banner69

Has Turizm firma sahiplerini ağırladı

banner113

Türkiye’nin 7 bölgesinde faaliyet gösteren otobüs firmalarının sahipleri ve üst düzey temsilcileri Has Turizm’in daveti üzerine Hatay’da bir araya geldi. 2-3 Temmuz 2021 tarihlerinde Antakya’ya gelen firma sahipleri, ilk gün şehrin turistik mekanlarını gezerek ili tanıma fırsatı yakaladılar.

banner114
ŞEHİRLERARASI 25.07.2021, 13:51 26.07.2021, 15:44 Taşıma Dünyası
Has Turizm firma sahiplerini ağırladı

Ev sahipliği yapan Has Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara, ilk etapta sahiplerini ve yöneticilerini tanıdığı şirketlere çağrıda bulunarak dar kapsamlı bir toplantı planladığını, bu toplantıdan çıkacak sonuca göre merkezi bir şehirde genişletilmiş bir toplantı yapılabileceğini öngörüldüğünün altını çizdi.

Sadece şirket sahiplerinin ve üst düzey yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün tüm sorunları masaya yatırıldı, çözüm arayışlarına girildi. Ev sahibi Has Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Züheyr Kara ve Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Kara’nın da hazır bulunduğu toplantıda katılımcılar bakış açılarını, tecrübelerini, önerilerini ve geleceğe dair umutlarını paylaştı.

Yolculara daha kaliteli hizmet verebilmenin ipuçlarının da paylaşıldığı toplantıda, sektörü temsil eden TOFED ve TOF gibi sivil örgütlerle ile bir araya gelinmesi için fikir birliğine varıldı. 12 Temmuz’da, İstanbul’da bir araya gelinecek ve şirketleri temsilen oluşturulan ve firma sahipleri ile üst düzey yöneticilerinden oluşan 10 kişilik heyet söz konusu kuruluşlara toplantıda gündeme gelen konuları ve talepleri iletecek.

Bir sonraki toplantı Ankara’da 

Katılımcılar tarafından karara bağlanan bir başka konu da bir sonraki toplantının geniş katılımlı olmasını sağlamak ve bu toplantıyı Ankara’da organize etmek.

Hatay’daki toplantının gündem maddelerinden birisi de internet üzerinden bilet satış sistemleriydi. Konuyla ilgili olarak tüm katılımcılar fikir beyan ederek çeşitli önerilerde bulundu.

Sektörün ana muhatapları olarak karşı karşıya kalınan tüm meselelerde kökten, etkili ve kalıcı çözümler üretmenin gerekliliği ve zorunluluğu üzerinde fikir birliği sağlandı. Firma sahipleri, içinde oldukları ve bel kemiğini oluşturdukları Türkiye karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün canlılığı ve pozitif yönde ilerlemesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi. Otobüs firmalarının, insanlarımızı birbirine güven ve konfor içinde kavuşturmak için geçmişte ve günümüzde yapmış oldukları devasa yatırımın, sağlamış oldukları istihdamın, tetiklemiş oldukları yan sektörlerin, ortaya çıkardıkları değerin, ödemekte oldukları vergilerin de hesaba katılarak ülke ekonomisi için ne denli önemli aktörler olduklarının görülmesi gerektiğinin altını çizen işletme sahipleri, gerekli ihtimamı ve desteği görmek istediklerini de dile getirdi. ■

Has Turizm’in düzenlediği toplantıya katılanlar:

- AK AKSU TURİZM, MUZAFFER GÜZEL
- ALİ OSMAN ULUSOY, ERAY ERAY
- BEST VAN TURİZM, İREM BAYRAM
- BEYDAĞI, SÖNMEZ İKDE
- EFE TUR, ALPER BİRAND
- ESADAŞ, HALUK ŞENPOLAT
- HAS, AYHAN KARA
- LÜKS ARTVİN, ARSLAN AYDEMİR
- LÜKS KAHRAMANMARAŞ, ALİCAN KAYABAŞI
- MERSİN VİF, İBRAHİM YUMUŞAK
- ÖZDİYARBAKIR, MAHMUT ARIKBOĞA
- PAMUKKALE, AHMET BABABALIM
- URFA CESUR, NECDET İPEKÇİOĞLU
- ADIYAMAN ÜNAL, ÜNSAL SÖNMÜŞ
- SÜHA, RAHMİ HAMURCU 
- TOKAT SEYAHAT, MUSTAFA TEKELİ 
- VAN GÖLÜ, ERDAL ANTİKA
- VARAN, KEMAL SOĞANCI
- YENİ AKSARAY, NURETTİN YUMUŞAK

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159