Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu: İlk hedefimiz yüzde 5 pazar payına ulaşmak

banner113

Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu ile Busworld Türkiye Fuarı’nda özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Busworld Fuarı’nda sergilenen otobüslerin sadece Türkiye pazarına yönelik olmadığını belirten Koray Kurşunoğlu, “Otokar ile yapılan işbirliği Iveco’nun dünya çapındaki etkinliğine artırmaya yönelik önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

banner114
BUSWORLD TURKEY ISTANBUL 2022 16.06.2022, 13:15 16.06.2022, 13:34 Taşıma Dünyası
Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu: İlk hedefimiz yüzde 5 pazar payına ulaşmak

Röportaj: Erkan YILMAZ / Busworld İstanbul Fuarı

Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu, 15 yıl sonra tekrar Türkiye pazarına adım atışlarını ise şu şekilde açıkladı: “Biz aslında fiziki olarak Türkiye pazarından çıktık ama kafamızda ve gönlümüzde hep içindeydik. Sadece doğru zaman, doğru ürünler ve doğru ortamı beklemek gerekiyordu. Türkiye önemli bir otobüs pazarı ve mobilite ile ciddi bir değişim süreci de var. Doğru yerde, doğru şekilde ürettiğimiz araçlarla bu pazarda şansımızın ve iddiamızın olacağına inandık. Alternatif bir marka, müşteriye çok doğru olacaktır. Türkiye’nin pazar hareketliliğine alışığız.” 

Fuar standında sergilenen Streetwayve Crossway otobüslerin Otokar fabrikasında üretildiğinin bilgisini veren Koray Kurşunoğlu, “Streetway zaten birlikte geliştirdiğimiz bir ürün. Crossway tamamen Iveco tarafından geliştirilmiş bir ürün. Otokar ile 2020 yılında başlayan süreçte kimyalarımız çok uyuştu ve iyi gidiyor” dedi. 

Satış sonrası hizmet sürecinin Iveco Bus tarafından yürütüleceğini belirtenKurşunoğlu, “Asıl fark yaratacağımız kısım burası olacak. Iveco’nun bir bayi ağı var. Araçlarımız Iveco markasına değer katacak ve müşteri memnuniyeti en önemli öncülüğümüz olacak. Yeni satış bayisi ve servislerin de ağımıza katılması gerekecek. Iveco’nun içerisinde yer alan ekipte otobüsü iyi bilen personeller de var. Bayi ve servislerimizde iyi biliyor. Yeni iş ortakları ile bu işi nasıl geliştirebiliriz diye çalışıyoruz” dedi. 

Avrupa’da doğalgazlı ve elektrikli otobüslerin kullanıma sunulmasına yönelik çok ciddi teşviklerin olduğuna da dikkat çeken Kurşunoğlu, “Bu tür teşviklerin Türkiye’de de hayata geçmesi önem taşıyor. Almanya pazarını 2019 ve 2020 yılında taşıyan unsur doğalgazlı araçlara verilen teşviklerdi. Türkiye pazarında alternatif yakıtlı araçlarımızla olacağız. Avrupa pazarında satışı gerçekleşen dizel araçların oranı yüzde 98’ken CNG’nin oranı yüzde 2, ama bizim satışımızdaki oranı ise yüzde 15’ti. Bizim insanlara seçme olanağını sunma isteğimiz var” dedi. 

Farklı kültürler farklı insanlar

3 yıl önce Iveco Asya Bölgesi Direktörlüğü’ne atanan Koray Kurşunoğlu, bu süreci de şu şekilde değerlendirdi: “2014’ten beri yurtdışında görev aldım. O zaman Tayland’dayım. Ozaman görev alanım Güneydoğu Asya’ydı. 2019başında bölge büyüdü. Türkiye, Rusya dahil olmak üzere bütün Asya ülkeleri benim alanım içinde. Farklı kültürler, farklı insanlar. En büyük avantajı yıllarca iki farklı sektörde edindiğim beyaz eşya ve otomotiv tarafındaki tecrübeyle farklı farklı coğrafyalarda çok doğru çözümler getirebildiğimi gördüm. Türk pazarında tecrübe edinmiş olmamın ve çalıştığım şirketlerde iyi eğitim almamın bunda katkısı var.” 
Her girilen pazarda önceliğin minimum yüzde 5 pazar payına ulaşmak olduğunu ifade eden Kurşunoğlu, “Burada yüzde 1,2’lik bir pay elde etmek için bulunmuyoruz. Şirket olarak 2021-2026 stratejik planımız var. Bulunduğumuz segmentlerde minimum yüzde 5 pazar payını yakalamak öncelikli hedefimiz. Daha sonraki hedef ise yüzde 10” dedi. ■

Iveco Bus 3 otobüsle Türkiye pazarına adım attı
Iveco, 15 yıl aradan sonra Türkiye pazarına geri döndü. Iveco Bus ürün grubunda yer alan Crossway, Streetway CNG ve E-WAY Busworld Türkiye Fuarı’nda tanıtıldı.  

