banner69

Hasmer Otomotiv’den Düzce Güven Turizm’e Tourismo 15 RHD

banner113

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı firmaları sezona az bir süre kala otobüs yatırımlarını sürdürüyor. Mercedes-Benz Türk bayii Hasmer Otomotiv tarafından Düzce Güven Turizm’e 1 adet Tourismo 15 RHD teslim edildi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 01.04.2021, 14:49 01.04.2021, 15:01 Erkan YILMAZ
Hasmer Otomotiv’den Düzce Güven Turizm’e Tourismo 15 RHD

Erkan YILMAZ/ ÖZEL HABER

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle 1 adet Tourismo 15 RHD Düzce Güven Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalık ve babası Saffet Çalık’a teslim edildi. Aracın satışını Hasmer Otomotiv gerçekleştirdi. Düzce Güven Turizm Başkan Yardımcısı Osman Çalık yeni yatırım ve sektörün mevcut durumu ile Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.

Otobüsçülüğün baba mesleği olduğunu belirten Osman Çalık, “Babam Saffet Çalık çok uzun yıllar bireysel otobüsçülük yaptı. Bende 20 yıldır babamın mesleğini devam ettiriyorum. 2011 yılında Çalıklar Turizm’i kurdum. Çalıklar Turizm filosunda şu an bu yatırımla birlikte 3 adet Mercedes otobüs var. Zaman zaman çeşitli şehirlerarası firmalarda bireysel otobüsçü olarak çalıştık. Şu an Düzce Güven Turizm kooperatif ve bende ortakları arasındayım. Araçlarım firmada hizmet veriyor. Bende Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Daha önce 55 ortak vardı, sayımız azaldı. Her model değişimi, 2+1 değişimi ile ortak sayısı 35’e düştü. Şu an firma filosunda 35 büyük otobüs, 20 dolayında küçük otobüs var daha kısa mesafe çalışıyorlar” dedi.

Zamanında yenilik yapmazsanız ayakta kalamıyorsunuz

1 yıldır Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Osman Çalık, “Zaman zaman üyeler arasında seferlere gidip gitmeme konusundafikir ayrılıklarımız oldu. Bugüne kadar gelebildik, gelecekle ilgili de endişelerim devam ediyor. Vaka artışları sürüyor ama bildiğimiz tek iş bu. Şunu da iyi biliyorum ki, kendinizi yenilemediğiniz takdirde ayakta kalma şansınız olmuyor. Daha önce birçok eski otobüsçünün zamanında yenilik yapamadığı için sektörden çekildiğini gördük. Biz bu düşünceyle yeni yatırım yaptık” dedi.

Mercedes tercihi

Osman Çalık, Mercedes tercihlerinin nedenlerini de şu şekilde açıkladı: Araçların ikinci el değerini koruması, bakım ve yedek parça konusunda sıkıntı çekmememiz ve araçların dayanıklılığı etken oldu. Bu araç alımında takasa otobüs verdik ve Mercedes-Benz Finansman imkanından da faydalandık” dedi.

Hasmer Otomotiv bizim için velinimet

Osman Çalık, Mercedes-Benz Türk bayi Hasmer Otomotiv’den duyduğu memnuniyeti dile getirdi: Hasmer Otomotiv bizim bölgemizin markası. Bizim için bir velinimet. Gerek satış gerek satış sonrası desteklerden çokça faydalanıyoruz. Sayın Yaşar Şahin’in bizi yönlendirmelerine çok güveniyorum. Daha önceki alımımda da beni doğru şekilde yönlendirdi” dedi.

Sezondan umutluyum

Sezonun iyi geçeğini düşündüğünü belirten Osman Çalık, “Önümüz Ramazan bu süreçte yolcu sayısı olarak bir şey beklemiyoruz ama bayramla birlikte hareket başlayacaktır. Arkadaşlarımız her ne kadar daha olumsuz düşünceseler de ben umutluyum. Biraz hareketlilik bölgelere göre de değişebiliyor. Biz buradan Karadeniz, Ege araç gönderiyoruz. Şu an vakalardaki yükseliş yolcu sayısını da yüzde 50 aşağı çekti. Hafta sonları yüzde 80’lere çıkıyor. Yine de para kazanmasak bile işimize devam edebiliyoruz. Bu noktada kapasite sınırlamasının kaldırılması sektöre nefes aldırdı. Biletlerdeki KDV indiriminin Haziran ayından sonra devam etmesi çok önemli. Para kazanamıyoruz şikayetini yapmak da artık çok mümkün olmuyor. Karşınızdaki kişi, “o zaman niye yapıyorsun bu işi” diyor. “Biz bu işe gönül verdik, baba mesleğimiz” diyoruz. Araç aldığım için bana ‘hangi cesaretle aldın’ diye soranlar da var. Biz umudumuzu yüksek tutuyoruz. Her darlığın bir genişliği olacaktır” dedi.

Zorlu sürece rağmen otobüsçü yeniliğe yatırım yapıyor

Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, otobüsçülerin zorlu sürece rağmen yeniliğe yatırım yaptığını belirterek, “Mercedes-Benz otobüslerdeki yenilikler hem işletim sürecinde ekonomiklik, hem de yolcu konforu açısından büyük memnuniyet oluşturuyor. Bu nedenle de zorlu sürece rağmen otobüsçü yeniliğe yatırım yapıyor. Düzce Güven Turizm’de bizim bölgemizin firması. Yıllardır başarılı şekilde hizmet veriyorlar. Yeni Tourismo aracın hem Düzce Güven’e hem Sayın Saffet Çalık hemde Osman Çalık’a hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159