ZF Grubu, Busworld İstanbul 2014 fuarına katılıyor

banner113

ZF Grubu, Busworld İstanbul 2014 fuarına, otobüsler için geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle katılıyor

banner114
BUSWORLD 2014 02.04.2014, 13:10 15.04.2014, 16:18 Taşıma Dünyası
ZF Grubu, Busworld İstanbul 2014 fuarına katılıyor
24-27 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Busworld fuarına ZF, otobüs grubuna ait ürünlerin sergileneceği bir stand ile katılacak. ZF Friedrichshafen AG Otobüs biriminden üst düzey yöneticilerin de hazır bulunacağı fuar standında, şehir içi otobüsler için tam otomatik 6 vitesli ZF Ecolife şanzıman ve kendisini şehirler arası otobüslerde kanıtlamış 12 vitesli AS Tronic şanzıman ailesinin, şehir içi 9 m otobüsler için üretilmiş yeni üyesi AS Tronic Lite’ı sergilenecek. Ayrıca kapasitesi arttırılmış RL82EC Bağımsız Ön Süspansiyon ile alçak taban araçlar için üretilmiş olan AVE 130 Elektroportal aks da görücüye çıkacak.

Fuarda sergilenecek başlıca ürünler:

AS Tronic:

Şehirlerarası otobüsler için yakıt tasarrufu ve düşük bakım maliyetleri ile mükemmel bir ürün olduğunu kanıtlayan ZF AS Tronic şanzıman, vites geçişlerinin en doğru devirlerde yapılarak motorun en uygun devirde ve ekonomik çalışmasını sağlar.

AS Tronic Lite:

AS-Tronic şanzıman ailesinin şehir içi, 7m-9m hafif otobüsler için geliştirmiş olduğu 6-vitesli otomatik şanzımanıdır. AS-Tronic şanzımandan en belirgin farkı, hava basıncı yerine, elektrohidrolik kumanda ile kontrol edilebildiği için, hava kompresoÅNrü bulunmayan kücük araçlarda da kullanılabilmesidir. UÅNrünün ayrıca ZF HyTronic Hibrid coÅNzümü de mevcuttur.

Ecolife:

ZF-EcoLife otobüs şanzımanının 6 vitesinin tahvil oranları hassas bir şekilde kademelendirilir, böylece motor her kullanım durumunda düşük devir aralığında çalıştırılabilir. Standart donanımda sunulan TopoDynLife vites değişim programı, yolun topoğrafik durumuna ve otobüsün yüküne göre olabildiğince erken vites büyüterek, özellikle duraklarda kalkış sırasında aracın çıkardığı sesi hissedilir şekilde azaltır ve bu sayede maksimum konfor sağlar. Çift soğutucuya sahip ZF Ecolife, Euro 6 normlarına uyumludur.

AVE 130:

13 tonluk azami aks yükü ve 2x120 kilowatt’lık bir motor gücü ile alçak tabanlı Elektroportal Aks, şehir içi otobüsler için uygundur. Tekerlekler, iki kademeli tahvil oranına sahip su soğutmalı, aşınmasız asenkron motorlarla tahrik edilmektedir. AVE130’un az kayıplı, elektrikli direkt tahrik sistemi ile birlikte seri hibrid işletmesi, geleneksel dizel tahrik sistemlerine göre %30'a varan yakıt tasarrufuna olanak sağlamaktadır. Şimdiye kadar 200’ün üzerinde Elektroportal aks muhtelif araçlarda yaklaşık 4 milyon kilometrelik toplam kullanıma ulaşmıştır. Bunun büyük kısmı, AVE 130’un kücük bir dizel jeneratörle birlikte seri hibrid şeklinde kullanıldığı koÅNrüklü otobüslerde gerçekleştirilmiştir. 2014 yılı sonuna kadar dünya çapında çok sayıda projede uygulama alanı bulacaktır.

RL 82 EC:

22,5” jant ölçülü otobüsler için geliştirilmiş olan RL 82 EC, selefi RL 75 EC’ye göre taşıma kapasitesi 7,5t’dan 8,2t’a arttırılmış bağımsız ön süspansiyon sistemidir. Ayrıca bağımsız ön süspansiyon ailesine yeni katılan midibüs uygulamaları için geliştirilmiş 19,5” jantlı ZF RL 55 EC versiyonu da üretilmektedir.

ZF Şirketler Grubu:

26 ülkede 121 üretim şirketiyle otomotiv yan sanayi sektoründe güc aktarma ve şasi teknolojisi dalında dünya lideri bir teknoloji firmasıdır. Yaklaşık 73.600 çalışanı olan grup, 2013 yılında yaklaşık 17 milyar Avro ciro elde etti. ZF, gelecekte de yenilikçi ürünlerle başarılı olabilmek için her yıl cirosunun yaklaşık yüzde beşini (2013: 861 milyon Avro) araştırma ve geliştirmeye ayırıyor. Otomotiv tedarikçileri dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer almaktadır. ZF Services, Satış Sonrası Hizmetler alanında ZF’nin sistem uzmanlığının devamlılığını sağlıyor. Tümleşik çözümler ve komple ZF ürün yelpazesi ile ürünlerinin kullanım ömrü boyunca performans ve verimlilikten oÅNdün vermeden çalışmasını garanti ediyor. ZF aktarma organları ve şasi teknolojileri, pazarda Sachs, Lemförder, Boge, ZF Direksiyon sistemleri ve ZF Parçaları markaları olarak yerini alıyor. Global hizmet ağı ve talebe göre teklif sistemi ile ZF Services, Otomotiv Endüstrisi haricinde de popüler bir iş ortağıdır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159