Transist Fuarı yapıldı

banner113

7. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı yapıldı: Toplu ulaşımda 4S dönemi

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 28.12.2014, 14:52 28.12.2014, 15:10 Taşıma Dünyası
Transist Fuarı yapıldı

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, bu yıl Toplu Ulaşımda 4S: Smart (Akıllı), Safety (Güvenli), Simplicity (Kolay), Sustainability (Sürdürülebilir) teması ile organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. 
İETT, bu yıl “Toplu Ulaşım Haftası” etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı”nın 7’ncisini düzenledi. 

Toplu Ulaşım Haftası kapsamında 19-20 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Transist 2014 7. Uluslararası Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı aıldı. Programın açılışına, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Gurup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek ve İstanbul Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz’ın yanı sıra 60 firma ve kurum katıldı. 

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, açılış konuşmasında, İstanbul gibi metropollerde şehir hayatının zamanlaması ve ekonomik oluşuna dikkat çekti: “Kentlerin nüfusu arttıkça toplu ulaşımın yenilikçi fikirler ve son teknolojinin kullanıldığı yapılandırmalarla desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Sempozyumumuz bu inovatif fikirlerin sunulup tartışıldığı, hem günümüze hem geleceğe ışık tutan bir rol üstlendi. Ulaşım sektöründe trendlerin ve iyileştirmeye açık alanların konuşulduğu, her yıl bir temanın belirlenerek akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği organizasyonumuz bu yıl Toplu Ulaşımda 4S: Smart (Akıllı), Safety (Güvenli), Simplicity (Kolay), Sustainability (Sürdürülebilir) teması ile gerçekleşiyor. Yolcularımızın seyahatlerini minimum sürede gerçekleştirecek zaman kazanmaları için akıllı ulaşım; toplu ulaşım hizmetlerinden rahat ve konforlu bir şekilde yararlanmaları için kolay ulaşım; kendilerinin ve sevdiklerinin sağlıklarını riske atmamaları için güvenli ulaşım ve toplu ulaşım hizmetini bugün en üst seviyede sunarken yarını tüketmeden ve yaşam kalitemizi artırmak için sürdürülebilir ulaşım oldukça önemlidir. Yakıt tüketimini azaltarak hem ekonomiye katkı sağlamak hem de gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için CNG’li ve hibrit araçlara yönelmeliyiz. Transist 2014’te bir ilki gerçekleştirerek toplu ulaşımın lider büyükşehirlerini belirliyoruz. Ödül törenimizde toplu ulaşımda mükemmellik, erişilebilirlik, sürdürülebilirlik, ekonomiklik, hizmet kalitesi, verimlilik, güvenli hizmet, teknoloji uygulama alanlarında 8 ayrı kategoride ödüller vereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul: Odak Şehir 

İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, şehir yaşam kültürünü yaygınlaştırmanın toplu ulaşım kültürünün yaygınlaştırılmasıyla mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Bilgi paylaşımını ve yeniliklerin fark edilmesini sağlamak kentiçi toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırabilmek amaçlı bir ortam hazırlamak için böylesine önemli bir sempozyumun katkısı çok önemli. Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak aynı zamanda lastik tekerlekli toplu ulaşımdan raylı ulaşıma geçebilmek için hedeflenen kilometrelerin gerçekleştirilmesini sağlayabilmek için 2019’da 420 kilometrelik raylı sistem hedefine ulaşabilmek için, hem Ulaştırma Bakanlığımız hem de yerelde İstanbul Büyükşehir Belediyesi aktif bir çalışma içerisinde. 3. köprü, 3. havaalanı, Marmaray ile iki kıtanın birbirine bağlanmasıyla İstanbul, Avrupa’da odak şehir konumuna geldi” şeklinde konuştu.

Toplu ulaşımda 4S teknolojisi

Transist 2014 7. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın bu yılki temasını “Toplu Ulaşımda 4S: Smart (Akıllı), Safety (Güvenli), Simplicity (Kolay), Sustainability (Sürdürülebilir) belirledi. İlk oturumunda çevreyi kirletmeyen veya çevre kirliliğini minimum seviyeye indiren enerji türleri kullanılmasına yönelik “Değişen Dünya İçin Ulaşım Teknolojileri Trendleri”nin ele alındığı sempozyum dört ana oturumdan oluştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159