banner69

Busworld Türkiye 2022 Fuarı kapılarını açtı

banner113

HKF Fuarcılık ve Busworld İnternational tarafından düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı Busworld Turkey, 26 Mayıs 2022 Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi'nde 9’uncu kez kapılarını açtı. HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bora Çakıcı: "9. Kez İstanbul'da düzenlenen Busworld Turkey Fuarı’nda yerli ve yabancı 173 şirket, ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Bu yılki fuarda elektrikli midibüs ve otobüsler öne çıkıyor" dedi.

banner114
BUSWORLD TURKEY ISTANBUL 2022 27.05.2022, 11:37 27.05.2022, 11:52 Taşıma Dünyası
Busworld Türkiye 2022 Fuarı kapılarını açtı

Haber: ERKAN YIMAZ / İstanbul Fuar Merkezi

Busworld Turkey Fuarı’nın açılışında konuşan HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bora Çakıcı, sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Busworld Turkey 2022 Fuarı’nın Türkiye'nin ilk ve tek uluslar arası otobüs endüstrisi ve yan sanayi fuarı olduğunu söyledi. Çakıcı, Busworld fuarlarındaki en önemli özelliğin; sadece otobüs endüstrisindeki en güncel yenilik ve teknolojilerin sergilendiği bir iş platformu oluşturmak, sektörü bir çatı altında bir araya getirmek ve global otobüs endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı 173 şirket fuarda yer alıyor

İlk Busworld Fuarı’nın, 1971'de Belçika'nın Kortrijk şehrinde gerçekleştiğini aktaran Çakıcı, "9. Kez İstanbul'da düzenlenen Busworld Turkey, Busworld takviminde Avrupa, Hindistan, Latin Amerika, Güneydoğu Asya, Asya, Kuzey Amerika ile birlikte yer alıyor. Bu yıl yerli ve yabancı 173 şirket, ürün ve hizmetlerini Busworld Türkiye Fuarı’nda sergileyecekler" dedi. Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen alım heyeti çalışmaları kapsamında birçok ülkeden sektör profesyonel alıcının, fuarı ziyaret ederek katılımcı firmalarla birebir görüşmeler yapacağını anlatan Çakıcı, şunları kaydetti: Fuarımıza yaklaşık 12 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Toplam 15 ülkeden gelen yabancı basın ve medya mensubu, fuarımızı ziyaret edecek ve katılımcı olan şirketler ve ürünler hakkında yayınlarında haber yapacaklardır. Bildiğiniz üzere, fuar bir ticaret noktası olmasının yanı sıra sektörün yerel pazarda ve dünyadaki geleceğine dair yaklaşım ve gelişmelerinde paylaşıldığı konferans ve seminerlere de yer veren bir platform olma özelliğine sahip.2 gün boyunca sürecek yeni projemiz 'Ziyaretçi Kürsüsü'nde ve seminerlerde sektör lideri pekçok firma, ürün ve teknolojilerle ilgili daha detaylı tanıtım ve eğitimler verecek, ayrıca, sektöre mal olacak detaylı raporlarını ve sunumlarını anlatacaklar. Fuarda ticaret geliştirmek ve artırmanın yanı sıra tüm katılımcı ve ziyaretçilerimizin bu etkinliklerdeki oturumlara katılmalarını tavsiye ederiz."

Türkiye otobüs üretiminde Avrupa’nın lideri oldu

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Busworld Fuarı’nın otobüs endüstrisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, “1996 yılında yurtdışında katıldığım Busworld Fuarı’nda Türkiye’den sadece 4 şirketin yer aldığını gördüm. Daha sonraki yıllarda ise Türk otomotiv sanayinin Busworld Fuarı’nda lider konuma geldiğini gördüm. Türkiye otobüs endüstrisine bakıldığında 1960 yılına kadar atölyelerde tahta kasa otobüsler üretilirken, 1960 sonrasında ise ilk endüstriyel otobüsle tanıştık. Daha sonraki yıllarda otobüs endüstrisindeki gelişmelerle birlikte yolcu taşımacılığı da gelişti. 1970’li yıllarda sadece 2 bin 500-3 bin civarında otobüs vardı. Marka sayısı hızla arttı. Otobüs üretiminde Avrupa üretiminde lider ülke haline geldik. Bundan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden birisi. Busworld Fuarı’nın rehber niteliğinde kılavuzluk yaptığını düşünüyorum. Bundan sonraki fuarlara da hepimizin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ben fuarın üreticilerimize ve kullanıcılara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Barış Yıldırım’da açılışta bir konuşma yaptı. HKF ve Busworld İnternational’e bu fuar organizasyonu için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Barış Yıldırım, “İstanbul çok önemli bir şehir. Dünyanın nüfusunun büyük bir bölünün 3-4 saat kadar bir uçuşla erişebileceği bir şehir. Dolayısıyla böyle bir fuarın İstanbul’da düzenlenmesi çok önemli. Toplu ulaşım boyutuyla baktığımızda İstanbul’da özel halk otobüsler sübvanse ediliyordu. 2019 yılında Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla yeni bir sistem geliştirdik. Özel toplu ulaşım işletme sistemi ile birlikte İstanbul’da 3 binin üzerinde özel işletilen otobüsleri İETT çatısı altında birleştirdik ve düzenli gelir elde etmelerini sağladık. Yine İstanbul’da okul ve personel taşımacılığı da yoğun şekilde yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak iklim krizine yönelik toplu ulaşım alanında temiz enerjiye yatırım yapmak ve yeni teknolojilerle geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Barış Yıldırım, HKF Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Bora Çakıcı, Busworld İnternational Genel Müdürü Vincent Dewaele, TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TTDER Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz, İSTAB Başkan Yardımcısı Aziz Baş, Yönetim Kurulu Üyesi Esat Yıldırım ve davetlilerin katılımıyla kurdeleme kesimi yapıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159