Malatya’da toplu ulaşımda Sultan City konforu

banner113

Otokar, şehir merkezinde toplu taşıma yapan minibüslerin özel halk otobüsüne dönüştürülme projesi başlatan Malatya'ya 15 adetlik araç teslimatı gerçekleştirdi. Malatya'nın filosuna kattığı Sultan City, şehir merkezi ile ilçeler arasındaki ulaşıma hız ve konfor katacak.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 28.07.2017, 13:13 28.07.2017, 13:18 Taşıma Dünyası
Malatya’da toplu ulaşımda Sultan City konforu

Daha önce kırsal ilçelerde taşımacılık yapan D4’leri J plakasına dönüştüren, şehir merkezinde toplu taşıma yapan minibüslerin özel halk otobüsüne dönüştürülmesi projesini başlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de şehir merkezi ile ilçeler arasında hizmet vermekte olan minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi projesini hayata geçiriyor.


27 minibüsün yerine 15 Sultan City

Akçadağ ilçesine hizmet vermekte olan 27 minibüsün yerine 15 adet Özel Halk Otobüsünün hizmete alınması nedeniyle 24Temmuz Pazartesi günü bir tören düzenlendi. Sultan City teslimat törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Akçadağ Minibüsçüler Odası Başkanı Ömer Güde, Otokar Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, Otobüs Satış Grup Yöneticisi Murat Torun, Bölge Satış Yöneticisi Umut Parti, Otokar yetkili bayisi Demirşah Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir ve Satış Müdürü Emin Dicle katıldı.

Artık daha kaliteli hizmet vereceğiz


Otobüslerin hizmete alınması nedeniyle teşekkür konuşması yapan Akçadağ Minibüsçüler Odası Başkanı Ömer Güde, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi nedeniyle mutlu olduklarını, artık daha kaliteli hizmet verebileceklerini belirterek Başkan Çakır’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Ulaşımda dönüşümde tercih Otokar Sultan City

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Hasan Basri Akgül de otobüslerin teslimi ve hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendi firmalarını tercih ettikleri için MOTAŞ ve Akçadağ Minibüsçüler Odası teşekkür ettiğini belirterek, “Otokar firması 1963 yılında kurulmuş Türkiye’nin ilk otomotiv fabrikası. O günden bu güne kendi geliştirdiği araçları Türkiye’nin dört bir yanına satmakla kalmayıp, dünyanın 60 ülkesine de ihracatını yapıyoruz. Araçlarımızın hepsi Avrupa standartlarında üretiliyor. Tüm halk otobüslerimizi dünya standartlarına getirip, Türk halkının da dünyanın en iyilerine layık olduğunu göstermek istiyoruz. Her geçen gün daha da güçlenen Malatya ulaşımı, düşük işletme giderleri, üst düzey konfor ve dayanıklılığa sahip Otokar Sultan City ile yeni bir soluk kazanacak. Malatya'da yaşanan ulaşım dönüşümünde Otokar'ın tercih edilmesinden büyük bir mutluluk duyduk. Yeni araçların hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Toplu taşımada yeni bir sürece girdik


Minibüslerin Özel Halk Otobüsüne dönüştürülmesinin toplu taşıma bakımından önemli bir proje olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, projenin Malatya’ya ve minibüsçü esnaflarına hayırlı olmasını diledi.

Akçadağ’ın Malatya’ya çok yakın ilçelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Bizler büyükşehir ile birlikte toplu taşımada yeni bir sürece girdik. Bütün il genelini yeniden planlayarak, yeni yönetmelikler ile yeni bir düzen oluşturuyoruz. Merkezde de daha kaliteli ve konforlu bir ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak trambüslerimizi hayata geçirdik. Merkezde dönüşümlerimiz var, araçlarımızın yenilenmesi var. Temel amacımız kaliteli bir ulaşımı sağlayabilmektir. Özel sektörde dolmuşçuluktan daha ziyade toplu taşımada bir kaliteye dönük, ileriye yönelik bir planlama yapıyoruz. Konforlu, kaliteli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir hizmet verebilmek amacıyla planlamalarımızı yürütüyoruz.

Akçadağ’da 27 dolmuşumuz sefer yapıyordu. Şuan 15 dönüşüm otobüsüyle birlikte başlamış olduk. Bu çalışmalarımız ilçelerimizde devam ediyor; merkezdeki dönüşümlerle de devam edecek. İnşallah Malatya toplu taşımada örnek şehirlerden biri olacak. Bu bir ekip işi, ulaşımda iyi ve güçlü bir ekibimiz var, herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız bir taşımacılık diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Otokar Genel Müdür Yardımcısı Hasan Basri Akgül tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ve Akçadağ Minibüsçüler Odası Başkanı Ömer Güde’ye birer plaket verildi.

Sultan City


Şehiriçi toplu taşımacılığında engel tanımayanların gözdesi olan Sultan City, iç ve dış modern görüntüsü, iç ferahlığı ile ön plana çıkıyor. Sultan City'nin düz arka zemini engelli yolcu taşımacılığına olanak veriyor. Araç, geniş kapısı ile hem yolcu iniş binişini hızlandırıyor; hem de kolay açılır kapanır engelli rampasıyla herkese seyahat özgürlüğü sunuyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159