Malatya Geziyor programı devam ediyor

banner113

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayında başlattığı ve MOTAŞ tarafından yürütülen tarihi mekanların ziyaret edildiği ‘Malatya Geziyor’ programı devam ediyor.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 16.08.2017, 12:20 16.08.2017, 12:27 Taşıma Dünyası
Malatya Geziyor programı devam ediyor

Haftanın iki günü iki tur olarak devam eden, Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de desteklediği gezi programı kapsamında Malatya Müzesi’nden başlayan turlarda Orduzu Çınar Park, Aslantepe Açıkhava Müzesi, Kırk Kardeşler Şehitliği, Hasan Basri Türbesi, Karahan Camii, Horasan Baba Türbesi, Sıddı Zeynep Türbesi, Poyrazlar Konağı, Hırslı Baba Türbesi, Ulucami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Battalgazi Surları, Kanlı Kümbet ve Nefise Hatun Kümbeti ziyaret ediliyor.

Ayrıca düzenli olarak devam eden gezi programının haricinde yaz okulu öğrencileri, kurs öğrencileri ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen engelli gruplar da aynı güzergahta gezdiriliyor.

Gezi esnasında hoşça vakit geçiren engelliler, memnuniyetlerini ifade ederek Büyükşehir Belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Geziye katılan engelli bir vatandaş geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “geçmişini bilmeyenin geleceği olamaz” diyerek geziyi özetledi.

Geziye katılan hasta yakınlarından biri de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek yaptığı gezi değerlendirmesinde; “yoğun işinin arasından bizi unutmadılar, bizi önemsediler. Yaşım 44; hala görmediğim, gezmediğim yerler varmış. Böyle bir imkân sunarak tarihimizle yüzleşmemizi, geçmişimizi tanımamızı sağlayan başta Başkanımız Ahmet Çakır’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MS(Multipl Skleroz) hastası olduğunu söyleyen engelli bir genç de hayatlarının baharında tarihleriyle, geçmişleriyle tanışma fırsatı bulduklarını belirterek gezi programını düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

Gezi aracında programı değerlendiren Down Sendromlular Dernek Başkan Yardımcısı Nursel Vardı, gezinin çocuklar üzerinde iyi etkiler bıraktığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ‘Malatya Geziyor’ programında özel çocuklarımızla ve aileleriyle güzel bir gün geçiriyoruz. Gezi esnasında gezdiğimiz yerleri bizlere, çocuklarımıza ve ailelerine anlatan, ikramlarda bulunan görevliler bizi ziyadesiyle memnun etti. Çocuklarımız anlasın ya da anlamasınlar görsel olarak gezdikleri yerleri hissettiklerini düşünüyorum. Gezdikleri yerlerin çok özel yerler olduğunu anlayabildiklerini umuyorum.





Gezi bizim için büyük bir değişiklik oldu. Çocuklarımızın bu atmosferde farklı duyguları yaşamaları bizim için çok önemli. Onların sosyalleşmesi, beşeri ilişkilerde yer alması, toplumsallaşması, toplumla iç içe olması çok önemli bir olaydır bizim için.

‘Sessiz Adımlar Kulübü’ eşliğinde bu programa katıldık. Bir çok rehabilitasyon merkezinin çocukları gezide yer aldı. Otizimli, down sendromlu ve mental grubundaki çocuklarımız öğretmen, eğitmen ve aileleriyle birlikte el ele-kucak kucağa birlikte bir gezi yaptık. Bu arada ikramlarınız ve rehberliğiniz bizi mutlu etti. Ben Down Sendromlular Dernek Başkan Yardımcısı Nursel Vardıolarak özel çocuklarımız adına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a böyle bir gezi programı talimatı verdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımız her konuda bizden desteğini esirgemiyor. Önümüze çıkan her kapıyı sonuna kadar açmak için destek veriyor. Bunu bize hissettiriyorlar” şeklinde konuştu.
Yol boyunca müzik eşliğinde halay çekerek, oyunlar oynayarak vakit geçiren engelliler, üç saate varan gezinin ardından şehir merkezine döndüler.




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159