banner69

TEMSA’dan Tokat Seyahat’e 2 Maraton 

banner113

Şehirlerarası otobüs sektörünün önemli firmaları arasında yer olan Tokat Seyahat’in filosuna 2 adet Temsa Maraton katıldı. Yeni Maraton yatırımlarını firma bünyesinde hizmet veren Özarı Tekstil Şirketi’nin sahipleri Mehmet Zait Özyurt ve Taha Özyurt gerçekleştirdi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 01.07.2021, 12:05 01.07.2021, 15:52 Taşıma Dünyası
TEMSA’dan Tokat Seyahat’e 2 Maraton 

Röpotraj Erkan YILMAZ

Pandemi sürecinde kısıtlamalar 1 Temmuz’da kalkıyor. Hareketliliğin artacağı beklentisi içinde olan şehirlerarası otobüs firmaları araç yatırımlarına hız verdi. Temsa Adana fabrikasında düzenlenen törenle 2 adet Maraton Temsa Satış Direktörü Baybars Dağ tarafından Tokat Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat ve firma bünyesinde hizmet veren Özarı Tekstil Şirketi sahipleri Mehmet Zait Özyurt ve Taha Özyurt’a teslim edildi. Törende Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat, Temsa Araç Teslimat Sorumlusu Mustafa Güleryüz, Mapar Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Ender Keskin, Ankara Bölge Müdürü Aydın Çakmak, Tokat Seyahat Baş Usta Necati Bilgiç ve kaptanlar da hazır bulundu. 

30 yıl sonra tekrar 

Temsa Satış Direktörü Baybars Dağ, “Şehirlerarası otobüs sektörü, yaz sezonu maratonuna biraz da gecikmeyle 1 Temmuz’da start veriyor. Kısıtlamaların da kalkmasıyla sektör, sezon coşkusunu tam anlamıyla yaşayabilecek. Aşılanma sürecindeki hızlanma ile birlikte geleceğe yönelik umutlar da büyüyor. Bu umutlar yeni yatırımları da getiriyor. Bu sefer, yeni yatırımın bizi en çok mutlu eden tarafı 30 yıldır ara verdiğimiz işbirliği sürecinin Tokat Seyahat ile tekrar başlaması oldu. Firma bünyesinde hizmet veren bireysel otobüsçüler Özarı Tekstil Şirketi sahipleri Sayın Mehmet Zahit ve Taha Özyurt’un bu yatırımı yapmaları da ayrıca önemli. Çünkü bireysel otobüsçülerin de umutla yatırıma yönelmesi güzel günlerin geleceğinin de en önemli göstergesi. Bundan sonraki süreçte Tokat Seyahat ve bölge otobüsçüleri ile işbirliklerimizin artacağına inanıyorum” dedi. 

Yenilenen Maraton ile kazanç büyüyor

Yenilenen Maraton ile otobüsçülerin de elde ettikleri kazancın büyüdüğüne dikkat çeken Dağ, “Maraton araçlarımızda yakıt tasarrufu müşterilerimizin beklediğinden de daha iyi bir seviyeye gelmiş durumda. Yakıt tasarrufunun yanı sıra yüksek bagaj hacmi ile de müşterilerimize ilave ek kazanç imkanı da sağlandı. Yeni Maraton araçlarımızdan hem Tokat Seyahat’e hem de Özarı Tekstil şirketine hayırlı, uğurlu olsun ve bol kazançlar getirsin” dedi. 

Önümüzdeki süreç iyi olacak

Tokat Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, aşılanma sürecinin hızlanmasıyla birlikte kısıtlamaların da 1 Temmuz’da sona ermesiyle hareketliliğin daha da artacağını belirterek, “İnsanlar pandemi sürecinden çok bunalmış durumda. 1 Temmuz itibariyle de tam kapasite ile çalışabileceğiz. Önümüzdeki sürecin iyi olacağını umuyoruz. Okullar açılana kadar tatilcilere yönelik iş yapabiliriz ama Eylül ayı ile birlikte üniversitelerin açılmasıyla birlikte hareket çok yükselir. Ben aslında sektörümüzün Eylül ayını beklediğini düşünüyorum. Öğrencilerin de okullarını, otobüsle seyahati çok özlediğini düşünüyorum. Onların özlemi bizden fazla” dedi.

Daha planlı çalışma süreci

Pandemi sürecinin daha planlı daha programlı çalışmak gerektiğini gösterdiğini belirten Ahmet Arat, ‘Sektörümüz plansız çalışıyordu. Pandemi de sektörümüz çok ciddi yara aldı. Toparlanma ve yaraları sarma zaman alacak. Herkes kendi bölgesinde artık daha planlı çalışmaya özen gösterecek. Pandemi aslında meslektaşlarımızı daha da yakınlaştırdı, daha uzlaşmacı ve daha az yıkıcı rekabet etme pozisyonuna getirdi” dedi. 

Yeni Maraton çok güzel 

Yeni Maraton yatırımını firma bünyesinde hizmet veren bireysel otobüsçülerin gerçekleştirdiğini belirten Ahmet Arat, “Özarı Tekstil’in firmamızın filosunda çalıştırdığı iki otobüsü daha var. Bireysel otobüs tarafında tek aracı olanla değil ama 4-5 aracı olanlarla çalışabiliriz. Şu an firmamızın filosunda 30 araç var. Yatırımlar önümüzdeki sürece göre şekillenecek. 2022 yılında yatırım olmak zorunda. Bütün firmaların filolarında araçlar eskidi. Bunu büyük otobüs pazarında satılan otobüs sayısından da görebiliriz. Yeni Maraton araçları inceledim ve çok güzel bir araç olmuş. Fiyat bakımından diğer markalarla eş değer tuttuğunuzda sonuçta aynı hizmeti veriyor” dedi.

Seyahate talep yoğun 

Maraton araç yatırımı gerçekleştiren Özarı Tekstil Şirket sahiplerinden Taha Özyurt, otobüsçülük sektörüne 7 ay kadar önce adım attıklarını belirterek, “Pandemi sürecine rağmen herhangi bir tedirginlik duymadan bu alana adım attık. Tekstil tarafında işlerimiz iyi. İstanbul Nişantaşı’nda tekstil işimiz var. Bursa’da kumaş fabrikamız ve Çankırı’da bir fabrikamız var. Bir müşterimiz bizi, bu işin çok zevkli ve kârlı olduğuna ikna etti. Önümüzdeki süreçte seyahat etmeye yönelik yoğun bir talebin olacağını düşünüyorum” dedi. 

Tokat Seyahat ile çalışmaktan çok memnunum

Yeni Maraton alımıyla Tokat Seyahat filosunda 4 adet araçlarının olduğunun bilgisini veren Özyurt, “Tokat Seyahat bireyselcileri üzmez, hepsini bir tutar. Diğer firmalarda gördüğüm bireysel otobüsçüyü ezme, sömürme, üstünden para kazanma gibi sıkıntılar burada yok. Tokat Seyahat ile çalışmaktan çok memnunum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159