banner69

OİSD Başkanı Ayhan Kara çağrıda bulundu

banner113

Yaşanan büyük deprem felaketinden etkilenen 10 il arasında Hatay'da bulunuyor. OİSD Başkanı ve Has Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, bölgede çok zor bir sürecin yaşandığını belirterek, "Otobüs firmaları bölge halkının ihtiyaç duyduğu malzemelerin temin edilmesinde büyük bir çaba içinde. Ancak yine de bölgede birçok malzemeye ihtiyaç bulunuyor” dedi.

banner114
DEPREM 08.02.2023, 22:21 09.02.2023, 12:57 Taşıma Dünyası
OİSD Başkanı Ayhan Kara çağrıda bulundu

Deprem felaketinin ardından tüm üye otobüs firmalarının ihtiyaç listesine göre yardımlara başladığını belirten Otobüs İşletme Sahipleri Derneği (OİSD) Başkanı ve Has Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, “Hassasiyetlerinden ve içtenliklerinden dolayı hemşehrilerim adına minnettarım. Sektörümüzün temsilcileriyle ve OİSD ile bir kez daha gurur duydum. Bu süreçte TOFED yönetimi de bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmadı ve çok önemli bir dayanışma örneği sergilendi” dedi.

Geç müdahale edildi

Yetkililerin göçük altında kalanlara çok geç müdahalede bulunduğunu da vurgulayan Ayhan Kara, “Yetkililer çok geç müdahale etti. Arama ve kurtarma operasyonlarına yetersiz sayıda kurtarma personeliyle başlandı.10 ili kapsayan bir afet olduğu için organizasyondaki yetersizliği anlayabiliyorum ama önceki büyük depremler bize bazı şeyleri öğretmiş olmalı ve bu tür afetlere yönelik daha hazırlıklı olmayı başarmalıydık” dedi.

Büyük bir yıkım yaşandı

Hatay’da çok büyük bir yıkımın yaşandığını belirten Ayhan Kara, “Depremin olduğu anlarda merkezin Kahramanmaraş olması nedeniyle buraya yoğunlaşıldı. Ama çok büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay ilk bir kaç saat hiç duyurulmadı. Şu anda Samandağ ilçesi görmezden geliniyor. Şu anda Samandağ ilçesi görmezden geliniyor, üvey evlat anavatana da üvey gözle bakmak durumunda kalır, bu noktaya hassasiyetle eğilmemiz lazım. Deprem yıkıcı bir büyüklükteydi, sabaha karşı oluşu hepimizin yataklarında yakalanmasına neden oldu, zaiyat katlandı. Binlerce bina çöktü, insanlar hala enkaz altında yardım bekliyor” dedi.

Bölgede ihtiyaç duyulan malzemeler

firmalarına bölgeye malzeme ulaşımında verdikleri destekler için teşekkür ettiğini belirten Ayhan Kara, “Hepinize dar günümüzdeki destekleriniz için tekrar teşekkür ederim. Yalnız bölgede yine ihtiyaç duyulan malzemeler var. İhtiyaç listesini iletiyorum, kimin ne imkanı varsa lütfen göndersin. Aynı şeyleri göndermemek adına bir liste yapıldı. Hatay Antakya merkez ve Samandağ ilçesine bölgeye gelen otobüslere malzemeler verilebilir. Hatay Otogarı’nda oluşturulan yardım merkezine teslim edilebilir ” dedi.

İHTİYAÇ LİSTESİ

Pet tabak bardak, Peçete, Sabun, Su, Çorap, İç çamaşırı, Çocuk bezi, Kadın Pedi, Paketli ekmek, Fener-pil, Mum, Şemsiye, Kışlık giyecekler, Islak mendil, Ağrı kesiciler, Mide ilaçları, Bere şapka eldiven, Çizme bot, Yağmurluk, Powerbank, Akü

TESLİM NOKTASI:

HATAY OTOGARI YARDIM MERKEZİ

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159