Kruvaziyerler Türkiye'ye geri dönüyor

banner113

Türk deniz turizmi sektörü dünyanın en büyük kruvaziyer sektörü buluşmasından, 2018 sezonu için heyecan verici haberlerle döndü. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği ‘nin birlikte koordine ettiği Seatrade Cruise Global Fuarı’nda, dünya kruvaziyer devleri tarafından Türkiye seferlerini başlatma kararı açıklandı.

banner114
YOLCU-DENİZYOLU 12.03.2018, 13:33 12.03.2018, 13:57 Taşıma Dünyası
Kruvaziyerler Türkiye'ye geri dönüyor

Dünya kruvaziyer devi MSC, 2019 sezonundan itibaren İzmir ve Antalya’yı tekrar rotasına alacağını açıklarken, yine küresel kruvaziyer şirketi Norwegian Cruise Line 2018 sezonunda Kuşadası’nı yeniden uğrak yapacağı limanlar arasına aldı. Bir diğer kruvaziyer devi Holland America Line ise 2020 yılından itibaren Türkiye’ye sefer düzenlemeyi planlıyor.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan ve İMEAK DTO Meclis Üyesi Ahmet Subay, 5-8 Mart tarihlerindeki ABD Fort Lauderdale-Florida’daki fuarda dünya kruvaziyer sektörünün devleriyle oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdi.



TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ ÜLKE

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, güvenlik ve kruvaziyer sektörünün küresel eğilimlerinden dolayı Türkiye’yi terk eden kruvaziyer firmalarının Türkiye limanlarına yeniden dönüş için hazırlıklara başladığını açıkladı. Öztürk, “Fuardan ülkemize yönelik sevindirici haberlerle dönüyoruz. Dünya turizminde çok değerli bir marka olan Türkiye, kötü günleri geride bıraktı. Turizmde esen Türk rüzgârı, kruvaziyer sektörü başta olmak üzere deniz turizminde de etkisini gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği görevle üstlendiğimiz Türkiye standının koordinasyon görevini en iyi şekilde yerine getirdik. Fuar boyunca kruvaziyer sektörünün yöneticileri ile bir araya geldik. Neticede bu sezon ve sonraki yıllar için umut dolu haberler aldık. Kruvaziyer sektörünün yetkilileri fuardaki konferansta bize “Türkiye vazgeçilmez bir ülke, yeniden gelmeyi bekliyoruz” mesajını verdi. Norwegian Cruise Line, 2018 sezonunda 2 kez, 2019’da 5 kez Kuşadası’na uğrak yapacağını açıkladı. MSC de 2019 seferlerine İzmir ve Antalya’yı aldı. Holland America Line Başkanı ise 2020 yılında Türkiye için planlamalarının olduğunu söyledi. Bu şirketlerin ardından diğer kruvaziyer hatları da Türkiye’ye gelecektir” dedi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MSC Türkiye Koordinatörü Savaş Ercan da, MSC’nin 2019’da İzmir ve Antalya’yı tekrar cruise rotasına ekleyeceğini belirterek, 2020 yılıyla beraber sektörün hızla canlanarak eski günlerine döneceğini söyledi.

Fuarda İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Burç Ceylan ile Washington Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Sedat Gönüllüoğlu’na fuarın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159