banner69

Temsa, Busworld Fuarında şehirlerarası hidrojenli otobüsünü ilk kez tanıttı

banner113

TEMSA, 8’i elektrikli, 2’si ise hidrojenli olmak üzere geliştirdiği 10 farklı araçla Busworld fuarına katıldı. Sıfır emisyonlu ürün gamında bulunan 3 modelini Busworld Europe’ta görücüye çıkaran TEMSA, Avrupa’nın en önemli hidrojenli araç üreticilerinden CaetanoBus ile geliştireceği ve bin kilometre menzile ulaşabilen şehirlerarası hidrojenli otobüsünü de ilk kez tanıttı. Temsa, elektrikli şehiriçi otobüsü Avenue Electron’un yanı sıra Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsü LD SB E’yi katılımcılarla buluşturdu.

banner114
BUSWORLD 2023 BELCIKA 04.11.2023, 11:36 04.11.2023, 19:06 Taşıma Dünyası
Temsa, Busworld Fuarında şehirlerarası hidrojenli otobüsünü ilk kez tanıttı

ERKAN  YILMAZ / BRÜKSEL

Fuarda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, TEMSA’nın, küresel ekonomideki tüm değişkenlere rağmen, her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayırdığını belirtti. Doğancıoğlu, “Bugün tüm Ar-Ge faaliyetlerimiz içerisinde, sürdürülebilirlikle doğrudan bağlantılı çalışmaların oranı yüzde 50’nin üzerinde. TEMSA bugün, gerçekleştirdiği her 1 birimlik yatırım sonucunda, 14 birimlik sosyal fayda üreten bir ‘sosyal mobilite şirketi’ne dönüşmüş durumda” dedi.

Avrupa’da yüzde 61’lik büyüme performansı 

TEMSA’nın küresel pazarda da varlığını her geçen gün pekiştirdiğini belirten Doğancıoğlu, “2023 yılında, öncelikli pazarlarımız arasında başı çeken Kuzey Amerika’da yüzde 30’luk bir büyüme performansı ortaya koyarken, buradaki pazar payımız da yüzde 20’ye yaklaştı. Euro bazında, EMEA bölgesinde yüzde 171; Batı Avrupa’da ise yüzde 77’lik büyüme rakamları yakaladık. Tüm dünya geneline baktığımızda da yine Euro bazında yüzde 61’lık bir büyüme performansımız mevcut” dedi. ■

Soldan: Temsa Fransa Ülke Direktörü Serkan Uzunay, Temsa Ceo’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, Ar-ge ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Caner Sevginer, Doğu Avrupa Ülkeleri Afrika Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Aydın Tuncer Busworld Fuarı’nda.  

Temsa Satış Direktörü Baybars Dağ, Busworld Fuarı’nda ürünlerin tanıtımında yer aldı. 

TEMSA ve ALJ işbirliği 

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu ile fuar standında özel bir söyleşi yaptık.

TEMSA FİNANS ve ALJ FİNANS olarak yaptıkları işbirliğinin hem müşteriye hem de iki markaya ne gibi kazanımlar sağlayacağını sorduk: “Biz talebin hâlâ kuvvetli olduğunu görüyoruz. Finansmana erişim bugün çok zor, önümüzdeki süreçte finansmana kolay erişim daha büyük bir ihtiyaç haline gelecek. Bizim için şu an çok önemli olan husus böyle bir çözümün varlığı. Ondan sonrası, bunun finansman süresi. Üzerindeki oranlar daha iyiye nasıl gider, ona bakacağız.

Müşterilerimizin kredi notları oluştukça daha fazla kredi kullanabilme fırsatları da oluşabilecektir. Burada vadelerin ticari hayata uyumlu hale gelebilmesi önemli. TEMSA gibi pazarda güçlü bir markanın bir finansman çözümüne ihtiyacı vardı. Bu da gerçekleşti. Aracın üzerinde TEMSA Finans uygulamasının olması bizim için çok önemli. Bunun altyapısını ALJ FİNANS yürütüyor. Bayilerimize ve müşterilerimize direkt finansman sunuyor. Vadeler müşteriye göre değişecek. 

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu

2024’de daralma olacak ama... 

2024 yılında otobüs pazarında daralma olacağını ama çok büyük bir daralma beklentisi içinde de olmadıklarını belirten Doğancıoğlu, “Bizim işimiz yenileme pazarı. Daralma olmasını hepimiz bekliyoruz ama ben yüzde 30 veya daha üstünde seviyede daralma beklemiyorum. Belki biraz daha dikkatli şekilde gelecek senenin adetlerine bakmamız gerekebilir” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159