Keşan’da yeni otogara ihtiyaç var

banner113

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “30 yıla yakın bir geçmişi olan terminalimiz var. Bu tesis artık hem eskidi hem de günün ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Bakımsız hale gelen Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yenileşmeye ve yeni bir terminal yüzüne ihtiyaç var” dedi

banner114
YOLCU TAŞIMA 02.08.2019, 16:36 02.08.2019, 16:40 Taşıma Dünyası
Keşan’da yeni otogara ihtiyaç var
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan esnafla buluştu ve istek ile sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, Keşan Belediyesi Başkan yardımcıları; Mustafa Altay, Mücahit Erdoğan, Levent Keçimen ve Fen İşleri Müdürü Benhür Felek, Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz ile Hukuk İşleri Müdürü Av. Orkan Özkaya ile terminalde bulunan esnafın katıldığı toplantıda esnafla buluşan Başkan Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi’nin alanda iyileştirme ve düzenleme çalışmalarıyla birlikte mevcut binayı 2 yıl daha kullanma düşüncesinde olduğunu bildirdi.




Yeni bir terminal yüzüne ihtiyaç var


Terminal’deki kahvehanede gerçekleştirilen buluşmada açış konuşması yapan ve Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin Keşan Belediyesi’nin işletmeciliğinde olan bir tesis olduğunu kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sorunları, istekleri ve çözüm önerilerini konuşmak için biraradayız. 30 yıla yakın bir geçmişi olan terminalimiz var. Merhum Başkanımız Alaaddin Önen döneminde başlayan ve Merhum Başkanımız Mehmet Gemici döneminde açılan bu tesis artık hem eskidi hem de günün ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Bakımsız hale gelen Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yenileşmeye ve yeni bir terminal yüzüne ihtiyaç var. Burada 32 işletmemiz var ve 22’si yazıhane. Sözleşmeler maalesef eski yönetimler tarafından güncellenememiş. Terminalde ısınma, aydınlatma ve asfalt, boya badana ve güvenlik kamera sorunu var. Maalesef ki bu alan kaçak olarak bırakılan göçmenlerin uğrak noktası olmuş. Bununla ilgili de çözüm üretilmesi gerekiyor. Kısacası buraya makyaj yapılması gerekiyor.” dedi



Keşan Belediyesi’nin 2 sene mevcut binayı toparlayıp, kullanma düşüncesinde olduğuna dikkat çeken Başkan Helvacıoğlu, “Keşan’da yeni bir terminale ihtiyaç var. Hazırda bulunan bir proje var. O proje mi uygulanacak yoksa yenisi mi çizilecek beraber karar vereceğiz.” şeklinde konuştu.
Saros Körfezi’ne taşımacılık, askeri taşımacılık ve öğrenci taşımacılığı ve yurt dışı taşımacılık alternatifleri nedeniyle bölgedeki esnafın diğer ilçelere oranla daha iyi konumda olduğunu belirten Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan merkezi bir yerde. Ancak terminalde Keşan’ın aydınlık yüzü olmalı. Keşan’a gelen misafirlerimizi Keşan’da evinde gibi olduğunu hissettirmeliyiz. Esnaf ve çalışanlar olarak Keşan’da olunduğunu gelen misafirlere hissettiriyorsunuz ancak bunu bina ve donanım olarak da hissettirmeliyiz.”



Kiralar güncellenecek


Keşan Belediyesi’nin Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden yıllık 250 bin TL kira geliri olduğunu ancak 500 bin TL de alacağı olduğunu dile getiren Başkan Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Ödeme konusunda 2 yıl geriden geliyoruz. 10 yıldan bu yana kira ödemeyen var. Lostra salonunu yazıhaneye dönüştürülmüş. Yasaya göre böyle bir şey olamaz. Bizim dönemimizde böyle bir yanlışa düşülmeyecek. Çünkü bu bir suç. Keşan’a müfettiş davet ettik ve bütün mülkleri ve sözleşmeleri gözden geçirecek. Ben Keşan Belediyesi’ne suç işlemeye değil hizmet etmeye geldim. Ben halka ve esnafa hizmet edeceğim. Kuralları işleteceğim. Kimseyi yerinden oynatmayacağız içiniz rahat olsun ama kiralar da güncellenecek. Bu terminalde beraber hizmet üretebilmemiz için bu gerekiyor. Sözleşmeleri sahipleri ile imzalayacağız. Devirlerle, 2. kiracılarla, alt kiracılarla sözleşme olmaz. Bunu tüm kiracılarımızda uygulayacağız. Hava paraları alınmış. Belediye mülkü üzerinden nasıl hava parası alınır! Böyle bir şey olamaz. Belediyenin malı halkın, hizmetin malı. Bu mülkler bizden önceki başkanlarımız tarafından tek tek edinilmiş, kendilerinden Allah razı olsun. Korumak da bizim görevimiz. Ücret yatırmalarını ekonomik zorluklardan dolayı geç yatırdığınız dönemler olabilir. Ancak önce gelin konuşalım.”



Tüm esnaf gruplarıyla ayrı ayrı buluşmalar gerçekleştireceklerini anlatan Başkan Mustafa Helvacıoğlu, “Atacağımız adımlarda kararlarımızı ilgili esnaf gruplarıyla birlikte alacağız. Keşan hepimizin.” dedi.

Buluşma daha sona esnaf ve belediye yöneticileri arasında Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki sorunlar ile beklentiler ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesiyle sürdü.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159