banner69

KARSAN, HABAŞ ve BOZANKAYA Busworld Türkiye 2024 Fuarı'nda yerlerini aldılar

banner113

29-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Busworld Türkiye Fuarı’na katılımcı firma sayısı artmaya devam ediyor.

banner114
KARSAN, HABAŞ ve BOZANKAYA Busworld Türkiye 2024 Fuarı'nda yerlerini aldılar

Türk otomotiv sanayinde 57 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan'ın Bursa Hasanağa'daki fabrikası yılda tek vardiyada ~20 bin araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 99 bin metrekaresi kapalı toplam 203 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

Türk Otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşıma sektöründe "yenilikçi ürün ve hizmetleri", "fikirden pazara" geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge'den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında çevre dostu Jest ve Atak modellerini üretiyor. Avrupa'da sınıfının lideri %100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin üretimini gerçekleştiren Karsan, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile de Seviye 4 sürücüsüz otobüs Autonomous e-ATAK modelinin üretim ve satışını gerçekleştiriyor. %100 elektrikli olan Karsan markalı uzun otobüsler 10-12-18 metrelik e-ATA serisi ve Hidrojenli 12 metrelik e-ATA Hydrogen araçlarıyla birlikte Menarinibus için de 10-12-18 metre otobüsleri üreten Karsan, 2022 itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobillerinin de üretimini gerçekleştiriyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor. Karsan, 2023 itibariyle Tokyo'da yeni sağdan direksiyonlu e-JEST modelini piyasaya sürdü.

HABAŞ Busworld Türkiye Fuarı’nda

Türk Sanayisinde 67 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip, %100 yerli ve milli öz sermaye ve %100 Türk Mühendisliğiyle faaliyet gösteren HABAŞ, otomotiv sektörünün yeni oyuncusu olarak faaliyetlerini hızlandırıyor ve yatırımlarına devam ediyor.

HABAŞ, Türk sanayisindeki lider rolünü otomotiv sektöründeki yatırımları ile pekiştirmek amacıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde ticari araç üretim tesisi, Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde motorsiklet üretim fabrikası kurmaya karar vermiş ve Honda Türkiye binek otomobil fabrikasını satın almıştır. HABAŞ bu bağlamda yatırımlarını gerçekleştiriyor.

HABAŞ, dinamik ve çağın ötesinde bir tasarıma sahip, tüm bileşenleriyle en üst düzeyde müşteri memnuniyetini hedefleyen bir felsefeden yola çıkarak ilk araçlarını üretmiş, sektöründe yeni bir segment yaratabilecek araç çeşitliliği sunmaktadır. Kurmuş olduğu güçlü Ar-Ge ve Ür-Ge merkezinde son teknoloji tasarım argümanlarıyla sektöre hizmet veriyor.

HABAŞ, dayanıklı, kullanımı pratik, üstün teknolojiye sahip, düşük işletme maliyetli, dinamik ve kaliteli araçları çevreye duyarlı ve esnek bir üretim altyapısıyla kullanıcılarına sunarak "Dünya Markası Olma" hedefini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

HABAŞ fuarda 4 otobüsünü sergileyecek

COMFORTCITY / Dizel 12m Tam Alçak Tabanlı Şehiriçi Otobüs

Şehrin yeni yüzü ile şehiriçi yolculuklar artık daha rahat, güvenli ve konforlu olacak. EURO6 E çevre dostu ve 300PS gücünde 11 lt. PACCAR güçlü motoru ve optimum dizaynı ile şehirdeki tüm zorlu koşullardaki yollarda üstün bir performans ve düşük yakıt tüketimi sağlar.

Yenilikçi bir tasarım, LED gündüz farları, sürücünün tüm bilgileri kolayca okuyabileceği dijital ve konfigürasyonunu ayarlanabilen modern dijital gösterge paneli, yükseklik ve derinliği ayarlanabilir sportif görünümlü ergonomik direksiyon; ergonomik, bel destekli, kolçaklı ve yüksek başlıklı rahat sürücü koltuğu, güçlü klima, optimum düzeyde tasarımla birlikte artırılan yolcu kapasitesi , tam alçak tabanlı dizaynı ile tüm yolcuların rahatlıkla iniş ve binişlerini sağlayan tasarım, aracın yana yatma özelliği ve rampası ile tekerlekli sandalyeli yolcuların ve bebek arabalı annelerin araca rahat iniş ve binişi, USB portlar, intarder ve yokuş kalkış desteği (hillholder) standart özellikleri ile birlikte isteğe göre sunulabilen kameralı dikiz aynaları, sürücü kabin kliması, otomatik merkezi yağlama sistemi, yolcu bilgilendirme sistemi, yolcu sayma sistemi, elektrikli havalandırma kapağı ile COMFORTCITY tüm ihtiyaçları fazlası ile karşılayabilecek düzeyde.

COMFORTCITY - e / Elektrikli 12m. Tam Alçak Tabanlı Şehiriçi Otobüs

Şehirde sessiz, güvenli, çevreye duyarlı ve konforlu yolculuklar artık COMFORTCITY-e ile hayal değil. COMFORTCITY-e çevre dostu, sıfır emisyonlu 410kW gücünde 3100 Nm tork sağlayan elektrikli VOITH motoru, HABAŞ AR-GE merkezi tarafından geliştirilen bataryaları, yüksek teknoloji kullanılarak geliştirilen hafif karkas yapısı ile daha fazla yolcu kapasitesi ve düşük yakıt tüketimi sağlayarak kullanıcılarına optimum fayda sağlıyor.

