Güney Kore'den deprem yardımlarına LX Pantos Logistics desteği

banner113

LX Pantos Logistics, Güney Kore’den Türkiye'ye insani yardım malzemelerinin deniz yoluyla taşınmasına $200.000 destek verme kararı aldı.

banner114
DEPREM 06.03.2023, 12:39 Taşıma Dünyası
Güney Kore'den deprem yardımlarına LX Pantos Logistics desteği

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen şiddetli depremler sonrası birçok lojistik şirketi insani yardımların bölgeye ulaştırılması için imkanlarını seferber etti. Bunlardan biri olan LX Pantos Logistics de Güney Kore'den Türkiye'ye deprem yardım malzemelerinin taşınması için ilk andan itibaren KOICA (Kore Uluslararası İşbirliği Ajansı) işbirliği ile lojistik hizmetler sağlamaya başladı. Ayrıca Güney Kore - Türkiye arasında $200.000 değerinde ücretsiz bir denizyolu konteyner taşıması hattı oluşturup T.C. Seul Büyükelçiliği’nin kullanımına sundu.

LX Pantos Logistics tarafından ilk andan itibaren sağlanan lojistik destekler:

LX Pantos Logistics 6 Şubat tarihli depremler sonrası ilk olarak Güney Koreli kurtarma ekibine ait lojistik ekipmanların ayrıca diğer ilk yardım malzemelerinin Güney Kore’den Türkiye’ye sevkiyatını gerçekleştirmeye başladı. 7 Şubat-17 Şubat tarihleri arasında yaklaşık 65 tonluk lojistik ekipman ve yardım malzemesi (jeneratör, tıbbi malzemeler, uyku tulumu, battaniye, çadır) LX Pantos Logistics tarafından Güney Kore’nin Incheon Havalimanından İstanbul Havalimanına 6 ayrı havayolu konşimentosu ile sevk edilerek AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine ulaştırıldı.

LX Pantos Logistics $200.000 değerinde ücretsiz denizyolu konteyner taşıma hattı:

Güney Kore halkının T.C. Seul Büyükelçiliği’nin koordinasyonunda bağışlamakta olduğu deprem yardım malzemelerinin Güney Kore’deki lojistik depolarından Türkiye’ye ulaştırılması kapsamında LX Pantos Logistics merkez yönetimi 24 Şubat 2023 günü $200.000 değerinde ücretsiz taşımacılık yapma kararı aldı. Bu bağış miktarı yaklaşık 60 konteynerlik (yaklaşık 600 tonluk) deprem yardım malzemelerinin Güney Kore’den Türkiye’ye denizyolu konteynerleri ile LX Pantos tarafından ücretsiz olarak sevkiyatına imkan sağlamaktadır.

Bu kapsamda; Güney Kore’deki lojistik merkezlerinde toplanan yardım malzemelerinin konteynerlere yüklenerek önce karayolu ile Busan konteyner limanına sevk edilmesi, bu limandan gemilere yüklenen konteynerlerin Mersin Limanında AFAD yetkililerine teslim edilmesi planlanıyor. Konteynerlerin Mersin limanına varış süresinin her sefer için ortalama 45 günde tamamlanması beklenmektedir.

parti sevkiyat olarak 10 konteynerin yüklemeleri 27-28 Şubat 2023 tarihlerinde Güney Kore’deki depolarda tamamlandı ve konteynerler 2 Mart tarihinde Busan limanından hareket eden gemiye yüklendi. Toplam 97 ton yardım malzemesi (kıyafet, termos, hijyenik ped, bebek bezi, hotpack) ihtiva eden bu konteynerlerin Nisan ortasında Mersin limanına varış yapması beklenmektedir.

LX Pantos Logistics, Kore'deki Türk Büyükelçiliği'nin talebi üzerine Kore'den gönderilen yardım malzemelerinin tüm deniz taşımacılığından sorumlu olacak. Bu destek, lojistik kupon bağışı şeklinde verilmektedir. LX Pantos tarafından Kore'deki Türk Büyükelçiliği'ne verilen $200.000 değerindeki kupondan her sevkiyat sonrası ilgili lojistik hizmet bedeli düşülmektedir.

Güney Kore medyasında çıkan haberlerde Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği'ne göre, ülkenin dört bir yanından yüzlerce ton bağış geldiği ancak bu yüksek hacimde malzemelerin Türkiye’ye sevkiyatının havayolu şirketleri ile yapılma imkanları kısıtlı olduğu için Türkiye Büyükelçiliği geçtiğimiz günlerde LX Pantos'tan deniz taşımacılığını desteklemesini istedi ve LX Pantos, $ 200.000 değerinde ücretsiz deniz taşımacılığı hizmeti sağlamayı taahhüt etti.

LX Pantos CEO'su Choi Won-hyok yaptığı açıklamada; "LX Pantos, depremden dayanılmaz zarar gören Türkiye halkına afet yardımı konusunda en azından biraz yardımcı olmak için bu desteği sağlamaya karar verdi." dedi ve 28 Şubat'ta Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğini ziyaret edip başsağlığı dileklerini iletti, deprem nedeniyle açılan taziye defterini imzaladı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159