banner69

Turizm taşımacılığında örnek adım: Ece Tur’dan Elektrikli MG4 yatırımı

banner113

Doğan Trend Otomotiv Antalya Yetkili Bayisi Özkurlar Otomotiv turizm taşımacısı Ece Tur’a elektrikli MG4 teslimatı gerçekleştirdi. Ece Tur 2 adet daha Elektrikli MG4 yatırımı daha yapacak.

banner114
Turizm taşımacılığında örnek adım: Ece Tur’dan Elektrikli MG4 yatırımı

MG4 adet Elektrikli otomobilin teslimat töreni 20 Aralık 2023 tarihinde Özkurlar Otomotiv merkezinde gerçekleşti. Aracı Özkurlar Otomotiv Satış Müdürü Ömer İşler, Ece Tur Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akartuna, Yönetim Kurulu  Üyesi Tuğberk Akartuna’ya teslim etti. 

Elektrikli araçlara dönüşüm sürecinin tüm dünyada başladığını ve daha çevreci ve sıfır emisyon hedefiyle yeni yatırımların elektrikli araçlar çerçevesinde geliştiğine dikkat çeken Taner Akartuna, “Bizde hem daha çevreci bir anlayış ile ulaşım sürecinde hizmet vermek hem de artan maliyetleri elektrikli araçların sağladığı imkanlarla avantajlara dönüştürmek istedik. Yaptığımız araştırmalar sürecinde MG4 elektrikli otomobillerin hem 350 civarında kilometre yapması, hem düşük bakım maliyetleri, hemde 350-400 TL civarında batarya dolum maliyeti ve 30 dakikalık hızlı şarj süreleri ile daha uygun olduğunu tespit ettik.

Ece Tur Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akartuna, Yönetim Kurulu  Üyesi Tuğberk Akartuna, Özkurlar Otomotiv Satış Müdürü Ömer İşler

İlk etapta 3 araçlık bir yatırım planladık

Özkurlar Otomotiv ile görüştüğümüzde bizlere aracın plakası çıkana kadar yoğun bir ilgi gösterdiler ve söyledikleri tarihte de ilk aracın teslimatını gerçekleştirdiler. O yüzden Özkurlar Otomotiv ile yaptığımız işbirliğinden çok memnunuz. Kalan 2 aracı da 2024 yılının ilk aylarında almayı hedefliyoruz. Antalya bölgesinde turizm taşımacıılğında elektrikli araca yönelik yatırım yapan çok firma görmedim. Bir anlamda elektrikli yatırımının da çevreci ulaşım anlayışı için de örnek olabileceğini de düşünüyorum. Elektrikli araç yatırımına yönelik önümüzdeki süreçte de otomobil dışında daha büyük araç yolcu grubu ürünlerinde de yatırıma yönelik neler yapacağımıza bakıyoruz. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerine de elektrikli araçların belgeye kaydedilmesine imkan tanıması ve çevreci ulaşıma yönelik destekleri için de teşekkür ediyorum” dedi.
Şarj istasyonları çok yaygınlaşıyor

Antalya’da hızlı şarj istasyonu konusunda hızlı bir gelişim olduğunu da belirten Taner Akartuna, “Antalya-Alanya arasında 3 kişiye kadar olan ve bizden özel araç isteyen müşterilerimizin transferlerinde bu aracı kullanacağız. Her 3 benzin istasyonunun birinde şarj istasyonu olduğu gibi, Alanya kent merkezinde, otogarda, avm’lerin alt kaltlarında da şarj istasyonları mevcut” dedi. 

2023’de ciro hedefimiz tuttu, 2024 için de beklentimiz olumlu 

2023 yılına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Taner Akartuna, “ 2023 yılı hareketlilik açısından genel anlamda iyiydi. Ciro hedefimizi de tutturduk. Ancak kurların baskılanması, akaryakıt fiyatının ve bakım maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle ister istemez bizim karlılığımızı düşürdü. 2024 yılına yönelik rezervasyonlarda da olumlu gelişmeler var. Almanya ve İngiltere pazarından Antalya’ya yoğun bir ilgi var. Özellikle İngiltere’den gelecek turist sayısında Antalya özelinde yüzde 40 artacağı düşünülüyor. Rus pazarından ise 2024 yılına yönelik beklentim düşük. Devam eden savaşla birlikte uçak bileti maliyetinin ve ülkemizdeki yaşam maliyetinin çok artması Rus turistlerin de seyahatlerini olumsuz etkiledi ” dedi. 

Ford Transit ve Custom yatırımları 

Ece Tur filosunda toplam 52 araç bulunduğuna dikkat çeken Akartuna, “2023 yılında 2 adet Ford Transit, 5 Ford Custom yatırımı gerçekleştirdik. Yılın son yatırımımı da MG4 elektrikli otomobil oldu. 2024 yılına yönelik de Ford Otosan’a 3 adet 16+1 yolcu kapasitesine sahip Transit siparişimizi verdik. Araçları Mart ayına kadar filomuza katmayı planlıyoruz” dedi. ■ 

Ece Tur Yönetim Kurulu Üyesi Tuğberk Akartuna

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159