Soycan Kardeşler, Türkiye’nin en büyük servis noktasını 2025’te hizmete açacak

banner113

Türkiye’de ağır vasıtada en büyük servis noktasını hizmete sunmayı hedeflediklerini belirten Soycan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Soycan, “2023 Nisan ayında temel atmayı planlıyoruz. 2025 yılında da servis noktamızı hizmete açacağız. Burası elektrikli araç dönüşümüne yönelik de hazır bir servis olacak” dedi.

banner114
BAKIM VE SERVİS 08.09.2022, 12:19 Erkan YILMAZ
Soycan Kardeşler, Türkiye’nin en büyük servis noktasını 2025’te hizmete açacak

TEMSA’nın Ankara’daki servis hizmet noktaları arasında yer alan Soycan Kardeşler ile TEMSA’nın yolu 1986 yılında kesişiyor. 1987 yılında TEMSA servis noktası olarak hizmet süreci başlıyor. Soycan Kardeşler’in OSTİM’deki mevcut servis noktası toplam 3 bin metrekarelik bir alana sahip. 1200 metrekaresi kapalı alan üzerinde yer alan servis noktasında aynı anda 10 adet büyük ve küçük otobüslerin tamir ve bakımları yapılıyor. Şu anda serviste 15 kişilik bir ekiple hizmet veriliyor.

TEMSA size değer verildiğini her an hissettiriyor

35 yıldır TEMSA ailesi içinde yer almanın çok büyük mutluluk olduğunu belirten Soycan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Soycan, “TEMSA size değer verildiğini her an hissettiğiniz bir şirket. Sizde bu değerin karşılığını verebilmek ve başarılı sonuçlar elde edebilmek için var gücünüzle çalışıyorsunuz. En güzel tarafı TEMSA’nın CEO’sundan, satış direktörlerine kadar herkese ulaşma imkanınız var. Bir araçta arıza mı oldu, telefonla merkezle bağlantı kurulur, çözülme imkanı olmaz ise hemen uçakla ekip gelir. Hiçbir kimsede kapris yok. ‘Beni niye aradın, gece yarısı niye rahatsız ettin’ yok. İlişkiler çok güzel. Bizim gibi müşteri de TEMSA yöneticilerine çok kolaylıkla ulaşabiliyor” dedi.

2023 Nisan ayında temel atmayı hedefliyoruz

TEMSA servis noktasını büyütmeye yönelik planlamalara çok önceden başladıklarını ve bunun içinde arsa satın aldıkları belirten Yüksel Soycan, “Hedefimiz 2023 yılında ülkemizin ağır vasıtada en büyük servis noktasını hizmete açmaktı. Ancak arsayı aldıktan sonraki süreçte bir anda pandemi başladı ve biz de planlarımızı ertelemek zorunda kaldık. ‘Yaptığımızda gerçekten güzel bir servis noktası olsun’ dedik. Bunda da haklı çıktık. Pandemi de birçok şirket otobüslerini çalıştıramadı. Şimdi normalleşme sürecindeyiz ama bu kez de ekonomik kriz nedeniyle yolcu taşımacıları tam kapasite ile hizmet veremiyor. Şu anda artan yakıt fiyatları ile 30 kişi ile sefere gitse otobüsçü maliyetini karşılama imkanı bulamıyor. Biz bu zorlu dönemde otobüsçülere bakım ve onarımlarda çok ciddi destekler sağladık. Pandemi öncesine göre günlük 16 olan servis girişi 8’e düştü. Yüzde 50 azalma var. Biz bütün olumsuzluklara rağmen yine de servis noktasını oluşturmak için çalışmalara başladık. 2023 Nisan ayında temel atmayı planlıyoruz. Bir aksilik olmaz ise 2025 yılında ülkemizin ağır vasıtada en büyük servis noktasını hizmete sunacağız. Bu alan 5 bin metrekare üzerine olacak ve orada Canter’in yanı sıra TEMSA’nın farklı ürünlerine yönelik de hizmet verme düşüncemiz var. Araç satışına yönelik ise benim bir düşüncem yok, yeni jenerasyon bu konuda nasıl bir karar alırsa ona göre ilerlenir. Şu an OSTİM’deki servisimizde elektrikli araçlara da bakıyoruz. Türkiye’de iki servis buna hazır. Samsun’daki TEMSA servisi ve biz. Yeni servis noktamızda elektrikli araç dönüşümüne yönelik de hazır bir servis olacak” dedi.

