banner69

DAE Turizm 2017 model 5 adet Temsa Safir Plus aldı

banner113

Kamil Koç’un Bodrum işletmeciliğini yürüten DAE Turizm filosuna 2017 model 5 adet Temsa Safir Plus kattı. Araçların satışını Ant Oto gerçekleştirdi. DAE Turizm otobüs yatırımlarıyla filosunu büyütmeye devam ediyor. Araçların teslimat törenine DAE Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Coşkun, Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Coşkun, Soner Coşkun ve Ant Oto Satış Müdürü Ahmet Gürsoy katıldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 03.03.2022, 16:08 Erkan YILMAZ
DAE Turizm 2017 model 5 adet Temsa Safir Plus aldı

Genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında yatırım yapmayı tercih ettiklerini belirten DAE Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Barış Coşkun, “Çünkü hem rakamsal olarak daha uygun oluyor hemde ilerleyen dönemi gözetleyerek bu yatırımı yapıyoruz. Gerek ülkenin durumu gerekse de ticaretin konumundan dolayı yatırım yapmaya yönelik bir ihtiyaç duyduk. Öncelikle turizm taşımacılığı alanının bu sene yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Kurlardaki artış ülkemizi cazip hale getirdi. Ülkemiz yabancılar açısından bedava hale geldi. Son iki senede Kovid nedeniyle turizm beklendiği gibi olmadı. Bu sene beklentimiz üst seviyede bir alanımızda turizm taşımacılığı. Rezervasyon seviyesi çok iyi durumda. Nisan hem İstanbul’da, hem de sahil bölgelerinde bir yoğunluk bekleniyor ve biz bunun gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Hem Arap, Rus, İngiliz talebi yoğun şekilde akıcı gözüküyor. Temmuz-Ağustos ayı itibariyle Uzakdoğu turist talebi olacak gibi görünüyor. Savaş ortamının ben turizme olan talebi çok değiştirebileceğini de düşünmüyorum. Bir ay içinde savaş sürecinin normale döneceğini düşünüyorum. Bu nedenle son iki yılda turizm taşımacılığı alanındaki araçlar Kovid nedeniyle daha çok şehirlerarasına yöneldi. Şehirlerarasında otobüs sıkıntısı yaşanmadı. Yalnız bu dönemde turizm tarafındaki yoğunluk nedeniyle şehirlerarasında otobüs ihtiyacının büyüyeceğini düşünerek biz bu yatırımı yaptık. Daha önce öngörülerimizde yanılmadık, inşallah yine yanılmayız. Bu araçlarımız da Kamil Koç filosunda hizmet verecek” dedi.

Firmalar sefer sıklıklarını doluluklara göre ayarlamalı

Şu anda filolarında 30 otobüs bulunduğunu belirten Barış Coşkun, “25 araç şehirlerarasında çalışıyor. Şu an 5’i ihaleli işlerde çalışıyor. Sezon başladığında tüm filo şehirlerarasında çalışacak. Şehirlerarasında artan maliyetler nedeniyle çok ciddi kriz var. Bu noktada firmaların yapabileceği en önemli hareket sefer sıklıklarını doluluklar oranlarını artıracak şekilde oluşturmaları. Ancak bu şekilde para kazanılabilir. Uçak fiyatlarının ne olabileceğini de somestr tatilinde gördük. Oradaki yükseliş otobüs firmalarına olan talebi anında arttırıyor. Biz bu konuda Kamil Koç ile Bodrum hattında sürekli istişareler yaparak adımlar atıyoruz. Gerçekten çok profesyonelce adımlar atıyorlar. Otobüsçüsünü veya katılımcısını destekleyebiliyorlar. Bodrum hattında 6 sefer değil, 5 sefer yaparak dolulukları artırma yönünde ilerliyorlar. Bu da zarardan çıkıp para kazanır hale getiriyor. Gerek fiyat gerekse sefer politikasında yaptıkları, yaptığımız doğru hamlelerle Kamil Koç’un filo taşımacılarını kollayan bir firma. Türkiye’deki yolcu taşımacılığının da öncülüğünü yaptığını düşünüyorum” dedi.

Sektöre giriş zorlaştırılırsa kazanç daha yukarı çıkacak

Sektöre girişin zorlaştırılması talebini desteklediğini belirten Barış Coşkun, “3 otobüsle belge alıp hemen şuursuzca sektörde fiyatlandırma ile hareket eden ve diğer firmaları baltalayan çok firma var. Sektöre giriş ne kadar zorlaştırılırsa sektörün de kazanımlarının büyüyeceğini düşünüyorum. Üstelik birçok firma transit geçişlerde ne bulursam anlayışı ile hareket ederek fiyatları çok aşağıya çekebiliyor. İstanbul-Ankara hattında 150 lira bilet kesen firmalar, transit firmaların kestiği 70-80 TL biletin rekabetini yaşamak durumunda kalıyor. Bu işi yıllarca yapan filosunda 20-30 otobüsü olan firmalar bu şartlarda bilet fiyatlarını maliyet artışlarına göre oluşturmakta zorlanıyor” dedi.

İkinci el otobüse talep artacak

Barış Coşkun, ikinci el otobüs yatırım planı şeklinde ilerlemelerinin nedenlerini de şu şekilde açıkladı: Sıfır araç alımı artık çok zorlaştı. Sıfır otobüsü nakit vererek alan sayısı artık çok az. Yüzde 50’sini peşin veren kişi yüzde 50’sini kredilendirdiğinde yüksek faiz oranları ödeme imkanını çok zorlaştırıyor. Biz bu araçlardan çok büyük paralar kazanmıyoruz ki, krediler ödenebilsin. Onun için bakımlı, temiz ikinci el araçlara rağbet olacak” dedi.

Araçlar bakımlı ve çok temiz

Ant Oto’nun parkında bulunan 5 Temsa Maraton aracı incelediklerini ve bakımlı, çok temiz olduğunu gördükleri için yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Barış Coşkun, “Filomuzu büyütme ihtiyacımız vardı. Biz bu araçları işe aldık. Temsa marka araç sayısı 26 oldu. Bir filonun tek marka olmasının daha büyük avantajlar getirebildiğini de bu süreçte gördük. Yedek parça alımını toplu yapabiliyorsunuz. Temsa’nın yedek parçası da ucuz. Araçlar şoför de seçmiyor. Ciddi bir problem yaşamadık. Rahat ettik. Kaporta aksamı sağlam. İç dizaynı da konforlu. Yakıt noktasında da yüzde 4 daha düşük yakıt tüketimi elde edebiliyoruz. Bu yüzden de tercihimiz Temsa yönünde oluyor. Yine bu yıl Mayıs ayında 5 veya 7 adet yine ikinci el Temsa araç alım planımız var. Ama bu yatırım da bu sefer işe göre oluşacak. Ant Oto’nun yakın ilgisi de bu yatırım da etkendi. Satış Müdürü Ahmet Gürsoy süreçte çok yakından ilgilendi. Araçları aldıktan sonra da aradılar, sordular. Bu da bizi manevi yönden çok mutlu etti” dedi.

MAPAR Otomotiv ile işbirliğimiz de sürecek

Bu noktada her zaman işbirlikleri içinde bulundukları MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’i anmak istediğini ve MAPAR Otomotiv ile ticaret yapmaktan her zaman mutlu olduklarını da belirten Barış Coşkun, “Sayın Yalçın Şahin her zaman bize destek vermiştir. Sayın Yalcın Şahin’in yeri bizde her zaman başkadır. Bizim ağabeyimizdir. Yine onunla ticaretimiz olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159