Turizm otobüsçülerine yeni fırsat

banner113

Turizm otobüsçüsünü müşteri ile buluşturan platform: www.otobusbankasi.com

banner114
TURİZM TAŞIMA 28.04.2015, 10:13 28.04.2015, 10:52 Taşıma Dünyası
Turizm otobüsçülerine yeni fırsat
Şehirlerarası ve turizm taşımacılığındaki firmaları ile 22 yıldır taşımacılığa hizmet veren Adnan Değirmenci, Türkiye genelinde D2 ve B2’ye kayıtlı olan 40 bin turizm otobüsünü internet üzerinden müşterileri ile buluşturmayı hedeflediği otobusbankasi.com adında bir platform kurdu. 

Hedef 40 bin otobüs 
Ataşehir’deki ofiste, otobusbankasi.com Genel Müdürü Adnan Değirmenci, Finans Direktörü Ahmet Karabınar, Bilgi İşlem ve Operasyon Direktörü Ahmet Göker ile otobusbankasi.com’un sektöre sağlayacağı faydaları konuştuk. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir sistem oluşturduklarını belirten Genel Müdür Adnan Değirmenci, “2010 senesinde aldığım otobusbankasi.com ismini 5 yıl içinde olgunlaştırdım. Ekibimizi ve sistemimizi kurduk. Bu sitede otobüs sahibi ile müşteriyi buluşturacağız. Türkiye genelinde D2 ve B2’ye kayıtlı olan 40 bin turizm otobüsüne ulaşarak, taşımanın verimli karlı ve sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Sistemde Ulaştırma Bakanlığı’ndan belge almış araçlar olacağı için kayıt dışılığın önüne geçeceğiz. Sisteme entegre olan araç sahiplerinin iş potansiyelini artırarak sistem üzerinden toplu seyahat planı içinde olan kişi ve kurumların ihtiyacı olan otobüs, midibüs ve minibüslerin en uygun koşullarda, en iyi fiyatlara temin edilmesini sağlayacağız” dedi.

Yıl sonuna kadar 400 araç 
otobusbankasi.com ile denetleme mekanizması olarak turizm taşımacılığının kaliteli yapılmasını sağlayacaklarını belirten Değirmenci, “Ulaştırma Bakanlığı’ndan belgeli olan otobüsün sistemden iş alması için onay veriyoruz. Biz burada sadece denetleme mekanizması olarak rol alıyoruz. Onay verdiğimiz otobüslere iş teklifleri gidiyor. otobusbankasi.com sayesinde bir holding çalışanı, bir banka genel müdürü, internetine girip sitemiz sayesinde seyahat programını belirleyip istediği kişi sayısına göre araç tercihini yapacak. Şu an 20’ye yakın kayıtlı araç ile hizmet veriyoruz. 2015 yıl sonuna kadar 400 araca ulaşmak istiyoruz. 2016 yıl sonuna kadar sisteme kayıtlı araç sayısını yüzde 10, 2017 yıl sonuna kadar da yüzde 29 artırmak istiyoruz. 2018-2019 yıllarında da kalan araçları sisteme kazandırmak istiyoruz. Sisteme katılan her araçtan yaptıkları iş karşılığında yüzde 10 hizmet bedeli alacağız” diye konuştu.

Atıl kapasite bitecek 
Platform sayesinde turizm otobüslerinin atıl kapasiteden kurtulacağının ve turizm otobüsçüsüne daha kolay iş bulma konusunda yardımcı olduklarının altını çizen Değirmenci, “Müşteri ile otobüsçünün trafiğini yönetiyoruz. Kamuya büyük bir yarar sağlıyoruz. Korsan taşımacılığı da bir şekilde bu sistem üzerinden engellemiş oluyoruz. otobusbankasi.com aynı zamanda hizmet kalitesini artırarak, tüketiciyi de koruyan sistem olacak” ifadelerini kullandı. 

80 ilde temsilcilik 
10 kişilik bir ekip ile yola çıktıklarını, bu sayının zamanla artacağını dile getiren Değirmenci, “Bilgi İşlem Müdürümüz Ahmet Bey, sistemin internet üzerinden bütün akışını denetliyor. Toplam 10 kişilik bir ekiple çalışıyoruz, ama bu, ekip sahadaki pazarlama elemanları ile artacak. Ekibimiz araç sahiplerine ulaşmak için sahaya gidecek, sistemi anlatacaklar. İstanbul dışında ilk etapta Ankara, İzmir ve Antalya’da bölge müdürlükleri açıp Türkiye’nin diğer illerinde de temsilcilikler açmayı planlıyoruz. Araç sahiplerinin öncelikli bu sistemi öğrenmesi gerekiyor. İstanbul Otogarı’nda, İstanbul ve Ankara’nın turistik bölgelerinde araç sahiplerine birer broşür dağıtacağız” dedi. 

Çevreci bir platform 
otobusbankasi.com’un en büyük özelliklerinden birisinin yeşile olan saygısı olduğunu vurgulayan Değirmenci, şunları söyledi: “Yeşile ve doğaya saygılıyız. Çevreci bir platformuz. Bunu web sitemizde belirtiyoruz. Üyelikler sistem üzerinden otomatik yapılacağı için burada kağıt israfını da ortadan kaldırıyoruz.” 

Puanlama sistemi 
otobusbankasi.com Bilgi İşlem ve Operasyon Direktörü ise Ahmet Göker ise oluşturdukları puanlama sistemi ile sistemde temiz ve kaliteli otobüslerin iş yapabileceğini belirterek, “Operasyon kısmında, otobüslere hem biz hem de müşteriler puan verecek. Bizim ekibimiz kayıtlı olan her otobüsü gidip yerinde denetleyecek. Müşteri seyahat bittikten sonra otobüsün temizliğinden otobüsçünün davranışından puan verecek. Böylece temiz otobüslerin sistemde kalması sağlanacak. Bir anlamda özdenetim yaparak Ulaştırma Bakanlığı’na da destek veriyoruz” dedi. 

Sektörle iç içeyiz 
otobusbankasi.com Finans Direktörü Ahmet Karabınar da kamu faydası gözeten, müşteri ve turizm otobüsçüsünün birbirine kolay ulaşabildiği bir sistem oluşturduklarını belirterek, “otobusbankasi.com olarak birçok sektör ile birlikteyiz. Bugüne kadar kayıt dışı yapılan taşımacılık vardı. Bizim getirdiğimiz sistemle taşımacılık kredi kartı kanalı ile yapılacağından kamu tarafında bunlar faturalanacak, böylelikle vergi kaçağını da önlemiş olacağız” dedi. ■



Genel Müdür Adnan Değirmenci (ortada), Finans Direktörü Ahmet Karabınar, Bilgi İşlem ve Operasyon Direktörü Ahmet Göker

Yorumlar (2)
Menderes Tanrıverdi 9 yıl önce
Başarılar diliyorum.
Suat SAĞLAM 9 yıl önce
Otobüsünün hiçsahibi olmadı Bu zamana Kadar firmalara komisyon SANAYICIN &DEVLETİN SÖMÜRDÜ ZAVALLI Kesim Oldu BAŞARILAR DİLİYORUM
banner117
15
açık
banner159