Gelişmiş güç aktarım teknolojilerinde dünya lideri FPT Endüstriyel’i de içeren ve küresel bir organizasyon Iveco Group’un bir parçası olan IVECO BUS, tüm ürün gruplarında üretim yapan ender üreticilerden. Dünya genelinde satışı yapılan IVECO BUS, Avrupa’da yüksek bir pazar payına (2021’de %22,3) sahip ve Güney Amerika ile Afrika’da da büyümeye devam ediyor. Doğal gaz pazarında %40 pazar payına ulaşan ve 2019 – 2021 arasında elektrikli otobüs üretiminde iki kat artış ile Avrupa’daki liderliğini gösterme fırsatı bulan IVECO BUS yalnız Türkiye’den değil, düşük ve sıfır salınımlı otobüs pazarının büyüdüğü Orta Asya ve Kafkaslardan da ağırladığı ziyaretçileri dikkate alarak BUSWORLD Türkiye’ye katılmayı seçti.

Fuarda Iveco Bus standında düzenlenen basın toplantısında Iveco Bus Otobüs İş Birimi Başkanı Domenico Nucera ve Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu birer konuşma yaptı. 
Toplantıda açıklamalarına Busworld Fuarı’nın önemine değinerek başlayan Iveco Otobüs Grup Başkanı Domenico Nucera, beklediklerinin üzerinde yurtdışında ziyaretçinin fuara geldiğini açıkladı. Iveco Grup yılbaşından itibaren 8 marka ile yeni bir oluşuma girdiğini de belirten Iveco Otobüs Grup Başkanı Domenico Nucera, “Iveco ve Iveco Bus bu 8 markadan biri oldu. Mega trendler var. Alternatif yakıtlar, otonom sürüş, dijitalleşme ve araç paylaşımı bunlar arasında. Toplu ulaşımı karbon salımının azalması için çok büyük önem taşıyor” dedi. 

Daha sonra söz alan Iveco Asya Bölgesi Direktörü Koray Kurşunoğlu ise “15 yıl sonra midibüs pazarının lideri olarak çıktığımız Türkiye’ye daha güçlü bir ürün gamıyla dönüyoruz” dedi. Koray Kurşunoğlu, Iveco standında kısa ve orta mesafe şehir içi yolcu taşımacılığı için Crossway, şehiriçi taşımacılığı için  STREETWAY CNG ve sessiz ve sıfır emisyon salınımlı E-WAY olmak üzere 3 farklı otobüsle ilgili bilgiler verdi. 

CROSSWAY
12.9 metre uzunluğunda, 4’ü katlanabilen 59 koltuğa, tekerlekli sandalyeler için asansör platformuna, tek kanatlı ön kapı ve çift kanatlı orta kapı ile klimaya sahip. 360 Beygirlik (265 kW) Cursor 9 EURO VI-e motor ile eşleştirilen araç, bavullar için 5.1 m3 alan ile 3 m3 baş üstü saklama bölmeleri barındırıyor.

STREETWAY
- Stanttaki STREETWAY, aracın 12 metrelik CNG’li versiyonu. Araç, 310 beygirlik (228 kW) Cursor 9 EURO VI-e motor ile 5 x 320 litrelik CNG3 tipi yüksek kapasiteli tanklara sahip. 26 Oturan, 73 ayakta ve bir tekerlekli sandalye kapasiteli araç; tam klima, USB girişleri ve tekerlekli sandalyeler için manuel rampa barındırıyor.

E-WAY
Sergilenen E-WAY, Combo CCS 2 şarj soketi ile geceleyin şarj olan 12 metrelik model. Araç, 120 kW’lik elektrikli çekişli motor ile yüksek enerjili lityum ion NMC (350 kWs) pillere sahip. Bir elektrikli rampa ile 3 kapıya sahip araç; ek üçgen pencereler, tam klima, USB girişleri (Sürücü ve yolcular), 24 koltuk ve bir tekerlekli sandalye alanı ile konfor ve esenlik sunuyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159