Turizm taşımacılarının sorunları ele alındı

banner113

TÜRSAB Karayolu Ulaştırma İhtisas Başkanı Taşkın Arık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin’i makamında ziyaret turizm taşımacılarının sorunlarına yönelik bir görüşmede bulundu.

banner114
TURİZM TAŞIMA 18.09.2019, 16:50 18.09.2019, 17:11 Taşıma Dünyası
Turizm taşımacılarının sorunları ele alındı
TÜRSAB Karayolu Ulaştırma İhtisas Başkanı Taşkın Arık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi ve günün anısına bir plaket takdim etti. 

Taşkın Arık, Taylan Engin ile ziyarette yaptıkları görüşmede turizm taşımacılığını ele aldıklarını da söyledi. Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan Taşkın Arık, “Sayın Taylan Engin’e yeni görevinde başarı dileklerimizi ilettik. TÜRSAB olarak turizm taşımacılığı tarafında yapılacak çalışmalarla her türlü desteği vereceğimizi ve diyalog sürecinin kesintisinin sürmesi gerekliliğini ifade ettik.

Görüşmemizde uzun süredir 9+1 araçlarla ilgili yaşanan sıkıntıları da paylaştık. UBER’in yasaklanması sürecinde turizm taşımacılarının filolarında hizmet veren araçların da korsan anlayışının içerisine alınmasının ve bu araçlara güzergah izin belgesi verilmemesinin taşımacıların yanı sıra turizm sektörüne büyük zararlar verdiğini ifade ettik. Bu görüşmede D2 belgesine kayıtlı bulunan 9+1 araçların korsan taşımacılardan nasıl ayırt edebileceğimizi, turizm servis güzergah belgesi için alt komisyon sürecini, lüks binek araçlarla turist taşımanın önünün açılmasının önemini, filo belgesinin hem turizm hem de taksici esnafına verdiği zararları da konuştuk” dedi. 

9+1 araçlara yönelik düzenleme yapılacak

Ulaşım Daire Başkanı Sayın Taylan Engin
, sıcak yaklaşımı ve sorunlara çözüm odaklı anlayışı nedeniyle de teşekkür ettiklerini de belirten Taşkın Arık, “Sayın Taylan Engin, dile getirdiğimiz konularda çözüm üretmeye hazır olduklarını ifade etti. 9+1 araçların yaşadıkları sorunun çözümüne yönelik görüşmeleri yaptıklarını ve alt komisyon öncesinde yaptığımız önerileri değerlendireceklerini ve 9+1 araçların korsan taşımacılık faaliyetinde bulunmayacak şekilde hizmet verebileceği düzenlemeyi de hayata geçireceklerini belirtti. Bizde TÜRSAB olarak bu süreçte her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade ettik” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159