banner69

TTDER Genel Kurula gdiyor

banner113

TTDER, genel kurulunun 27 Şubat 2014 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Genel Kurul, Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 4 Mart Çarşamba günü yapılacak.

banner114
TURİZM TAŞIMA 02.02.2015, 14:14 02.02.2015, 14:21 Taşıma Dünyası
TTDER Genel Kurula gdiyor
Turizm Taşımacıları Derneği, 27 Ocak Salı günü Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya TTDER Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı, Genel Sekreter Nusret Ertürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Öksüz, Hüseyin Satır, Mümtaz Er, Selahattin Üstün, Taşkın Arık, Mehmet Geçim katıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda; TTDER, genel kurulunun 27 Şubat 2014 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Genel Kurul, Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 4 Mart Çarşamba günü yapılacak.  

‘İktisadi işletme kuralım’ maddesi 

Genel Sekreter Nusret Ertürk, olağan genel kurulda, iktisadi işletme kurulması konusunu üyelerin oylarına sunacaklarını söyledi. Derneğin geldiği noktada, iktisadi işletme kurulmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Ertürk, “Bunun için 151 üyeyi genel kurula toplamalıyız. Genel kurulda çoğunluğu sağlayabilmemiz için hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu kadar kişiyi toplayacağımıza inanıyorum” dedi. Ertürk, derneğin mütevazı bütçesi ile, turizm taşımacıları için elinden geldiğini yaptığını belirterek, “Bunun yeterli olduğunu söylemiyoruz ama daha iyi ve mükemmeli yapabilmek için daha fazla gelire ihtiyacımız var” diye konuştu. 

Sektör Meclisi’nde temsili

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki Sektör Meclisinde Turizm Taşımacıları Derneği’nin en az 10 kişiyle temsil edilmesi ile ilgili talepte bulunduklarını dile getiren Ertürk, “Kabul edilir, edilmez. Biz oradaki sekretaryaya bunları yazdık. Biz bütün hassasiyetleri, sektördeki dengeleri takip ederek bu yazıları yazıyoruz. Ben Türkiye genelindeki D2 belgesi olan herkese ‘derneğimize üye olun’ diye yazı yazdım. Cevap olmayınca ben nasıl derim insanlara ille de ‘gelin, üye olun’ diye. 2014 yılında 13 yeni üyemiz oldu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve UDH’den tebrik 

Derneğin, Cumhurbaşkanı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından birçok kez tebrik aldığını belirten Ertürk, “Ulaştırma Bakanlığı resmi yazıları bizimle paylaşıyor. Biz bunları üyelerimize iletiyoruz. Resmi konularda hiçbir eksiğimiz yok. Biz kamusal bir dernek statüsünde çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’yi kucaklamalıyız 

TTDER Yönetim Kurulu Üyesi Taşkın Arık, derneğin Türkiye’deki turizm taşımacılarına hitap eden bir oluşum haline gelmesi gerektiğini, turizm taşımacılığının ciddi bir güç olduğunu, gücünün ve dinamizminin farkında olarak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi: “Bizim dernek olarak tüm Türkiye’yi kucaklayacak şekilde, farklı bir yöne gitmemiz gerekmiyor mu? Sümer Amca, sizlerin yaptığı emek çok büyük. Ben saygı duyuyorum.  Zamanında sizler bu derneği kurarak, çok güzel bir oluşum haline getirmişsiniz. Bugün geldiğimiz noktada dernek bu hali ile sadece kendi kendini koruyan bir sisteme dönüşmüş durumda. Dışarıdaki turizmcinin bu dernekten, bizlerden beklentisi var. Ben herkesle konuşuyorum. Burası bana şu anda cevap vermiyor. Bizim bu sistemi TÜRSAB nezdinde, küresel bir hale getirmemiz gerekmiyor mu? Dışarıdaki beklentinin yanında bizim yaptığımız iş çok minimize kalıyor. Bizim artık kendimizi aşmamız lazım. Hükümet 2023 hedefi koyuyor, ülkeyi getirdiği bir konum var. Bizim  bu derneği Türkiye’nin kucaklayacağı bir oluşum haline getirmemiz gerekir. Bu yapıda götürülecek bir iş değil bu sektör. Biz ciddi bir gücüz. Bunun farkında olarak hareket etmeliyiz. Şehirlerarası yolcu taşımacılarına göre çok ciddi bir potansiyeliz. Bunu kullanmalıyız.” 

Çalışanın karşısında olmayız

TTDER Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı da, Taşkın Arık’a, “Senin heyecanını anlıyorum. Biz de senin gibi heyecanlıydık. Cebimizde paramız yokken, evimizin kirasını veremezken, bunları düşünüyorduk. Ama bize dediler ki, ‘siz bu yükün altından çıkamazsınız. Biz derneği kurduğumuzda Bakanlık bana, ‘Kimsiniz siz, ne demek turizm? Turizm derneği, turizm otobüsçülüğü var mı?’ dedi. Biz gittik, geldik. Bizi yazışma sırasına aldılar. Bakanlıktan çıkan yazıları bize de gönderiyorlar. Biz bu kadar yaptık. Bir ay sonra seçim var. Gelecek yönetim, ‘ben Türkiye kelimesini istiyorum’ diyecek. Biz bir şey yapmak isteyenin karşısında olmayız” diye konuştu. 

Bakanlar Kurulu kararı gerekli 

Nusret Ertürk, Taşkın Arık’ın ‘Türkiye’ ismini almalıyız’ önerisiyle ile ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye ismini alabilmek Bakanlar Kurulu kararı ile olur. Türkiye ismini alabilmekten öte, ‘kamu yararına çalışan dernek statüsü’ alma zorunluluğu var. Bunları alabilmek o kadar kolay değil. Seminerler düzenliyoruz. İtibar ediliyor, edilmiyor ama bunun karşılığında bir hizmet veriyoruz. Bunlar aşama aşama olan şeyler. Diyelim ki, biz gelecek sene şu otoparkı açtık, eğitim semineri yaptık. Bir yıl önceden, eğitimlerimizi ilan edebiliyorsak, bunu müfredat haline getirebiliyorsak, bir akademi oluşturabiliyorsak, ondan sonra kamuya, ‘biz kamu yararına çalışan dernek statüsü’ edinmek istiyoruz diyebiliriz. Ama bu altyapı ve bu bütçe ile bunu gerçekleştirebilmemiz mümkün değil.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159