banner69

Köksallar Turizm filosuna 2 adet Travego 16 SHD kattı

banner113

Travego 16 SHD araçların birini Hasmer Otomotiv diğerini Koluman Otomotiv teslim etti. Araçların teslimat törenine Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, Köksallar Turizm İstanbul Bölge Müdürü Fatih Keske ve firma bünyesinde hizmet veren bireysel otobüsçü Osman Çetin katıldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 03.03.2022, 15:21 03.03.2022, 20:43 Erkan YILMAZ
Köksallar Turizm filosuna 2 adet Travego 16 SHD kattı

HABER/ Erkan YILMAZ

Şehirlerarası otobüsçüler, bütün zorluklara rağmen yeni yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Köksallar Turizm filosuna 2 adet Travego 16 SHD kattı.Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, Köksallar Turizm İstanbul Bölge Müdürü Fatih Keske ve bireysel otobüsçü Osman Çetin Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu.

8 adetlik bir Mercedes yatırım planımız daha var

Otobüs yatırımlarının devam edeceğini açıklayan Fatih Keske, “Yeni yatırımlarla filomuzu genç tutmaya özen gösteriyoruz. Bu alımlarla birlikte araç sayımız 12 adete ulaştı. Bu yıl 8 adet daha Mercedes yatırımımız olacak. Yeni yatırımda tercihimiz Mercedes yönünde oluyor. Çünkü Mercedes otobüsler hem bizim beklentilerimize hem de yolcularımızın beklentilerine en uygun araçlar” dedi. Yaşanan zor şartlara rağmen yinede geleceğe yönelik umutlarını koruduklarını belirten Fatih Keske, “Bütün zor şartlara rağmen işimizi yeni yatırımlarla devam ettirmek durumundayız. Evet maliyetlerimiz artıyor ancak bizim de hizmet sürecimiz devam etmek zorunda. Başka bir çıkar yol yok. Umarız savaş kısa sürede son bulur. Kovid sürecini de bu yıl atlabileceğimize inanıyoruz artık. Umarız tüm sektör için eski yıllardaki gibi hareketli güzel bir sezon olur” dedi.

35 yıldır tercihim Mercedes oldu

35 yıldır şehirlerarasında bireysel otobüsçü olarak faaliyet gösterdiğini belirten Osman Çetin, “Bu süreçte sıfır otobüs alımım belki de 10’a ulaşmıştır. Bu araç dışında 7 araç da daha ortaklığım bulunuyor. Bu süreçte tercihim hep Mercedes-Benz markasından yana oldu. Şanlıurfa’da kime sorsanız beni ‘Mercedes otobüsten başkasını almaz’ derler. Bunun nedeni de Mercedes’in başka bir ayrıcalığı var. Mercedes yıldızdır. Bu yeni otobüslerden de memnun kalacağımızı düşünüyoruz. Niyetimiz Mayıs ayında 1 adet daha Travego yatırımı daha yapmak” dedi.

Eski arabanız varsa tamirciniz ortağınız oluyor

Yeni yatırım yapmasının en önemli nedenini eski araçların bakım maliyetlerinin çok yüksek olması olarak açıklayan Osman Çetin, “Eğer eski bir aracınız varsa tamirciler sizin ortağınız haline geliyor. Tamirciye vereceğim parayla ben taksidimi öderim. Eski araba alayım, çok para kazanayım beklentisi içinde olanlar bence doğru yapmıyorlar. Arabanız sıfır olacak ki, firmadan iyi hattı alabileceksiniz. Yolcu bindiğinde o yeni aracın konforunu, teknolojisini hissedecek. Siz de bu süreçte arızayı unutacaksınız” dedi.

İşimizi iyi takip ettik, sektörde kalabildik

Osman Çetin, sektörde bireysel otobüsçülerin giderek azalmasına rağmen ayakta kalmalarının nedeni de şu şekilde açıkladı: Bizzat aracın üzerinde çalışmamız ve işlerimizi düzenli olarak takip etmemiz nedeniyle hala ayakta kalabiliyoruz. Ancak bu süreçte artık işler çok zor. Gelecek noktasında da umudumuz da az. Çünkü maliyetlerimiz çok artıyor. Mazot çok pahalı hale geldi. Yolcu var ama masrafımız ağır. Bilet fiyatlarına zam yapmak çare olmuyor o zamanda yolcu kaybı yaşıyoruz” dedi.

Yakıt desteği verilmezse işimiz zor

Savaşın başlamasının sezonu da etkileyeceğini belirten Osman Çetin, “Kovid süreci sona erecek umudu taşırken, savaş başladı. Maliyetler çok yükseliyor. İnsanların alım gücü düşüyor. Bu sezondaki hareketliliği etkileyebilir. Eğer yakıt konusunda sektöre bir destek verilmezse sıkıntılarımız çok büyüyecek” dedi.

Hasmer Otomotiv’in ilgisinden memnununuz

Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin’in yakın ilgisinden çok memnun kaldığını da belirten Osman Çetin, “Gerçekten ilgide, destek de 10 numaralar. Ben şimdiye kadar farklı bir bayiden alırdım. Köksallar Turizm firma sahibimiz Sayın Duygu Keske, Hasmer Otomotiv’e yönlendirdi. Çok memnun kaldım” dedi.

Araba almadan önce personelini bulacaksın

35 yıldır sektörde bulunduğunu belirten Osman Çetin, çocuklarının bu işi yapmasını istememiş: Babam tır şoförüydü. Abim otobüsçüydü. 4 erkek kardeş hepimiz otobüsçü olduk. Ancak kızım hemşire, oğlum fizyoterapist. Onlar bu sektöre gelmesini istemedim. Çünkü eski saygınlık yok. Şartlar çok ağır. Biz ustalarımızın yanında hazır duruşta beklerdik. Sektöre yeni kaptan girişi de olmuyor. Bu zamanda araba almadan önce personeli bulacaksın, sonra otobüs alacaksın. Ben yeni kaptan yetiştirmek için çaba gösteriyorum. Yeni aracı kullanan kaptanımız da benim eski muavinim. Kaptan yaşı konusunda çalışanın olgun olması çok önemli. Taşıdığınız yolcuyu ailenizin bir parçası gibi görmelisiniz. Ben çalışanlarıma hep bunu tavsiye ediyorum.

Arabama Köksallar Turizm yazmaktan gurur duyuyorum

KöksallarTurizm firma sahibi Duygu Keske’nin bireysel otobüsçüye çok destek verdiğini belirten Osman Çetin, “Sayın Duygu Keske bireysel otobüsçüyü koruyan, destekleyen, çok kibar 10 numara bir kişi. Bana bu arabayı aldıran, her bakımdan yardımcı olan odur. Ondan Allah razı olsun. Arabama Köksallar Turizm yazmaktan gurur duyuyorum. Hatta plakayı bile Sayın Duygu Keske aldı. Kendisini çok sevdiğim için plakayı 63 değil, 33 yaptım. Plaka 33 DK olarak alındı” dedi.

Yeni Travego hayırlı, uğurlu olsun

Hasmer Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Yaşar Şahin, 2022’nin ilk teslimatının Köksallar Turizm’e olduğunu belirterek, “Otobüsçü bütün zorluklara rağmen en iyi hizmeti vermek için yeni yatırımlar yapıyor. Sayın Osman Çetin’de bu sektörde 35 yıldır bireysel otobüsçü olarak varlığını sürdürmeyi başarmış. Bu süreçte tercihi Mercedes markasından olmuş. Kendisi ile işbirliği yapmaktan mutluyuz. Yeni aracın Köksallar Turizm ve Sayın Osman Çetin’e hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159