Otomotiv İnovasyon Elçileri Biraraya Geldi
Otomotiv sektörümüz 16 yıldır ihracat şampiyonu. Bu seneki performansını da son 2 ayda da devam ettirirse, 34 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşacak gözüküyor. Bu da otomotivde tüm zamanların rekoru demek. Sektörümüzün dikkat çeken bir başarısı da sektör oyuncuları arasındaki örnek işbirliği ve iletişim gücü. İşte örneklerinden biri: otomotiv İnovasyon Elçileri..
TOSB İnovasyon Merkezi’nin koordinasyonunda 25 firmadan temsilcinin katılımıyla hayata geçirilen grup. Geçtğiğimiz haftalarda bu grup; sanayi-girişimci işbirliklerinin artması için yürütülen çalışmaları şekillendirmek, sektörümüzde inovasyon ilgi alanındaki yöneticiler arasında networku geliştirmek, bilgi paylaşımını artırmak ve sinerji yaratmak üzere bir çalıştayta birraraay geldiler. 2.5 saatlik çalıştayın çıktılarından biri dört komitenin kurulması oldu.
İlgili komiteler ve komitelerde yeralan firmalar şu şekilde:
EKOSİSTEM GELİŞTİRME: Birinci, Standard Profil, FEV, Hp Pelzer Pimsa, Psa Bdp, Bias, Novimod, Kuantek, Oninch, Atermit,
YETKİNLİK GELİŞTİRME: TOGG, Bias, Novimod, Torun Metal
METODOLOJİ GELİŞTİRME: ARaymond, Standard Profil, Torun Metal
GİRİŞİMCİ GELİŞTİRME: Supsan, Birinci, Oninch, Kuantek
Komiteler, faaliyetlerine de hızlı başladı. TOSB İnovasyon Merkezi - Otomotiv İnovasyon Elçileri komitelerinden Ekosistem Gelistirme Komitesinin bu donemki ilk aktivitesi:
Bilisim Vadisi’nde düzenlenen Mobilite Kümelenmesi Programına aktif katılım oldu. Kümelenme programında biraraya gelen firmalarımız, mobilite özelindeki teşviklerden bilgi alırken kümelenme faaliyetiyle de firmalarna ve mobilite ekosistemine ne tür katkıda bulunabilecekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.
Bir başka komitemiz Girişimci Geliştirme komitemiz de, Sanayiciler Girişimleri Dinliyor programının bu ayki bacağında girişimcileri Borusan Holding iştiraki firmalarla biraraya getiriyor. Çözümü hazır 10 girişimcimiz, Borusan Holding şirketlerine sunumlarını gerçekleştirecekler.
Çözümlerini sunacak girişimlerimiz ve çözümleri ise özetle şu şekilde:
ONO TEKNOLOJİ | “Dijital İkiz Fabrika”
MIMIQ | “Taşınabilir Güvenlik Cihazı”, “GSMsiz Takip Cihazı”
SAHA ROBOTİK | “Otonom Dağıtım Robotu”
REPG | "Yenilenebilir Enerji"
REPAIRIST | “Bakım Yönetim Sistemi”
SENSEMORE | “Uçtan Uca Kestirimci Bakım Platformu”
VSIGHT | “Artırılmış Gerçeklik”
SK ROBOTIK | "Sürücüsüz Forklift"
PIXSELECT | "Yapay Zeka"
TIM (Thread in Motion) | “Endüstriyel Akıllı Eldiven”
Yetkinlik Geliştirme Komitemiz de Aralık ayında başta inovasyon elçileri olmak üzere, otomotiv testleriyle ilgili sektör mensuplarını TOSB’da otomotiv Test Merkezi’nde biraraya getirmeyi planlıyor.