banner69

Anadolu Otogarı’nda ilk adım

banner113

İstanbul Tuzla’da, Orhanlı gişelerine çok yakın bir lokasyonda 45 dönümlük arazi üzerine İstanbul Anadolu Otogarı inşa edilmesi planlanıyor. İstanbul Anadolu Harem Otogarı projesine yönelik inşaatı üstlenen Park Group, basına ve Harem esnafına yönelik 7 Nisan 2021 Çarşamba günü bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 12.04.2021, 16:58 12.04.2021, 17:17 Taşıma Dünyası
Anadolu Otogarı’nda ilk adım

Haber: Erkan YILMAZ

İstanbul Tuzla’da, Orhanlı gişelerine çok yakın bir lokasyonda 45 dönümlük arazi üzerine İstanbul Anadolu Otogarı inşa edilmesi planlanıyor. İstanbul Anadolu Harem Otogarı projesine yönelik inşaatı üstlenen Park Group, basına ve Harem esnafına yönelik 7 Nisan 2021 Çarşamba günü bir tanıtım etkinliği düzenlendi.

Anadolu yakasına inşa edilmesi planlanan otogarın 2022 yılında hizmet vermesi planlanıyor. Harem Otogarı İşletmecileri Acenteleri ve Esnafları Derneği Başkanı Kemal Kolaçoğlu ve inşaatı üstlenen Park Group yetkililerinin verdikleri bilgiler şöyle… 

Burası, İstanbul TEM girişinde Orhanlı-Kurtköy gişeleri arasında yer alıyor. Gişelere bağlantımız trafiğe girmeden 1,5 km. Modern, çağdaş, akıllı sistemlerle donatılmış, kendi enerjisini sağlayan, işletme giderlerini minimize eden bir terminal inşa edilecek. 100 milyon TL’nin üzerinde bir maliyet söz konusu. Şirket, özkaynakları ile bu terminali yap-işlet şeklinde yapacak. 110 otobüs rampa çıkmadan, inmeden tek peronda bir araya gelebilecek, otobüsler yazılım sistemleri ile peronlara yönlendirilebilecek. Terminal içinde 300 kişilik konferans salonu olacak, şoförlerin eğitimi burada yapılacak. Yine bu alanda, koltukların tamamı sökülerek kültürel etkinlikler de yapılabilecek. Acenteler eşit şartlarda kendilerini vitrin olarak sergileyebilecek. Bankalar, araç kiralama, otobüslere bakım sağlayacak alanlar olacak. Kaptanlara yönelik 3 yıldızlı otel konforunda misafirhane olacak. Alışveriş için mağazalar da yer alacak. Ücretsiz servis araçları olacak. Sağlık acil müdahale alanları olacak. Ayrıca bu terminal, engelli ulaşımına yönelik olarak da tasarlandı. Proje belediyeye sunulmuş durumda. Şu anda normal bürokrasi süreci devam ediyor. İnşaat en hızlı şekilde başlayacak. İzinler Tuzla Belediyesi’nden alınıyor. Bu alan hem Pendik hem Tuzla Belediyesi’nin sınırında, iki belediye de destek veriyor. Projenin aktarıldığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz de bu işin içinde yer almak istiyoruz, bize ne görev verilecekse sizin yanınızdayız” dedi. İstanbul içindeki bütün projeler İBB’den tasdiklenir, Anadolu Otogarı’nın projesi de tamamlandığında İBB’ye gidecek. Bütün ön izinler alındı, önce hafriyat işi var ve bir aydan önce tamamlanacak. İnşaat bir yıldan önce bitmese de öncesinde ince işler tamamlanacak. 

Biz icraat ortaya koyduk

Projenin adında Harem isminin de yer almasını isteyen Kemal Kolaçoğlu, “Harem artık bir marka. Biz de bu markayı yaşatmak adına terminal isminde Harem’e yer verdik. Biz esnaf olarak bir bütün olduk. Harem Otogarı’na yatırım yapan esnafın hakkını koruyacağız. Bu proje için söylenenlere değil, icraata bakıyoruz. Kimseye bir söz söylemedik, yerimizi, projemizi göstererek bir icraat ortaya koyduk. Kapımız herkese açık, herkes başımızın tacı. Kim camiadan tutmak istiyorsa destek vereceğiz” dedi. ■

Proje rakamları:

- 45 dönümlük arazi

- Günlük araç kapasitesi 2000

- Peron sayısı 110

- Yolcu peronu 3.870 metrekare

- Otobüs park alanı 14.000 metrekare

- 350 adet araç park alanı

- Alışveriş alanları 4900 metrekare

- Yeme içme alanları 2200 metrekare

- 300 kişilik konferans salonu 2 sergi salonu 24 stant alanı 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159