banner69

Sinop Otogarı'nda şehiriçi servisler kalktı

banner113

Sinop Otogarı’nda hizmet veren şehirlerarası otobüs firmaları ağırlaşan ekonomik şartları gerekçe göstererek, 19 Eylül’den itibaren şehiriçi servislerini kaldırma kararı aldı.

banner114
ŞEHİRLERARASI 28.09.2018, 11:29 23.03.2021, 13:19 Taşıma Dünyası
Sinop Otogarı'nda şehiriçi servisler kalktı
Belediye Başkanı Baki Ergül, bir basın toplantısı düzenleyerek, şehirlerarası yolcu taşımacılarının şehiriçi servislerini kaldırmalarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Ergül, şehirlerarası otobüs firmalarının ekonomik şartları gerekçe göstererek şehiriçi servislerini kaldırdığını belirterek, “Otogardaki otobüs firmaları daha önce şehir içerisindeki bürolarından servislerle yolcuları alıyor ve otogara getiriyorlardı. Bundan 8 gün önce otogardaki otobüs firması yetkilileri Belediye Başkanlığımıza şöyle bir dilekçe verdiler: Diyorlar ki ‘19.09.2018 itibariyle şehir içi servis hizmeti kaldırılmıştır.’ İptal olma gerekçesini de şöyle açıklamışlar, ‘Ekonomik şartlarımız sebebiyle şehir içi servis hizmetine son vermiş bulunuyoruz.’ İş döndü dolaştı Sinop Belediyesi servis araçlarına müsaade etmiyormuş, bunu kaldırmış. Vatandaşlara da böyle söylüyorlarmış, bu şekilde bir ifadeyi çok yakışıksız buluyorum. Yani bunun, Sinop Belediyesi ile en ufak bir ilgisi yok dilekçeleri de burada” dedi.

Yine Sinop Belediyesi olarak vatandaşların mağdur olmaması adına konuya el attıklarını ifade eden Başkan Ergül, şehir içi dolmuşçular kooperatifi ile görüştüklerini ve otogara Ankara gibi illerden erken saatlerde gelen yolcuların mağdur olmaları için bu saatlerde dolmuşların otogardan hizmet vereceğini söyledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159