ZF, şehir yeni E-Mobilite ve güvenlik teknolojilerini Busworld Turkey Fuarı’nda tanıtıyor

banner113

Yol ve yolcu güvenliğini artıran ZF, Busworld Turkey Fuarı’nda özellikle şehir içi otobüsler için tasarlanmış öncü ve yeni Çarpışma Engelleme Sistemini Salon 1, D02 No’lu stantında (CMS) sergileyecek. Fuar için geliştirilen özel bir uygulamada otobüs şanzıman sistem performansı ve verimliliğinde yeni bir endüstri standardı belirleyen EcoLife CoachLine tanıtılacak. Fuarda otobüs filolarının yakıt ekonomisini ve verimliliğini artıran ZF'nin yenilikçi elektrifikasyon teknolojileri portföyü ve son teknoloji Bus Connect dijital platformu da sergilenecek

banner114
BUSWORLD TURKEY ISTANBUL 2022 25.05.2022, 16:08 27.05.2022, 10:03 Erkan YILMAZ
ZF, şehir yeni E-Mobilite ve güvenlik teknolojilerini Busworld Turkey Fuarı’nda tanıtıyor

ZF, Busworld Türkiye 2022'de şehir içi ve şehirler arası yolcu otobüsleri için özel olarak tasarlanmış en son ve yenilikçi e-Mobilite, güvenlik ve filo verimliliği teknolojilerini tanıtıyor. Otomasyon, Bağlanabilirlik ve e-Mobilite’ye net bir şekilde odaklanan ZF, aktarma organları sistemlerinin yanı sıra dijital ve otomasyon teknolojileri aracılığıyla toplu taşımayı nasıl elektriklendirdiğini gösteriyor. 26-28 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Busworld Türkiye, sektörün önde gelen 130'dan fazla katılımcısıyla pandemiden bu yana dünyanın ilk Busworld fuarı olma özelliğini taşıyor.

Fuarla ilgili konuşan ZF Services Türk Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu, “ZF'nin Ticari Araç Çözümleri bölümü ile Busworld Türkiye'de, ZF'nin şehir içi ve şehirler arası otobüsler için özel olarak tasarlanmış yenilikçi ve sürekli genişleyen portföy çözümlerinin güvenlik ve verimliliği nasıl bir sonraki seviyeye taşıdığını göstereceğiz. ZF, daha sürdürülebilir bir gelecek için otobüs endüstrisini heyecanlandıran benzersiz, geniş ve güçlü bir teknoloji kombinasyonu sunuyor.“dedi.

Sözlerine devam eden Aydınlıoğlu “Yeni Çarpışma Engelleme Sistemimizin (CMS) lansmanı ile ZF, kamyonlar ve otobüsler için Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri alanındaki liderliğini şehir içi otobüs pazarı segmentine genişletiyor. Şehir içi otobüs CMS, şehir trafiğinde her zamankinden daha yüksek güvenlik seviyeleri için üreticilerden ve müşterilerden gelen açık ve acil bir talebi karşılıyor," diye ekledi.

Geliştirilen şehir güvenliği - şehir otobüsü çarpışma engelleme sistemi

ZF, şehir içi otobüsler için öncü Çarpışma Azaltma Sistemini (CMS) Busworld Türkiye'de tanıtacak. Araç, bisiklet ve yayalar dahil tüm yol kullanıcıları ile önden çarpışmaları önlemeye yardımcı olmak için aktif frenleme sunan sistem, aynı zamanda frenleme şiddetinin yolcular üzerindeki olumsuz etkilerini de azaltmaktadır. Otobüsün içinde ve dışında kaza ve yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olan çözüm, şehir içi otobüs uygulamaları için özel olarak tasarlanmış endüstrinin ilk Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) bağımsız sistemidir. CMS hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlarla uyumludur. Önde gelen otobüs OEM'lerinden ilk siparişlerini alan ZF, şehir içi otobüs CMS'sini ilk olarak Avrupa'da piyasaya sürecek ve ardından sistemi dünya çapında yaygınlaştırmayı planlamaktadır.

ZF ayrıca, Busworld Türkiye'de en son güvenlik teknolojileri olan Pro-AI süper bilgisayarının yanı sıra gelişmiş direksiyon, sönümleme, havalı süspansiyon ve fren teknolojilerinden oluşan bir derleme sergileyecek. ZF'nin sunacağı ürünler arasında öne çıkanlar:

EcoLife CoachLine: Otobüs şanzıman performansı ve verimliliğinde yeni bir endüstri ölçütü belirleyen ZF'nin sistemi ister şehirde ister şehirler arasında ister zorlu ve dik bir dağ yolunda çalışıyor olsun, Coach tipi otobüs uygulamaları için en ideal üründür. EcoLife CoachLine yolcu konforunu artırırken, önemli ölçüde yakıt tasarrufu da sağlıyor.

AxTrax AVE: Entegre yakın tekerlekten çekişli elektrikli portal aks, elektrikli otobüsleri, hibrit otobüsleri ve troleybüsleri desteklemektedir. Körüklü otobüsler için tamamen elektrikli, sıfır emisyonlu sürüş de mümkündür.

CeTrax: Geleneksel aktarma organları için elektrikli merkezi tahrik sağlayan CeTrax, araç mimarisini değiştirmeye gerek kalmadan kolayca entegre edilebilir.

Sürekli Sönümleme Kontrolü (CDC) Sistemi: ZF'nin Şasi Kontrol Sistemi, özellikle tavana monte bataryaya sahip elektrikli otobüslerde araç dengesini ve yolcu konforunu iyileştirir.

Maxx 2.0 - ZF'nin önde gelen tek pistonlu havalı disk fren sisteminin (ADB)daha az parçaya sahip yeni ve yalın tasarımı, azaltılmış ağırlığı sayesinde gelişmiş yakıt ekonomisi ve daha fazla yük kapasitesisağlar.

Bus Connect – ZF'nin telematik çözümü, gerçek zamanlı bağlantı ve veri analizi yoluyla otobüs filolarının verimliliğini artırır ve performansını iyileştirir.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159