banner69

Yurdışına çıkışta yüzde 25 doluluk şartı kaldırılmalı

banner113

Yurdışı çalışan firma temsilcileri, TOFED'de toplandı. Yüzde 25 doluluk şartı kaldırılmalı.

banner114
ULUSLARARASI 19.02.2015, 12:20 19.02.2015, 12:34 Taşıma Dünyası
Yurdışına çıkışta yüzde 25 doluluk şartı kaldırılmalı
Toplantı, Uluslararası Otobüsçüler Derneği Başkanı Muhittin Nişikli yönetiminde yapıldı. Firma temsilcileri yaşadıkları sorunlara 7 Haziran Genel Seçimler öncesinde Hükümetin çözüm bulacağınına inandıklarını ifade ettiler.

Uluslararası firmalar, yüzde 25 doluluk oranının kaldırılması isteğini bir kez daha yineledi. Sınır kapılarında birçok sorunla karşılaşan otobüsçüler, Ulaştırma Bakanlığı’nın kendileri aleyhinde çıkardığı kararlardan şikayetçi olduklarını belirtip, otobüsün orijinal deposu kadar yakıt almasının engellenmemesi gerektiğini dile getirdiler. 

TOFED Konferans Salonu’nda, 13 Şubat Cuma günü gerçekleşen toplantıda, uluslararası yolcu taşıma yetki belgesine sahip firmaların sorunları görüşüldü.

Yurtdışına taşıma yapan firma sahiplerinin katıldığı toplantıda; Schengen vizesinde yaşanan problemler, Gürcistan hükümetinin uygulamaya koyduğu vize konusu, yüzde 25 doluluk oranı nedeni ile yaşanan sorunlar, sınır kapılarında UDH Bakanlığı ile Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne ait birimlerin bulunmaması nedeniyle mevzuatla ilgili problemlerin çözüme ulaşamaması, akaryakıt ile ilgili yaşanan problemlerin yanı sıra ÖTV’siz yakıt alımının B1 ve B2 belge ile taşıma yapan firmalara verilmesi, yurtdışına yapılan taşımalarda B1 belgesinin, B2 belgesini kapsaması, gerektiği konuşuldu. Yurtdışı taşımalarda bir özmala iki kiralık aracın çalıştırılmasının istendiği toplantıda, uluslararası belge çıkarılıp UDH bölge müdürlüklerine verilmesi belirtildi.

Toplantıda yüzde 25 doluluk oranının kaldırılması konusunda da görüş birliğine varıldı. Yaşanan sorunlar ile ilgili UDH Bakanlığı ve Gümrük Bakanlığı’na rapor sunulacak. Sınırdaki X-ray cihazlarının artırılıp otobüsçülere öncelik verilmesi istenecek. 




TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan: Etkin bir lobi 

Uluslararası firmaların yaşadığı sorunları UDH Bakanlığı’na taşıyıp çözüm arayacaklarını söyledi. Erdoğan, yaklaşan seçim öncesi sorunları etkin bir lobi oluşturarak çözmek zorunda olduklarını belirtti.” 

IPRU kuruldu

Başkan Erdoğan, 4 yıl önce ilk adımları atılan IPRU’nun kuruluşunun gerçekleştiği müjdesini verdi: “4 yıldır uğraştığımız IPRU’nun kuruluş belgesini Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanımız imzaladı. Cumruhiyet tarihinde 50 tane uluslararası birlik kurulmuş bir tanesi de IPRU oldu. 17 ülke ile kuruluşunu gerçekleştiren IPRU’yu 50 ülkeye taşımak için çalışacağız. UDH Bakanlığı, İstanbul içinde IPRU’ya bir bina vererek yetkilendirmek istiyor.”

TOFED’in IPRU’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Çıkkan: Çözüm arayacağız

TOFED’in IPRU’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Çıkkan, IPRU olarak firmaların sınır kapılarında yaşadığı sorunlara bakanlık nezdinde çözüm yolları arayacaklarını söyledi. TOFED gibi IPRU’nun da örgütlü yapıya kavuştuğunu dile getiren Çıkkan, “4 yılın sonunda 17 ülkeye ulaştık. IPRU 9 Aralık 2014 tarihi itibari ile kurulmuş oldu. Sektörümüze hayırlı olsun. Bizim esas işimiz sizlerin de desteği ile bundan sonra başlıyor” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159