ALFACITY - e / Elektrikli 8.2m. Tam Alçak Tabanlı Şehiriçi Midi Otobüs

Şehiriçi midi otobüs segmentinde tam alçak tabanlı ve 3 kapısıyla (ön-orta-arka) ALFACITY-e şehrin dar yollarında üstün manevra kabiliyeti ile kendini gösteriyor.

ALFACITY-e çevre dostu, sıfır emisyonlu 250kW gücünde 2805 Nm tork sağlayan elektrikli VOITH motoru, HABAŞ AR-GE merkezi tarafından geliştirilen bataryaları ile dar, inişli, yokuşlu şehir yollarında yolcuların segmentinde tek olan 3 kapısından rahat iniş ve binişi sağlaması, kameralı dikiz aynaları ile farklı bir kulvarda.

ALFALUX - e / Elektrikli 8.2m. Şehirlerarası Midi Otobüs

İleri teknoloji tasarımı ile şehirlerarası Midi Otobüs segmentinde 8.2m. uzunluğuna en yüksek yolcu kapasitesini sığdıran ALFALUX-e, artık yolculukların rahat, sessiz ve huzurlu olmasını sağlıyor. ALFALUX-e çevre dostu, sıfır emisyonlu 250kW gücünde 2805 Nm tork sağlayan elektrikli VOITH motoru, HABAŞ AR-GE merkezi tarafından geliştirilen bataryaları ile uzun menzilli, yüksek yolcu taşıma kapasitesi (35+1+1), geniş bagaj kapasitesi ile kullanıcıların birinci tercihi.

HABAŞ, araçlarını BUSWORLD TÜRKİYE 2024 Fuarı'nda Salon 3'te, A11 no.lu standda siz değerli basın mensuplarıyla buluşturacak.

BOZANKAYA, Busworld Türkiye 2024'ün "Basın Yemeği Sponsoru" oldu

BOZANKAYA, 29-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Busworld Türkiye Fuarı'nda yerini alıyor. Firma, fuar katılımının yanı sıra fuara gelecek yerli ve yabancı basın heyetlerinin ağırlanacağı Busworld Türkiye Basın Yemeği'nin de sponsoru oldu. 30. yaşını kutlayan Bozankaya, şehirler için toplu ulaşımda yatırım ve işletme maliyetleri açısından en ideal çözümleri sunan inovatif bir şirket olmasının yanında çevreye zarar vermeyen, enerji tasarrufu sağlayan ve gürültüsüz çalışan araçlar geliştirerek üretiyor. Bozankaya'nın ''Gelecekle Tanış'' sloganı ile yer alacağı, yepyeni modelleri ve sektördeki diğer yerel ve uluslararası oyuncular ile birebir tanışma imkanı bulunacak.

Busworld Türkiye Fuarı yan sanayicilerin de gözdesi

Fuarda yerini alan firmalar arasına daha önce Makersan, ZF, Altaş Aliminyum, Kormas Elektrik Motorları, Sar Teknik, Bur-Can Otomotiv, MŞR Otomotiv ve Jvs’de katılmıştı. Bu firmalar arasına Yüksel Dizayn Otomotiv, VKM Plastik’de katıldı.

Yüksel Dizayn Otomotiv, bu seneki Busworld Türkiye'de yerini aldı

Yüksel Dizayn Otomotiv, hafif ticari araçların üst yapı dönüşümlerini gerçekleştiriyor. 1996 yılında otomotiv alanında başlayan faaliyetlerini geliştirerek ve bu yönde kapasitesini artırarak sürdürüyor. Lüleburgaz 'da 9000 m2 alan üzerinde kurulmuş olup, Fiat, PSA Grup ve Mercedes ile partner olarak çalışıyor.

VKM Plastik, bu seneki Busworld Türkiye katılımcıları arasındaki yerini aldı

2012'de kurulan VKM PLASTİK, karavanlar, minibüsler, otobüsler ve yolcu otobüsleri dahil olmak üzere ticari araçlar için özel olarak tasarlanmış termoform vakumlu plastik parçaların üretiminde uzmanlaşmış lider bir üreticidir. Kapsamlı yeteneklerimiz, ürünleri kumaşla kaplamanın yenilikçi uygulamasından endüstriyel plastik levha üretimine, çeşitli endüstriler için vakumlu şekillendirmeye ve metal ve alüminyum lazer üretimine kadar üretimin çeşitli yönlerini kapsamaktadır. Fiberglas, MDF ve alüminyum kalıp üretimindeki yetkinliğimizle, üretim süreçlerimiz boyunca hassasiyet ve kalite sağlıyoruz. Müşteri memnuniyetine olan bağlılığımız, ürün mükemmelliğinin ötesine geçerek lojistik ve paketlemeye gösterilen titiz ilgiye kadar uzanır ve müşterilerimiz için sorunsuz bir deneyimi kolaylaştırır.%60 gibi etkileyici bir ihracat oranına sahip olan VKM PLASTİK, uzmanlığını ticari araç sektöründeki müşterilerimizin benzersiz ihtiyaçlarını karşılamaya adanmışlıkla birleştiren küresel bir şirket olmaya hazır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159