banner69

Turgut Reis Group Turizm Seyahat 2 Temsa Maraton VIP aldı, 4 daha alacak

banner113

Şehirlerarası otobüs sektöründe 27 yıldır hizmet yarışını sürdüren Turgut Reis Group Turizm Seyahat, filosuna 2 adet Temsa Maraton daha kattı. Şirketin CEO’su Tolgahan Reis, “2021 yılı içerisinde toplam 6 Temsa Maraton 2+1 VIP filomuzda yerini alacak. Bunlardan ilk 2 adedini teslim aldık. 2 adedini Ağustos ayı içinde, kalan 2 adedi de okulların açıldığı Eylül ayı içerisinde filomuza katmış olacağız” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 25.07.2021, 13:13 25.07.2021, 23:25 Taşıma Dünyası
Turgut Reis Group Turizm Seyahat 2 Temsa Maraton VIP aldı, 4 daha alacak

Röportaj: ERKAN YILMAZ

Turgut Reis Group Turizm Seyahat filosunu yeni yatırımlarla büyütmeye devam ediyor. Şirketin yeni araç yatırımında tercihi Temsa Maraton VIP oldu. Filosuna 2 adet2+1 koltuklu Temsa Maraton VIP katan Turgut Reis Group Turizm Seyahat’e, araçlar, Temsa’nın Adana fabrikasında düzenlenen törenle teslim edildi. Araçların anahtarı Temsa Satış Direktörü Baybars Dağ tarafından Turgut Reis Group Turizm Seyahat sahibi Tolgahan Reis ve oğlu Yiğit Baran Reis’e sunuldu. Teslimatta Turgut Reis Group Turizm Seyahat firma yetkilisi Yener Toptaş, Temsa Bölge Satış Yöneticileri İlker Canbolat, Mehmet Akiz ve Özkan Çelik de yer aldı. 

Teslimat sonrasında Temsa Satış Direktörü Baybars Dağ ve Tolgahan Reis Taşıma Dünyası’na yeni yatırımlar ve sektördeki gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Maraton sektörün hizmet yarışına kalite ve konfor katıyor

“Sektörde 27 yıllık öyküye sahip ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli kurumsal firmaları arasında yer alan Turgut Reis Group Turizm Seyahat’e, Maraton VIP araçlarımızı teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” açıklamasını yapan Temsa Satış Direktörü Baybars Dağ, “Turgut Reis Group, 12 sektörde faaliyet gösteriyor ve bini aşkın çalışana sahip. Hem istihdam gücü hem de yarattığı katma değer ile ülkemizin ve sektörün en önde gelen şirketleri arasında. Temsa Maraton araçlarımız da sahip olduğu konfor düzeyi, teknolojik donanımı, düşük yakıt tüketimi ve özellikle de yüksek bagaj hacmi ile bölgedeki otobüsçülerin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veriyor. Toplam 6 Maraton aracımız firmanın filosunda yerini alacak. Maraton aracımız sektörün hizmet yarışına kalite ve konfor katmaya devam edecek. Yeni araçlarımız şirkete hayırlı olsun. Sayın Tolgahan Reis’e Temsa Maraton tercihleri içinde teşekkür ederim” dedi.  

6 Maraton VIP yatırımı…

İlk etapta 2 adet Maraton VIP otobüsü teslim aldıklarını, ancak filolarına 4 adet daha Maraton katacaklarının bilgisini veren Tolgahan Reis şunları söyledi: “Şirketimiz 27 yıldır şehirlerarası otobüs sektöründe hizmet veriyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle ticari faaliyetler sekteye uğramışken biz planladığımız yatırımlara devam etmiştik ve yılın kapanışını 2 adet Mercedes Tourismo yatırımı ile taçlandırmıştık. Bütün zorluklar karşısında fedakarca mücadele eden kendi özmalı ve sermaye gücü ile ayakta kalmaya çalışan, otobüs sektörüne katma değer sağlayan firmalardan ve ailelerden bir tanesi de biziz. Haziran ayı içerisinde siparişini verdiğimiz ve 2 adet Maraton 2+1 VIP otobüslerimizi 9 Temmuz Cuma günü teslim aldık.  2021 yılı içerisinde toplam 6 Temsa Maraton filomuzda yerini alacak. Bunlardan ilk 2 adedini teslim aldık. 2 adedini Ağustos ayı içinde, kalan 2 adet de okulların açıldığı Eylül ayı içerisinde filomuza katılmış olacak. Bu yılki yeni otobüs yatırımını böylece tamamlamış olacağız.” 

