Mardin ulaşımına 102 Karsan

banner113

Artuklu ilçesinde 102 adet araç değişimle yenilendi. Bu araçların 94 tanesi engelli vatandaşların kullanımına uygun. Karsan araçlar 6, 8 ve 12 metre olmak üzere sınıflandırıldı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 10.10.2018, 15:42 10.10.2018, 15:52 Taşıma Dünyası
Mardin ulaşımına 102 Karsan
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sisteminde başlattığı revizyon devam ediyor. Bu kapsamda toplu ulaşım sistemi araç yenilemeleri Nusaybin, Derik, Kızıltepe ve Midyat’ın ardından Artuklu’da gerçekleştirildi.

Değişimin Artuklu ayağı için bir tören düzenlendi. Artuklu ilçesinde toplam 102 adet otobüsün değişimi nedeniyle gerçekleştirilen törene Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi ’22. Dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, protokol üyeleri otobüs sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Mardin değişimle güzelleşti
Mardin’in sorunlarını bildiklerini ve göreve gelir gelmez bu sorunlara eğildiklerini ileten Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “2 yıl içinde Mardin’e 1 milyar 4 milyon TL yatırım yaptık. Bu miktarın en fazlasını 600 milyon TL ile Artuklu’da sağladık. Bugün ulaşımda değişimin 5. programını gerçekleştirdik. MARTUS ile birçok kolaylığa kavuşacağız. Akıllı kartlar ile ve diğer şehirler ile entegre bir sistem kuruyoruz. Yakın zamanda kullanacağımız kartları diğer illerde de kullanabileceğiz. Yeni sistem ve değişimle ilgili çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Artık caddelerin durumu ve büyüklüğüne göre araçlar kullanıyoruz. Bu şehir bizim şehrimiz ve biz bu şehir için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Her güzel şey Mardin için. Sistemimiz ilimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

Değişim rakamlara yansıdı
Artuklu ilçesindeki değişim hakkında bilgi veren Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erol Bese, “Artuklu ilçesinde 102 adet araç değişimle yenilendi. Bu araçların 94 tanesi engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun. Araçlar 6, 8 ve 12 metre olmak üzere sınıflandı. Yeni sistem trafikte rahatlamalara neden oldu. Daha önce Eski Mardin’de günlük 660 otobüs geçerken şimdi 330 adet 6 metrelik araç geçmektedir. Ayrıca daha önce 6 adet olan güzergah 13 adet güzergah olarak revize edildi” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti 22. Dönem Milletvekili Mustafa Ilıcalı yapılan hizmetlerden dolayı Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür etti.

Daha sonra açılış kurdelesi protokol üyeleri ve otobüs sahipleri tarafından kesilirken, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman araçların şoför koltuğuna oturdu.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159