İstanbul Otogarı’nda çıkış ücreti yok Harem Otogarı’nda niye var?

banner113

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, İBB’nin işletiminde bulunan İstanbul Otogarı’ndan otobüs çıkış ücreti alınmadığını, ancak Üsküdar Belediyesi’nin işlettiği Harem Otogarı’ndan çıkış ücreti alındığını belirtti. Başkan Yıldırım, İstanbul Otogarı’ndaki uygulamanın Harem Otogarı’nda da hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 13.09.2020, 11:42 19.09.2020, 18:39 Taşıma Dünyası
İstanbul Otogarı’nda çıkış ücreti yok Harem Otogarı’nda niye var?

Pandemi sürecinde büyük ekonomik kayıplar yaşayan şehirlerarası otobüs sektörüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek gelmişti. İBB Meclisi, 2 Temmuz’da otobüs çıkış ücretlerini almama kararını açıklamıştı. TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “Hem Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu hem de İBB Meclisi salgın sürecinde sektörümüze destek verdiler ve otogar çıkış ücreti alınmadı. Sayın Başkana ve İBB Meclisi üyelerine teşekkür ediyoruz. Ancak İstanbul Otogarı’nda olan uygulama Harem Otogarı’nda yok. Harem Otogarı bu süreçte 40 lira ücret almaya devam etti. Bunun dışında ise her saat başı için 5 TL ücret alınıyor. Harem Otogarı’nda da aynı uygulamanın hayata geçirilmesiyle ilgili İBB Meclisi’nden bu yönde bir karar bekliyoruz. 


Ayrıca İBB Meclisi’nden işyerleri kiralarına yönelik bir destek bekliyoruz. Sektör şu an çok zor durumda. Otobüsçüler de, işyerleri de, yazıhaneler de para kazanmıyor. Kiraların en azından yüzde 50’sinin alınması şeklinde bir karar verilirse sektörümüz bu süreçte gerçekten desteklenmiş olur” dedi. 


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159