Hastalya Otomotiv’den Star Diyarbakır’a Travego 16

banner113

Star Diyarbakır Turizm’in bünyesinde faaliyet gösteren bireysel otobüsçü Ersin Bozkaplan Travego 16 aracını Hastalya Otomotiv’den teslim aldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.03.2022, 14:29 Erkan YILMAZ
Hastalya Otomotiv’den Star Diyarbakır’a Travego 16

Sezon öncesinde şehirlerarası otobüs firmalarının filolarına yeni katılımlar sürüyor. Star Diyarbakır bünyesinde 2 yıldır bireysel otobüsçülük yapan Ersin Bozkaplan Travego 16 yatırımı yaptı. Bu yatırımla firma bünyesinde 3 otobüsünün hizmet verdiğini belirten Ersin Bozkaplan, “Yolcu taşımacılığı alanına ilk adım atışımız 2005 yılında Diyarbakır’da öğrenci servis taşımacılığı ile oldu. Bu faaliyetimiz 6 araç ile hala da devam ediyor. Daha sonra ise 2009 yılında Bodrum’da Bozkaplan Turizm adı altında turizm taşımacılığı alanına adım attık. Pandemi süreci ile turizm tarafında işlerin durmasıyla şehirlerarası alana yöneldik. 2 yıl önce ilk aracımız Star Diyarbakır filosuna katıldı. Firmanın Bodrum-Diyarbakır hattını biz üstlendik. Mart ayı içinde 2’inci aracımız daha sonra da 3’üncü aracımız firmada hizmet vermeye başladı. Yolcu taşımacılığı dışında yine 1000 dönümlük arazimizde tarım işimiz var” dedi.

Turizm taşımacılığında Bozkaplan Turizm

Bodrum’da turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Bozkaplan Turizm’in filosunda 13 aracın bulunduğunu belirten Ersin Bozkaplan, “3 otobüs, midibüs 2 tane, 8 adette Vito aracımız bulunuyor. Bu yıla yönelik beklentilerimiz çok yüksekti. Ancak televizyona her baktığımızda, yaşananları gördükçe bunalıma girmek üzereyiz. Televizyona bakmak bile istemiyoruz. Her yıl bir sorun yaşar hale geldik. Pandemi bitecek bu yıl iş olacak derken Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Turizm tarafına girdiğimizden bu yana tam anlamıyla verim alamadık. Pandemi sürecinde 5 minibüsü satmak durumunda kaldık. Sadece biz değil, herkes geriye gitti bu süreçte. Sermayeler eridi. Biz de bir umut şehirlerarası tarafa adım attık. Ama yakıt fiyatları çok yükseldi. Şu an para kaybetmediğimiz sefere, ‘çok şükür, bugün kazançlıyız’ diyoruz”. Şu anda Bodrum-Diyarbakır arası 450 TL. Ama yakıt fiyatlarına baktığınızda bu fiyat 550-600 TL olmalı. Bilet fiyatlarını da yükseltmek çare değil. Yakıt fiyatlarının da düşürülmesi gerekiyor. Ramazan sürecinde hareket az olur. Ama bayram ile birlikte hareketlilik başlar diye düşünüyorum” dedi.

15 Travego yatırımı daha planlıyorum

“Bütün sorunlara rağmen yine de yolcu taşımacılığına girdiğim için de pişman değilim” açıklamasını yapan Ersin Bozkaplan, “Geleceğe yönelik plan oluşturmaya devam ediyoruz. Bir iki düşüncemiz var onlar gerçekleşirse 15 Travego yatırımı daha yapmayı planlıyorum. Bu araçlar yine Star Diyarbakır filosunda da çalışabilir. Kendim firma da kurabilirim. Önümüzdeki süreçteki gelişmeler bunu belirleyecek” dedi.

Her iş kolunun gelir-gider dengesi ayrı

Her iş kolunun gelir-gider dengesinin ayrı olduğunu belirten Ersin Bozkaplan, “Bir iş kolu diğerini sübvanse etmek durumunda değil. Her iş kolunun gelir-gider dengesi ayrı. Bu saate kadar ticaretimde hiç yanlışım olmadı. Ticarette biraz atılganım. Ticaret yapabilmek için cesaretli de olmak zorundasınız. İş konusunda çok disiplinli biriyim. Ticarette esnek davranırsan düşersin. Ödemelerimi çok düzgün yaparım. Kimsenin hakkını yemem, ama karşılığını da almam lazım” dedi.

Mercedes’ten başka araç almam

2005 yılında öğrenci servis taşımacılığına başladığında ilk aracının Sprinter olduğunu belirten Ersin Bozkaplan, “Ben şoförlüğü de o araçta öğrendim. Daha sonra hangi farklı aracı kullansam da Mercedes’in tadını vermedi. Birde Mercedes araçların durumu diğerlerinden farklı. Hem yedek parçası açısından hem sağlamlığı açısından bana güven veriyor. Bodrum’da herkes şunu söyler; Bozkaplan Turizm’de Mercedes’ten başka araç bulamazsın. İşini düzgün de yapar, karşılığını da alır derler” dedi.

Tercihin hep Mercedes-Benz markası olması bizi mutlu ediyor

Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Mertcan Yararbaş, “Sayın Ersin Bozkaplan yolcu taşımacılığının üç farklı kolunda da başarıyla faaliyet gösteriyor. 2 yıl önce adım attığı şehirlerarası yolcu taşımacılığında şu anda 3 araca ulaştı. Yeni araç yatırımında sürekli olarak Mercedes-Benz markası tercih etmesi de bizleri mutlu ediyor. Daha da başarılı işler yapacağına ve filosunu büyüteceğine inanıyoruz. İşbirliğimiz de devam edecek. Yeni araç hem Ersin Bozkaplan’a hem de Star Diyarbakır firmasına hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159