Metro ve tramvay hattını bakanlık yapacak

banner113

3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlendi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 21.02.2015, 13:49 21.02.2015, 13:52 Taşıma Dünyası
Metro ve tramvay hattını bakanlık yapacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı; Bakanlar Kurulu kararı ile Ankara’da; AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul’da; Yenikapı-İncirli,  İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya’da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapımını üstlendi. 

Kararnamenin 18 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten UDH Bakanı Lütfi Elvan, “Ankara’daki AKM-Gar-Kızılay metro hattı tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirilmiş, 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluşuyor. Bu proje, Keçiören metro hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatılma projesidir” dedi. 

Bakan Elvan, 7 km ve 5 istasyondan oluşan Yenikapı-İncirli projesinin Hacıosman-Taksim-Yenikapı metro hattının uzatılması projesi olduğunu belirtti: “Yenikapı transfer merkezinde; Marmaray ve Yenikapı-Havalimanı raylı sistem hatlarıyla, İncirli transfer  merkezinde ise Bakırköy-Başakşehir, Bakırköy-Beylikdüzü ve İDO-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olacaktır. İncirli-Sefaköy hattıyla kesintisiz bağlanarak, Hacıosman-Beylükdüzü arasında aktarmasız bağlantı sağlayacaktır” diye konuştu.

Elvan, ayrıca, 7,2 km ve 6 istasyondan oluşan İncirli–Sefaköy metrosunun Bakırköy-Beylükdüzü hattının birinci aşaması olduğunu kaydetti. 
Antalya’daki Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı projesi ile ilgili de bilgi veren Bakan Elvan şunları söyledi: “Hattın yaklaşık 16.8 km’si hemzemin, 1 km’si aç-kapa, 160 metresi köprüdür. Tramvay standartları ile projelendirilmiş olup 17,2 km ve 6 istasyondan oluşmaktadır. Mevcut 11,1 km’lik birinci aşama Kepez-Meydan tramvay hattının devamı niteliğindedir. Bu proje ile kentin havaalanı ve EXPO 2016’ya kesintisiz bağlantısı sağlanacaktır.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159