banner69

Çorlu Otogarı’nın temeli atıldı

banner113

63 milyon TL’ye mal olacak ve iki yıl içinde inşası bitecek olan Çorlu Otobüs Terminali’nin temel atma töreni yapıldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 10.06.2019, 11:04 10.06.2019, 13:35 Taşıma Dünyası
Çorlu Otogarı’nın temeli atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilecek olan Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu temel atma töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.



Terminal iki kısımdan oluşacak

Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan, Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonun şehirlerarası otobüs terminali ve çevre yerleşkeler terminali olmak üzere iki kısımdan oluşacağını ifade ederek şunları söyledi:
"Otobüs terminali kısmında 20 gişe, çevre yerleşkeler otobüs terminali kısmında ise 10 gişe bulunacak. Şehirlerarası otobüs terminali kısmında; giden ve transit yolcu katında 30 peron ve 20 adet otobüs bekleme cebi yer alacak. Binada ayrıca; danışma, polis, zabıta, banka, ATM'ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya bürosu, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, bay bayan mescit ve teknik hacimler bulunacak. Tüm bunların yanında 110 araçlık misafir otoparkı, 26 araçlık ücretsiz firma servis alanı, 32 araçlık çalışan personel otoparkı ve 1 adet taksi durağı da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Ben, Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.



Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da Çorlu halkının, yapımını uzun zamandır beklediği otobüs terminalinin temel atma aşamasına geldiklerini belirterek, “Çorlu gibi gelişmiş ve modern bir kentin ihtiyaçlarını karşılamayan otobüs terminali, Çorlu’muzun önemli sorunlarından biri hâline gelmişti. Hem şehir içinde kalmış olması hem de kapasite itibariyle Trakya’mızın en büyük kenti Çorlu’muzun ihtiyaçlarına cevap veremediği için bu ihtiyacın karşılanması bizim için elzemdi. Çorlu’ya gelen misafirlerimizin ilk karşılanacağı ve ilk hizmetin sunulacağı mekân olacak Çorlu Otobüs Terminali, tamamlandığı vakit çağdaş standartlarda hizmet edecek, şehrimizin imajına da önemli katkı sağlayacaktır. Yeni terminalimizin gerek ölçeği gerekse mimari tasarımı açısından bölgemizin örnek komplekslerinden biri olarak gösterileceğine yürekten inanıyorum. Çorlu’ya böyle bir tesis kazandıracağı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a, Büyükşehir bürokratlarımıza ve emeği geçen, geçecek olan tüm çalışanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu Çorlu’muza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.



Otogarların kültürümüzde özel bir yeri var


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Büyükşehir Belediyesi olarak otogar projelerimizden birini Çorlu ilçemizde hayata geçiriyoruz. Otogarın projesi hazırlanırken Çorlu ilçemizin tüm ihtiyaçları gözetildi. Her bakımdan Çorlu'ya yakışan büyük ve modern bir tesis olacak. Bilindiği gibi otogarlar sıla hasretinin sona erdiği, kavuşmaların yaşandığı, yolcuların molalarda soluklandıkları, esnafların geçimlerini sağladıkları yerlerdir. Ailevi ve manevi bağları güçlü bir toplum olmamızdan dolayı otogarların kültürümüzde özel bir yeri var. Öğrencilik yıllarımızda okul yollarına düşerken, asker uğurlarken, düğün veya bayram ziyaretlerine giderken mutlaka otogarda geçen anılarımız vardır. Bu bakımdan otogarlar bulundukları şehirlerin de bir aynasıdır. Biz de bu anlayışla ilimizin tüm güzelliklerini yansıtan, her şeyin en iyisini hak eden halkımıza layık bir tesis inşa edeceğiz. Çorlu ilçemiz hak ettiği hizmetleri almaya devam ediyor. 2. hizmet dönemimizde de Çorlu'daki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin Çorlumuza ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali Temel Atma Töreni, yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi ve butona basılması ile son buldu.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159