Toplu taşımada temassız ödemeler yaygınlaşıyor

banner113

Mastercard, temassız toplu taşıma ödeme sistemlerini Hatay, Düzce ve Osmaniye’de de kullanıma açtı. Böylece, Türkiye genelinde toplu taşımada yenilikçi ödeme sistemlerini kullanmaya başlayan iller sene başından bugüne yüzde 20 artışla 31 oldu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.09.2020, 11:18 09.09.2020, 11:25 Taşıma Dünyası
Toplu taşımada temassız ödemeler yaygınlaşıyor

Ödeme teknolojilerinin öncü şirketi Mastercard, temassız toplu taşıma çözümlerini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Londra, Şikago, Kiev ve Bükreş gibi büyük şehirlerde toplu taşıma ödemelerinin altyapısını sağlayan Mastercard, Türkiye’de de en son Düzce, Osmaniyeve Hatay’da toplu taşıma ödemelerine yönelik çözümlerini kullanıma açtı.

Mastercard’ın temassız toplu taşıma ödeme sistemleri sayesinde, Düzce ve Osmaniye’de yaşayanlar veya bu kentleri ziyaret edenler cüzdanlarındaki temassız özellikli banka veya kredi kartlarını ve cep telefonlarını ödeme aracı olarak kullanabiliyor. Hatay’da ise Hatay Kart kullanıcıları, Masterpass altyapısı sayesinde mobil uygulama üzerinden kartlarına bakiye yükleyebiliyor. Düzce ve Osmaniye ile beraber Türkiye’de temassız kartlar veya cep telefonu ile toplu taşıma ödemelerinin yapılabildiği illerin sayısı 18’e ulaştı. Hatay dahil 13ilde ise Mastercard’ın güvenli ve hızlı dijital ödeme sistemi Masterpass altyapısı ile kent veya ulaşım kartlarına bakiye yükleme işlemi yapılabiliyor. Böylece, Mastercard’ın akıllı şehirlere yönelik sunduğu temassız ödeme teknolojileri Türkiye’de 30’u aşkın ilde kullanılır hale geldi.

Toplu taşımaya yönelik temassız ödeme çözümleri kentlerin mevcut altyapı ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Kimi illerde ödemeler doğrudan temassız banka veya kredi kartı ya da cep telefonu ile yapılırken, kimi illerde de Masterpass aracılığı ile kent veya ulaşım kartlarının bakiyelerinin yüklenmesine yönelik hızlı güvenli ödeme altyapısı sağlanıyor.


“Amacımız, nakitsiz toplum ve akıllı şehirler”


Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan,
“Mastercard olarak yenilikçi, güvenli ödeme teknolojilerinin Türkiye’de yaygınlaşması, vatandaşlarımızın dünyadaki büyük şehirlerle eşzamanlı olarak inovatif ürünleri deneyimlemesi için çalışıyoruz. Nakitsiz toplum hedefiyle çalışırken yenilikçi teknolojilerle insanlara daha pratik, daha akıllı, daha güvenli çözümler sunuyoruz. Hedefimiz, temassız uygulamasını, dünyanın farklı akıllı şehirlerinde olduğu gibi, taksilere, otoparklara, otoban gişelerine, hatta müzelere kadar yaygınlaştırmak” diye konuştu.

Toplu taşıma araçlarının yanı sıra otopark, müze girişi gibi diğer kamu alanlarında da kullanımı yaygınlaşan bu yenilikçi ödeme sistemi, devletlerin ve yerel idarelerin de tek bir sisteme yatırım yaparak daha verimli bir şekilde çalışmasına ve tasarruf etmesine olanak sağlıyor. Kayıt dışı ekonominin küçültülmesi ve vergi kaybının engellenmesi gibi pek çok alanda daha avantaj sunan uygulama ile kullanıcılar, yoğun şehir yaşantısı içinde ulaşım kartlarına dolum yapmak için vakit harcamıyor, kayıp ya da çalıntı durumunda para kaybetme riski de yaşamıyorlar.


Mastercard


Mastercard ödemeler sistemi alanında faaliyet gösteren global bir teknoloji şirketidir. Dünyanın en hızlı ödeme işlemleri ağına sahip Mastercard; tüketicileri, finans kuruluşlarını, iş yerlerini, kamu ve özel sektörü, 210’u aşkın ülkede birbirine bağlamaktadır. Mastercard'ın sunduğu ürünler ve çözümler; alışveriş, seyahat, iş ve finans yönetimi gibi günlük ticari faaliyetlerin herkes için daha kolay, daha güvenli ve daha verimli olmasını sağlamaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159