Benim müşterim arabasına başka yerde ellettirmez

Yol yardım olarak kullanıcılara Türkiye’nin her yerinde hizmet verebildiklerini de belirten Yüksel Soycan, “Rakibiniz olacak, rakip sizi geliştirir. Ben işimden hiçbir zaman yılgınlık duymadım. Benim müşterim arabasına başka yerde ellettirmez. Van’da olsun, Edirne’de olsun, müşterim arar, biz ona hizmet sunarız. Yılların verdiği bir diyalog. Ben bu hizmeti sunmak durumundayım. Ekip Edirne’den daha yeni bir motor, şanzıman söküp geldi. İstanbul’da, Edirne’de ustamı yok var. Araç arıza yapar asıl önemli olan onun arkasında durmak, hizmeti kesintisiz sunabilmek. 30 yılı aşkın müşterilerimiz var. Ama bir nokta var ki çizginiz hep belli olacak. Sizi çekmek istedikleri noktalara gitmeyeceksiniz. Bazen müşterinin dediği noktaya giderseniz, o da olmuyor. Benim fiyatım bu. Beni tercih eden bana gelsin. Ben yaptığım işin arkasında da dururum. Yedek parça açısından da iyi durumdayız. Müşterimiz bu anlamda memnun. Yedek hparça bulunabilirlik seviyemiz yüzde 85 seviyesinde” dedi.

Kullanıcı TEMSA araçlardan memnun

TEMSA otobüslerden kullanıcıların memnuniyet duyduğunu da vurgulayan Yüksel Soycan, “TEMSA’nın yeni araçları düşük yakıt tüketimi ile de kullanıcıya önemli bir avantaj sağlıyor. Artan bu yakıt fiyatları ortamında eski araçlara göre daha düşük yakıt tüketimi elde etmek çok önemli bir kazanç. Zaten müşteri yeni aracı hem düşük yakıt tüketimi hem de garanti sürecinde bakım ve tamir avantajı nedeniyle alıyor” dedi.

SOYCAN KARDEŞLER VE TEMSA BULUŞMASI 

TEMSA bizimle çok ilgilendi, bizi çok geliştirdi

Yüksel Soycan’ın babası ve amcası otomotiv alanına 1967 yılında tamircilik ile başlıyorlar. Yüksel Soycan ise hayali daha başka. Üniversite okuyor ve mikrobiyolog olarak mezun oluyor. Eşi ile laboratuar açma hedefiyle ilerlerken bir gün tesadüfen babasının iş yerinde bulunurken ziyaretçileri oluyor. Gelenler bir Japon yönetici ve Adana’dan gelen TEMSA ekibi. Babasına bayilik teklifi yapıyorlar ama bunu kabul eden oğul Yüksel Soycan oluyor. O anı Yüksel Soycan, “Bir servis noktası olmak, ‘babamın duvarlarını yıkmak demekti’ ama ben hiç korkmadım hatta çok da heyecanlandım. TEMSA bize yedek parça göndermeye başladı ve 6 ay hiç para almadı. Çek yazıyorduk, vade sınırı falan da yok. TEMSA bize para kazandırdı. Ben Adana’da bir toplantıda Sabancı Holding yöneticisine, “Biz boşuna fakülte bitirmişiz. Hayatı biz Sabancı Holding ile öğrendik” dedim. Böyle büyük kurumsal bir yapının içine girince sizin de hayata bakışınız, vizyonunuz çok farklı hale geliyor. Çok paranız olsa bile bunu bu şekilde öğrenemezsiniz. TEMSA bizimle çok ilgilendi, bizi çok geliştirdi. Rahmetli Özdemir Sabancı ayda bir kez bizi toplar ve İstanbul Hilton’da toplantılar yapılırdı. Ben hiçbir zaman ‘ben bilirim’ diye çıkmadım aksine herşeyi öğrenmeye odaklandım. Bu iş çok hareketli geldi ve bu işi çok sevdim. Ben Rahmetli Özdemir Sabancı, Rahmetli Sakıp Sabancı ile tanışmış olma nedeniyle kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bize değer verdiler. Benim çocuklarımda Sabancı Holding sayesinde yetişti ve ailemin tamamında Sabancı Holding ve TEMSA’ya bir bağlılık var.

TEMSA’nın sahadaki gerçek elçileri, sahipleri yetkili servisler ve bayiler

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoglu Soycan Kardeşler Otomotiv’i ziyaret etti. Yetkili servis yapılanmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Doğancıoğlu, “TEMSA 50 yılı aşkın bir marka. Bir markanın gerçek varlığı aslında müşterisini ne kadar memnun edebildiği ile ölçülebilir. Marka sadece ana fabrikadan oradaki faaliyetlerden beslenmiyor. Müşteriye dokunan yerlerle aslında gelişiyor. Bu açıdan hem yetkili servislerimiz ve yetkili satıcılarımız kullanıcıların derdiyle ilk karşılaşan kişiler, bizden belki daha çok markaya katkı veren gerçek elçileri, gerçek sahipleri onlar. Bu açıdan da onların yerinde dinlemek için yetkili servis ve bayilerimizi ziyaretler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Müşteri memnuniyeti yüzde 95

TEMSA Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Celal Köroğlu, “Biz TEMSA olarak yılbaşından itibaren IPSOS firmasıyla birlikte müşteri memnuniyetini ölçmeye başladık. Firma, servisten hizmet alan müşteriye sorular yönelterek memnuniyetini ölçüyor. Burada Soycan Kardeşler’in memnuniyet skoru ilk 5 ay için yüzde 95” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159