banner69

Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine 82 yeni afet gönüllüsü katıldı

banner113

Olası bir afete hazırlıklı olmak için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile kurulan Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (OBAK), 82 yeni afet gönüllüsünün eğitimleri tamamlandı. Gerçekleştirilen törenle de sertifikalarını aldı. Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, OBAK gönüllülerine teşekkür ederek, “Yeni dönemde eğitim görerek aramıza katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Başarılar diliyorum. Temennimiz hiç bir felaketin olmaması ve size ihtiyacın kalmaması. Ama kaldığı zaman da farklı bir çalışmaya hazır olduğunuzu biliyorum” dedi.

banner114
DEPREM 15.09.2023, 16:22 15.09.2023, 16:33 Taşıma Dünyası
Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine 82 yeni afet gönüllüsü katıldı

Odunpazarı Belediyesi, deprem başta olmak üzere olası afet durumlarına hazırlıklı olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile afet durumlarına hazırlıklı olmak için kurulan Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), gücüne güç katmaya devam ediyor.

OBAK’IN 82 YENİ AFET GÖNÜLLÜSÜNÜN EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

OBAK’ın 82 yeni afet gönüllüsünün eğitimleri tamamlandı, doğada arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Son olarak da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle eğitimi ve tatbikatı başarı ile tamamlayan gönüllülere sertifikaları verildi. Yeni gönüllülerle birlikte Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nde eğitimi tamamlanan gönüllü sayısı 100’ü geçti. Törene; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, OBAK Lideri Ercan Temel ile çok sayıda OBAK gönüllüsünün katıldı. Törende Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve OBAK Lideri Ercan Temel birer konuşma yaptı.

TÜRKİYE GİBİ KÖTÜ YÖNETİLEN ÜLKELERDE FELAKETLER BİTMEZ!

OBAK’ın çok kısa sürede çok büyük ve önemli işler yaptığını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, OBAK’ın bağlı olduğu Destek Hizmetler Müdürü Özlem Yıldız’a ve OBAK Ekip Lideri Ercan Temel’e teşekkür etti. “Disiplinli bir çalışma ortamı sağladılar. Sonuçta da

somut kazançlar elde ettiler. Türkiye gibi kötü yönetilen ülkelerde felaketler bitmez. Aslında, arama kurtarma faaliyetleri felaket olduktan sonra lazım oluyor. Biz önceden demokratik bir ortam, düzgün bir hukuk devleti yaratırsak felaketlerin birçoğunu engellemiş oluruz. Arama-kurtarma ekiplerinin ne kadar önemli olduğunu son iki- üç yıldır gördük. Sel, yangın, orman yangını, deprem oldu. Bunların tamamında deneyim kazandınız. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak sizi bu felaketlere katkı sunmak için gönderirken, aslında üzülüyorduk. Bu yaşananların doğru olmadığını da biliyorduk, ama felaketlerden sonra da pek çok şey lazım olduğunu gördük. O nedenle bu çalışma çok önemli” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

TEMENNİMİZ HİÇ BİR FELAKETİN OLMAMASI

“Yeni dönemde eğitim görerek aramıza katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Başarılar diliyorum. Temennimiz hiç bir felaketin olmaması ve size ihtiyacın kalmaması. Ama kaldığı zaman da farklı bir çalışmaya hazır olduğunuzu biliyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak karşılıklı kardeşlik ilişkileri kurmayı deniyoruz. Bir felaket anında Odunpazarı Belediyesi, İstanbul Maltepe Belediyesi ile iş birliği içinde olacak. Onların bize, bizim onlara destek vereceği bir çalışma ortamı sağlamak istiyoruz. Bu genişleyecek, daha doğru işler yapmak lazım.”

GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Ercan Temel, 6 Şubat sonrası Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin 35 olan müdahale personeli sayısını arttırmak amacıyla Mahallede Afet Gönüllüleri (MAG) projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Bu proje kapsamında Eskişehir’de yaşayan vatandaşların belediyenin sivil savunma birimine başvurarak arama kurtarma gönüllüsü olduğunu belirten Temel, “Yeni arama kurtarma gönüllüsü 82 kursiyer, 12 haftalık eğitimlerini tamamladı ve doğada arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Temel eğitimlerini tamamlayan arama kurtarma gönüllüleri için Karakaya’da düzenlenen eğitim kampında; sarp arazide tırmanma ve inme, yaralı tahliyesi, gece arama teknikleri, zorlu arazide ilerleme ve sistem kurma eğitimleri gerçekleştirildi. Bugün de eğitimlerini başarılı ile tamamlayan bu arkadaşlarımıza sertifikalarını takdim edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından, katıldıkları orman yangınlarında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi alan ve OBAK Eğitmenlik Eğitimini tamamlayan Odunpazarı Belediyesi belediye personeline; OBAK eğitmenleri tarafından düzenlenen

‘Doğada Arama Kurtarma Eğitimine’ katılan Dorlion Arama Kurtarma Ekibine (DAK) ve İz Arama Kurtarma Ekibine; eğitimlerini başarı ile tamamlayan OBAK gönüllülerine sertifikaları takdim edildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159