Astor Turizm 10 Maraton yatırımı yaptı, 5 Maraton'u teslim aldı

banner113

Temsa Adana’da düzenlenen törenle Astor Turizm’e 5 Maraton teslimatı gerçekleştirdi. Astor Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih As, “10 adetlik alım planımızın ilk 5 adetini gerçekleştirmiş durumdayız. Önümüzdeki süreçte filomuza 5 otobüs daha katılacak” dedi. Temsa Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, “Maraton’un satış grafiğindeki yükselişinden çok memnunuz. 2022 Maraton’un yılı olacak” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 16.03.2022, 11:54 16.03.2022, 12:56 Taşıma Dünyası
Astor Turizm 10 Maraton yatırımı yaptı, 5 Maraton'u teslim aldı

Röportaj: Erkan YIMAZ

Şanlıurfa merkezli Astor Turizm Temsa Maraton yatırımlarıyla filosunu büyütmeye devam ediyor. 28 Şubat Pazartesi günü Temsa Adana fabrikasında düzenlenen törenle Astor Turizm’e 5 Maraton teslim edildi. Araçların teslimat törenine Temsa Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, Bölge Satış Yöneticileri İlker Canbolat, Mehmet Akiz, Astor Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adnan As, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim AsMehmet Fatih As, Celal As, Şirket Müdürü Reşit Mızrak ve kaptanlar katıldı. 

Maraton’a olan talep büyümeye devam ediyor 

Temsa Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, Astor Turizm’in filosunun büyük bölümünü Maraton araçların oluşturmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Astor Turizm ile işbirliğimizin büyüyerek devam etmesinden çok memnunuz. Yeni yatırım kararlarının yine Temsa Maraton yönünde olması ihtiyaçlarına uygun araç sunduğumuzu ve işletme sürecin de memnun kaldıklarını gösteriyor. Maraton tercihleri için de kendilerine teşekkür ediyoruz. 2021 yılında yenilenen Maraton aracımız satış grafiğindeki yükseliş ile kendini kanıtladı. 2022 yılında bunun Maraton’a olan talebi daha da artıracağını düşünüyoruz. Ocak-Şubat ayında gelen talepler ve satış adetlerimiz de bunun en büyük göstergesi. Maraton’un artan maliyetler çerçevesinde firma sahiplerine sunduğu düşük yakıt tüketim imkanı ve büyük bagaj hacmi yatırım tercihlerinde çok önemli bir unsur” dedi. 

Astor Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih As, yeni yatırımlar ve sektöre yönelik beklentilerle ilgili Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.  

10 Maraton yatırımın ilk 5 adeti alındı

2022 yılı için 10 adetlik bir otobüs yatırım planı oluştuğunu belirten Mehmet Fatih As, “Bunun ilk 5 adetini aldık. Geri kalan 5 otobüsü de yaza doğru filomuza katmayı hedefliyoruz” dedi. Filolarındaki toplam araç sayısının 30 civarında olduğunu da açıklayan As, “Filomuzdaki Maraton sayısı 22’ye ulaşmış durumda. Bu bölgede en çok Temsa Maraton  alan firma biziz. Bugüne kadar da Temsa Maraton araçlarda bir sıkıntı yaşamadık. Bölgemizin ihtiyaçlarına çok uygun bir araç. Bagaj kapasitesi beklentilerimizi karşılıyor. Diğer bölgelerde bagaj ihtiyacı bizim bölgemizdeki kadar öne çıkmayabiliyor. Ayrıca yakıt tüketimi noktasında da beklentilerimiz karşılanıyor. Oldukça memnunuz” dedi. 

Ticarette riski göze alacaksınız ki ilerleyebilesiniz

Yaşanan koşullar düşünüldüğünde yeni yatırım yapmanın cesaret gerektirdiğini de belirten Mehmet Fatih As, “Tam pandemi sayfasını kapatıyoruz derken şimdi savaş başladı. Ama her sektörde faaliyet gösterirken belirli riskler yaşarsınız. Bu riskleri göze alacaksınız ki ticaretiniz devam edecek ve ilerleyebileceksiniz.  Ben korkarım yatırım yapmam, o zaman ilerleyemeyiz. Ayrıca uzun vadede aldığınız bu risklerin geri dönüşünde elde ettiğiniz kazanç da büyük olabiliyor.  Umarız savaş çok kısa sürede son bulur. Pandeminin de artık son sezonu olur.  Kapatırız bu defteri. Beterin beteri de var. Allah o günlerden bizi uzak tutsun. Biz ne olacak diye kara kara düşünsek, bu işi yapmamamız gerekir. Yoksa maliyetlerimiz her gün artıyor. Araçların fiyatı da yüksek. Bakım maliyetleri çok ağır. Şu an bu işi yapmak, para kazanmak çok zor. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Km bazlı taban fiyat belirlenmeli

Geçen yıl aynı dönemde Şanlıurfa-İstanbul’da bilet fiyatının 150 TL olduğu dönemde para kazandıklarını belirten Mehmet Fatih As, “Şu an 300 TL bilet kesiyoruz. Buna da şükür ama eskisi gibi o kazanç, bereket  artık yok. Otobüs dolu gitse gelse maliyeti kurtarmıyor. Bir araba bakıma girdiğinde eskiden 5 bin TL’ydi şu an 15 bin TL. 1000 TL lastik alırken şimdi 5 bin lira. Giderler artıyor ama biz bilet fiyatlarına yansıtamıyoruz. Aldığımız belirli bir tarife var. Bakanlığın bu noktada bir düzenleme yapması ve otobüs firmalarının artan maliyetleri bilet fiyatlarına yansıtabilmesine imkan tanıması gerekiyor.  Yeni fiyat talebimize Bakanlık yetkilileri ‘gününü bekle’ diyor ama maliyetler her gün artıyor. Bakanlık km bazlı taban fiyat belirlerse ve ona göre yol alınırsa daha doğru olacaktır” dedi.

Sektöre giriş zorlaştırılmalı

Sektöre girişlerin daha da zorlaştırılması gerektiğini belirten Mehmet Fatih As, “Sektöre girişin kolay olması haksız ve yıkıcı rekabeti büyütüyor . Sektörde bir düzensizlik başlıyor. Yolcu için güzel gibi görünse de bu işin sağlıklı bir yapıda yürümesi mümkün olmuyor. Taşıma güvenliği sarsılıyor” dedi.    

Büyümeye devam 

Geçen yıl turizm taşımacılığı alanına yönelik kurdukları Astor Travel’i büyütmeye yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten Mehmet Fatih As, “ Yenilenmeye, büyümeye turizm taşımacılığı alanında da devam ediyoruz.  Bu alana yönelik 2 Mercedes Vito yatırımımız oldu. MAN TGE yatırımımız da olmuştu. Yaşanan savaş turizm tarafını da olumsuz etkileyecek ama daha sonraki süreçte turizm alanı çok önemli olacak.  Şanlıurfa bir turizm şehri. Turlar oluyor, etkinlikler oluyor.  Bu alanda büyümeye devam edeceğiz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159