MAN, Deprem bölgesine, 5 adet özel donanımlı acil müdahale ve yangın söndürme aracı hibe etti

Depremin ilk gününden itibaren ilgili kurum ve kuruluşların koordinesinde bölgeye yönelik ayni ve nakdi desteklerde bulunan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., bu kez en fazla hasar gören 5 ilin belediyesine, 5 adet yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları için özel donanımlı itfaiye aracı hibe etti. Her türlü arazi ve zorlu yol koşullarında kullanıma uygun 4x4 tahrikli, çift kabinli MAN TGM 18.290 4x4 BB CH tip araçları, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Adıyaman Belediyelerine teslim edildi.

banner114
DEPREM 09.03.2023, 12:18 12.03.2023, 20:56 Taşıma Dünyası
MAN, Deprem bölgesine, 5 adet özel donanımlı acil müdahale ve yangın söndürme aracı hibe etti

MAN Ailesi, Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine yönelik başlattığı desteği kesintisiz sürdürüyor. Afetin ilk gününden itibaren ilgili resmi ve özel kurumların koordinesinde acil ihtiyaçlar doğrultusunda ayni ve nakdi yardımlara başlayan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., depremin ağır hasar verdiği Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman illerine yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları için özel donanıma sahip 5 adet itfaiye aracı hibe etti. 290 HP gücündeki motoru ile her türlü arazi ve zorlu yol koşullarında kullanıma uygun 4x4 tahrikli, çift kabinli MAN TGM 18.290 4x4 BB CH tip araçlar, Ankara Akyurt’taki MAN Tesislerinde teslim edildi.

Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Tuncay Bekiroğlu, Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Otobüs Satış Direktörü Can Cansu ve Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu’nun da hazır bulunduğu teslimat törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından Veli Yıldır, Ahmet Öztürk, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu ile Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi Muhittin İzci katıldı.

“Yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz”

MAN Ailesi olarak, depremin ilk gününde hareket geçtiklerini belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, şunları söyledi:

“Ülke olarak, hepimizi derinden sarsan çok büyük bir afeti yaşıyoruz ve el birliğiyle bu zor günlerin altından kalkmaya gayret ediyoruz. MAN Ailesi olarak, ülkemize duyduğumuz sorumluluk anlayışı ile ilk günden itibaren destek için harekete geçtik. Bu kapsamda ilk etapta, ilgili kurum ve kuruluşların koordinesinde acil ihtiyaçlar doğrultusunda ayni ve nakdi desteklerde bulunduk. Markamızın Almanya’daki merkezi MAN Truck & Bus SE de teslim edilen özel donanımlı 5 aracı da kapsayan, çadır, jeneratör ve gerekli diğer ekipmanların alımında kullanılmak üzere 1 milyon Euro bağışta bulundu.

MAN Truck & Bus SE Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Vlaskamp ile Üretim ve Lojistik’ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Kobriger de, 9-10 Şubat’ta Ankara’ya gelerek, deprem bölgesine yapılacak yardım çalışmalarına bizzat katkı sundular.

Bununla birlikte MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. olarak, gerek bölgedeki enkazlarda sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında görev alan, gerekse de bölgeye görevli taşıyan ya da afetzedelerin tahliyesinde görev alan MAN marka kamyon, çekici ve otobüslerin hizmetlerini aralıksız sürdürebilmeleri için 7/24 ücretsiz ve yerinde bakım, onarım desteği sağladık.

Yangın söndürme ve arama-kurtarma çalışmaları için özel donanımlı

Bugün ise, bölgede depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman illerimizdeki belediyelere hibe ettiğimiz özel donanıma sahip 5 adet aracımızın teslimatını yaptık. Araçlar; sürücü artı 5 kişinin binebildiği çift kabinli, 290 HP gücüne sahip her türlü zorlu arazi ve yol şartlarında kullanıma uygun 4x4 araçlardır. Her birinin önünde 6 ton çekme kapasitesine sahip çelik halatlı hidrolik kurtarma vincinin bulunduğu araçlarda, 4.000 litre kapasiteli su tankı, 500 litre kapasiteli imdat suyu tankı, 200 litre kapasiteli içme suyu tankı ve 200 litre kapasiteli köpük tankı bulunuyor. Araçta yüksek kapasiteli su pompası, şoför mahallinden kumandalı yükseltilebilir tip su/köpük monitörü ve taşınabilir monitörün yanı sıra ayrıca çeşitli arama kurtarma ekipmanları mevcuttur. Allah böyle bir afeti bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Hep birlikte el ele vererek, bunun da üstesinden geleceğiz. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Törene katılan belediyelerin yetkilileri ise, Türkiye’nin afet karşısında tek yürek olduğunu, bu zorlu süreçte, MAN Ailesi ve bölgeye destek olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159