Kaymakçı, “ Sprinter araçlar dayanıklılığı ile de bakım ve onarım maliyetlerinizi düşürüyor. Ayrıca yüksek konfor düzeyi ile hizmet verdiğiniz müşteriler tarafından özellikle de bizden bu araçlar talep ediliyor” dedi. Gelecek Otomotiv İstanbul HTA Satış Müdürü Gökhan Mede’nin yakın ilgisi ve desteğinden çok mutlu olduklarını belirten Fatih Kaymakçı, “işbirliğimizin yeni araç yatırımları ile süreceğine inanıyoruz” dedi.



2020 iyi geçecek ama ikinci elde aşırı fiyat yükselişi var


2020’nin iyi geçeceğine inandıkları için yatırımlar yaptıklarını da vurgulayan Fatih Kaymakçı, “Şu an biraz hareketlilik düştü. Ama biz yılın iyi geçeceğine inanıyoruz. Artan talebe cevap verebilmek adına da filomuzu büyütüyoruz. Yalnız burada ikinci elde araç fiyatlarındaki aşırı yükseliş çok sağlıklı değil. Sıfır araçların yeterli seviyede olmamasıyla ikinci elde aşırı değerlenmeler oldu. 2011 model araca 800-900 bin TL isteniyor, bu fiyata almak mümkün değil. İhtiyacı var ama araç alamıyor” dedi.



Belge fiyatların artırılmasında geç bile kalındı


10 Ocak’ta Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle belge fiyatlarındaki artışı olumlu bulduklarını da belirten Fatih Kaymakçı, “ Bence çok geç bile kalındı. Eğer daha önce yapılsaydı, kötü amaçlı kullanımlar da olmazdı. Taksi gibi çalışanlar vardı. Ben belge ticaretinin yapılmasını da doğru bulmuyorum. Ben bunu yapmıyorum. Belge fiyatının artması ile artık bu işi gerçekten yapmak isteyenler piyasa da olacak.”dedi.


1960'dan bugüne devam eden yolculuk

Atik Turizm’in 1960’lı yıllardan beri taşımacılık alanında olduğunu da belirten Fatih Kaymakçı, “Biz Ruhi Atik’in çıktığı bu yolculuğu devam ettirmeye, daha da yüceltmeye çalışıyoruz. İstanbul Hilton önünde bireysel taşımacılık olarak Amerikan arabaları ile başlayan faaliyet 1974’te şirketleşerek yola devam edilmiş” dedi.



 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159