Temsa Maraton tercihi

Tolgahan Reis, Temsa Maraton tercihinin nedenlerini de şu şekilde açıkladı: “Biz 27 yıldır Mercedes-Benz Türk’ün tabiriyle premium müşterisiydik. Hâlâ da öyleyiz. Filomuzda 14 tane Mercedes marka aracımız Türkiye’ye ve sektöre katma değer sağlamaya devam ediyor. Ama biz ticaret hacmi geniş olan bir firmayız. Bini aşkın çalışanla 12 sektörde hizmet veriyoruz. Buradaki gayemiz yerli sermayeye de katma değer sağlamak. Biz Temsa Maraton araçları alarak bölge otobüsçüsüne debir anlamda tanıtım yapmış olacağız. Tabii ki Temsa Maraton araçların artısı çok fazla. Eksileri olarak görünen bütün unsurlar düzeltilmiş. Gerçekten yolcu bakımından çok konforlu bir araç. Bizim Doğu Anadolu Bölgesi insanın bagaj ihtiyacı çok fazla. Maraton araçların bagaj kapasitesi ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap veriyor. Teslimat öncesinde fabrikayı da gezdik. 1500’ün üzerinde çalışanın bulunduğu fabrika, çok modern ve teknolojik bir yapıdaüretim yapıyor. Bunu da görmekten çok mutlu olduk. Temsa’nın ürün sürecinde kendini geliştirerek yola devam ettiğini görüyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyorum. Bu işbirliği iki tarafa da hayırlı olsun.” 

Biletler istenen fiyatta değil

1Temmuz sonrasında hareketliliğin çok yüksek olduğunu da belirten Tolgahan Reis, “Ülkemiz güçlü, milletimiz sabırlı. Sırt sırta verip, omuz omuza pandemi süreciniatlatacağız. Otobüs sektörü darboğazdan geçti. 1 Temmuz sonrasında yolcu talebi çok yoğun, bayram içinde yoğun bir talep var ama maliyetlerin çok artmasına rağmen bilet fiyatlarımız istediğimiz seviyede değil.İki yıl önceki fiyatları yazıyoruz, ama burada firmaların amacı çok para kazanmak değil sektörde ayakta kalabilmek. 1,5 yıllık süreçte elde edilen zararları ancak hiçbir sorun yaşamazsak iki yılda geri alabiliriz. Buradan devlet büyüklerimize istirhamımız; otobüs sektörü firmalarımız, bu ülkenin yürüyen fabrikalarıdır. Bu sektöre sahip çıksınlar. Meslek örgütleri otobüsçüleri hak ettiği değerde yönetmiyor. Sektörün sahibi yok. Yeni örgütlenme olacaksa bilgi birikimi donanımı yüksek, bu işin çekirdeğinden gelmiş yöneticilerin yönetimde olmasını isteriz. Otobüs sayısı çok, maddi gücü yüksek birileri bizi yönetemeyecekse haklarımızı savunamayacaksa, olmasın. Biz zaten kendi yaralarımızı sarmayı öğrendik” dedi. 

Obilet’in Biletall’ı satın alması

Tolgahan Reis online bilet satış platformu Obilet’in Biletall’ısatın almasını da değerlendirdi: “Obiletgerçekten işini kurumsal şekilde yapan bir firma. Sahibi Sayın Yiğit Gürocak’ı kardeşim gibi severim. Bu işi layıkıyla yapan bir ekibi var. Fakat hiçbir zaman tek bir firma veya şahıs üzerinden bir ticaretin yapılmaması lazım.Ne kadar rekabet olursa hizmet kalitesio kadar artar. Obilet ve Biletall’ın aynı bünyede olması bazı aksaklıklar ve bazı tekelleşme kararları da getirebilir. Bu sadece Obilet’e özgü değil, Biletall, Obilet’i satın alsaydı yine aynı şeyleri söylerdik. Biletall’ın sahibi Yaşar Çelik de bizim dostumuz. Ama şu gerçek ki, tekelleşmiş bir sistem hizmetini tam anlamıyla yerine getirmez. Şunu canı gönülden söylüyorum; filodaki araçların tamamı özmalolan bir firmayız, ama tek başımıza hiçbir zaman Kars’a hizmet sunmak istemedik. Çünkü karşımızda rakip olduğunda sürekli yenilenmeye odaklanıyor ve daha büyük hedefler çiziyorsunuz. Bu satın almakonusunda bende tekelleşme olacağından endişeliyim. AmaTürkiye’de hiçbir şey tek başına yapılmaz, öyle de kalmaz. Türk milleti yaratıcıdır, yenilenmeyi sever mutlaka yeni rakipler çıkacaktır. ■

Turgut Reis Group Turizm Seyahat

Yeni hatlar 

1 hafta önce Kars merkezli Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin hattına başladık. Beklentilerimizin üzerinde gidiyor. Yolcularımız bizi yalnız bırakmadı. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz. 15-16 Temmuz’dan itibaren Kars merkezli Eskişehir, İnegöl, Bursa istikametine seferlerimiz başlıyor.

Bu iş gönül işi ve aşkla yapıyoruz

Araçların anahtarını bu işin duayeni Turgut Reis ailesinin 27 yıllık otobüs firmasındaki başarı öyküsünü en üst sıraya taşıyan  en eski otobüsünün 2020 model olarak hizmet etmesinde emeği olan büyüğümüz atamız, babamız Turgay Reis’in torunu, veliahtı olarak oğlum Yiğit Baran Reis törene geldi ve teslim aldı. Onu çekirdekten yetiştiriyoruz. Bu iş çok farklı bir iş. Ticaretle ölçülemez. Bu iş gönül işi ve aşkla yapıyoruz. Bundan sonraki kuşaklarımız, Turgut Reis bayrağını dalgalandıracaktır ve daha iyi yerlere taşıyacaklardır. Yiğit Baranda bu işi sırtlanacak evlatlarımızdan biri.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159