ESHOT, elektrikli otobüs için yeni bir ihale daha yaptı

banner113

ESHOT Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki ilk elektrikli otobüs filosunu İzmir’de kurmak için kararlılığını sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayındaki ihalenin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilmesi üzerine yeni bir ihale daha yapıldı. 20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesine bu kez 3 firma teklif verdi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 10.03.2016, 10:48 10.03.2016, 10:55 Taşıma Dünyası
ESHOT, elektrikli otobüs için yeni bir ihale daha yaptı
Sürdürülebilir çevre politikalarıyla öncü bir rol üstlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda devrim niteliği taşıyan elektrikli otobüs hamlesini sonuçlandırmakta kararlı. İlk etapta 20 adet elektrikli otobüs satın alarak toplu ulaşımda İzmirlilerin hizmetine sunmayı hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında ihaleye çıkmış, ancak Kamu İhale Kurumu, itiraz üzerine bu ihaleyi iptal etmişti. ESHOT Genel Müdürlüğü, “çevreci ulaşım” teknolojilerini hayata geçirme stratejisi doğrultusunda “full elektrikli otobüs” alımı için bir kez daha ihale yaptı. 

Polonya-Çin-Türkiye rekabeti

6 firmanın dosya aldığı ve 4 firma temsilcisinin hazır bulunduğu ihalede firmalardan üçü teklif verirken bir firma teşekkür mektubu sundu. 

20 adet elektrikli otobüs, şarj ekipmanları ve kurulumu için Polonya'dan Solaris Bus&Coach  S.A 11 milyon 569 bin EURO, Türkiye'den TCV Otomotiv Makine Sanayi ve Dış Tic. A.Ş. 9 milyon 400 bin EURO, Çin Halk Cumhuriyeti'nden BYD Europe B.V. ise 8 milyon 900 bin 360 EURO tutarında teklif verdi. 

İhaleye sunulan teklifler, elektrikli otobüs alımı konusunda araştırma yapan uzman komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak. İhale sonuçlandığı takdirde, kentin ilk elektrikli otobüs filosu bu yıl içinde İzmirlilerin hizmetine girecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, daha hızlı şarj edilebilen ve daha uzun mesafelerin kat edilmesine olanak tanıyan teknolojiler geliştikçe, filosundaki elektrikli otobüs sayısını da artırmayı planlıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159